Jó, persze ebben a melegben is lecsúszik egy jó bográcsgulyás, gond nélkül esszük a pörköltet is, de nagyon rá tudunk kívánni a HIDEG, vagy legalábbis hűsítő ételekre. A kedvenceink: kevés meló, nagy jóság!
Ilyen például a tabbouleh saláta, ami eredetileg egy libanoni étel, de mint egy jó lecsónak, ennek is százféle verziója ismeretes. Mi így készítjük: egy bögre kuszkuszt (vagy kölest vagy bulgurt) készre főzünk, és 3 kisebb, apró kockára vágott paradicsommal, és egy fél kígyóuborkával -ezt is apró kockákra vágjuk- összekeverjük. Meglocsoljuk pár löttyintésnyi olívaolajjal, megszórjuk apróra vágott újhagymával, és egy-két csokor felaprított petrezselyemmel. Ha van, mentát A teljes cikkért KLIKK!
: Tizdolog