A tavalyi bodzaszörpön felbátorodva, idén úgy gondoltam nehezítek egyet, és lekvárt/dzsemet készítek eperből. (ha valakit érdekel, hogy mi különbség kattintson ide) Olyan jól sikerült az első adag, hogy utána még 3x kellett készítenem + egy külön adagot apukámnak, amely Xilit felhasználásával készült, így cukorbetegek is fogyaszthatják.
A recept nagyon egyszerű:
- 1-1,2 kg eper
- 0,5 kg cukor
- 1 csomag dzsemfix extra (2:1)
Az epreket megmostam, eltávolítottam a zöldjét, majd nagyobb darabokra vágtam. Egy lábosba raktam, rá a cukrot és hagytam egy napig állni. Másnap, -ha túl sok levet eresztett- leöntünk róla 3-5 dl levet, ez iható egy kis citrommal, és kész A teljes cikkért KLIKK!
Forrás – bővebb: Be Creative



