2016-ban debütál a Miss Curvy Hungary Szépségverseny

Hirdetés

Botos Erika a

Dundi Királynők angyala

2016-ban debütál a Miss Curvy Hungary,

az első Magyar Formás Szépségkirálynő versenyen.

 Eri2.jpg

 

Sok telt lány-asszony álma hogy egyszer kifutóra állhasson és megmutathassa tehetségét, szépségét. Az álmaik most sok dundi lánynak valóra válhatnak. A rendezvény megálmodója Botos Erika, Magyarország egyik legismertebb, legbájosabb ex plus size modellje. Erika egy betegség következtében 25 kilót fogyott, de mivel imádja a divat szakmát, maradt a háttérben, koreográfusként és modell tanárként. Régóta dédelgetett álmát valósította meg azzal, hogy életre hívta saját rendezvényét. Szívügye a molett lányok ön és közelfogadása, természetesen az egészséges testkép és életmód hirdetése mellett. Nyári Anna rendezvényszervező, Czibula Veronika digitális média szakember és Venczel Stefi rendezvénykoordinátor segítségével ütőképes csapattá állt össze a Curvy Team. A verseny megnevezésében szándékosan nem használjuk a kövér, telt, dundi, molett, husis, stb. szavakat, hiszen az angol CURVY (formás, arányos, kerekded) kifejezés sokkalta jobban tükrözi rendezvényünk célkitűzéseit. Igenis ducin is lehet valaki szépségkirálynő.

Anita.jpg

Hirdetés

– A szépségversennyel mi a Célotok?

  • Az a cél hogy a versenyt minden évben megrendezzük, és olyan Királynőket adjunk Magyarországnak, akik méltóképpen tudják képviselni a teltebb Hölgyeket. Ennek alapján a külső mellett a kiválasztás során fontos szempont számunkra az intelligencia, a jókedv, az önazonosság és az önelfogadás is. Versenyünk egyedülálló abban a tekintetben is, hogy a castingok országos szinten zajlanak, tehát nem kizárólag budapesti elődöntő lesz. Nem esnek ki azon esélyes jelöltek sem, akik számára az utazás költsége anyagilag, vagy időben megterhelő lenne. Célunk még hogy a királynők FELÜLKEREKEDJENEK AZ ELŐÍTÉLETEN!

Anna.jpg

– Hány kategóriában választanak Királynőt és milyen ruha méretben?

–  MISS CURVY (18-35 éves korig, 42-es ruhamérettől)

– LADY CURVY (36-55 éves korig, 42-es ruhamérettől).

Petra.jpg

– Mikor lesznek a válogatók és milyen helyszíneken, hány órától?

 

– 2016. február-márciusban lesznek a válogatók. Területi előválogató castingok:

– Szeged 2016.február 28. vasárnap, 14-18 óráig a HUNGI VÍGADÓBAN

– Debreceni casting 2016.március 6. vasárnap, 15-18 óráig, a MALOM ÉTTEREMBEN

– Győri casting  2016.03.13. vasárnap, 14-18 óráig, a HOTEL FAMULUSBAN

– Budapesti casting  2016. március 20. vasárnap, 11-17 óráig a FAT MOSBAN

– 2016. április: Ruhapróbák, járáspróbák zajlanak, már kialakul a Döntős Mezőny

– 2016. április 16. 19.00: MISS CURVY HUNGARY és LADY CURVY HUNGARY

Lili.jpg

– Mikor lesz a Miss Curvy Hungary Szépségkirálynő választás Döntője, mi a helyszín kik a zsűri tagok?

 

 – A Fővárosi Művelődési Ház színháztermében lesz, 2016. április 16.-án, 19 órai kezdettel. Sok meglepetéssel készülünk, a zsűritagok személye is titok még.

Lilla.jpg

– Honnan indult benned az impulzus hogy a modellkeséssel megmutathasd Önmagad?

  • Annak idején a Férjemnek, meglepetés ajándékként adtam át a jegyeket arra a szépségversenyre, ahova korábban, teljes titokban neveztem be, és sikerült elsőre a Döntőbe jutnom. Hatalmas élmény volt, nagyon élveztem. Innentől már egyenes út vezetett a modell tanfolyamok és a felkérések felé.

 Eri3.jpg

– A modell világban melyik kifutó volt a legsikeresebb és legnagyobb elismerésed? Milyen versenyeken vettél részt? Végeztél-e plus size modell tanfolyamot, ha igen indulnak-e most is ha valaki kedvet kapna hozzá hol találja meg őket?

  • A legnagyobb élmény kétségtelenül az Árkád Divat show kifutója volt, ahol három alaklommal is volt lehetőségem bemutatózni. Külön köszönet illeti Jakus Annamária szépségkirálynőt, Aki ma is aktív és sikeres plus size modellt. Ha Ő nincs, akkor ez a színpadi élmény kimarad az életemből. Annamari egyébként a Verseny kapcsán is rengeteget segít, ezúton is köszönöm Neki.
  • Nemzetközi sikerben az Evolve Magazin nemzetközi címlaplány versenyének második helyezése volt a legnagyobb szakmai elismerésem. Végeztem két modell tanfolyamot. Nem szeretnék konkrétan megnevezni senkit, de aki modell tanfolyamot szeretne végezni, az írjon bátran a Facebookomra. Privát üzenetben nagyon szívesen elmondom a tapasztalataimat.

 Nitta.jpg

– Milyen modell ügynökségek segítettek emelkedésedben? Egyáltalán van-e Magyarországon kizárólag plus size lányokkal foglalkozó modell ügynökség?

  • Én a Miss Molett, a Free Faces, és a Wmanagement Ügynökségeknél vagyok regisztrálva, de aktív modell koromban általában magamat manageltem. Tudomásom szerint ezek közül csak a Miss Molett foglalkozik kizárólag molett modellekkel. Szerencsére sokan ismernek a szakmában, kérnek tőlem Lányokat, és én szívesen segítek is a közvetítésben, de szakmai alapon, és nem pénzért. Nem vagyok modell ügynökség, és nem is kívánok senkinek a tisztelet díjából elemelni. Ha kérik, örömmel segítek, és szeretem látni, ha egy általam felfedezett, vagy ajánlott Lány sikeres. Ez kicsit az én sikerem is.

 Noémi.jpg

– Mit ad neked a kifutó?

  • Örömet, pozitív megerősítést, adrenalin löketet. Szeretném, ha a Lányok is megtapasztalnák mindezt, hiszen ez örök élmény marad.

 S.Anita.jpg

– Mik a mostani méreteid? Lennél-e ruha cég vagy smink termék vagy parfüm arca, volt-e ilyen felkérésed?

  • Jelenleg 95/82/105 a méretem, ruhában 38-as. Nagyon szívesen vállalok felkérést, ha az olyan, amivel tudok azonosulni, de ma már inkább a háttérben tevékenykedem, és nagyon élvezem. Amit szerettem volna azt elértem, most egy másik álmomat váltom már valóra. Mások sikere is nagyon sokat ad.

 Tünde.jpg

– Hirtelen betegség miatt lefogytál már csak ex plus size modell vagy így megnyíltak jobban vékonyan előtted a kapuk? Más a plus size és az egészséges alkattal a kifutói lehetőséged?

  • Azt gondolom, hogy vékony modellnek meg túl nagy vagyok, és a koromnál fogva már kissé vén is, hiszen a vékony modellek 16-25 évesek. Ezzel az alakkal már nem rúgok labdába egyik kategóriában sem.

 Viki.jpg

– A betegséged előtt sokat fogyókúráztál, hogy megfelelj a Magyar normák elképzeléseinek? Milyen módón, sport, étrend változtatás, szerelem?

  • Nem igazán. Nem mondom, előfordult, hogy fogyóztam, de nem értem el tartós sikert, hiszen nagyon szeretek enni. Rendszeres sport sem volt az életemben, sajnos azóta sincs, pedig tudom, hogy kellene. Talán 2016-ra, mint újévi fogadalom….

 Annám.jpg

– Most jelenleg mit szeretsz a legjobban magadon? Változtatnál-e valamint, ha lenne mód rá (esztétikai és műtéti beavatkozás)?

  • Ha külső dolgot kellene mondanom, akkor a számat szeretem a legjobban. Nagy és sokat mosolyog. Nem ítélem el a műtéti beavatkozásokat, ha valaki attól jobbnak, teljesebbnek érzi az életét. Egyelőre nem tervezek ilyet magamon elvégeztetni, de nem mondom, hogy soha nem adnám erre a fejem.

 

– Mikor érted el hogy magabiztos legyél a színpadon és mi segített benne? Adj tippeket a plus size versenyzőknek.

  • Nekem az adott erőt, hogy belegondoltam, én vagyok ott, engem választottak ki, ez nem lehet véletlen. Állhatna más is a helyemen, mégis nekem sikerült. Kötelességünk és a Versenyzőknek is feladatuk belegondolni abba, hogy a színpadon állva képviselik azokat, akiknek nem sikerült, azokat, akik nem merik ezt bevállalni, akik önbizalomra vágynak, akik abból töltekeznek, hogy a plus size is megjelenik. Ez nagyon nemes feladat.

 

– A napokban láttunk szépségverseny jelöltekkel televízióban, (gratulálok gyönyörűek a lányok) online és nyomtatott sajtók közölték a verseny felhívását és a verseny előkészületeit. Mit jelent számodra ledönteni az előítéleteket?

  • A plus sizenek is éppúgy helye van a divatvilágban, mint a vékony modelleknek. Mindkettőnek van létjogosultsága. Szeretném, ha ezt minél szélesebb körben elfogadnák és befogadnák az emberek. Számunkra is fontos a sport és az egészség, de az alkati adottságok figyelembe vételével élje mindenki boldogan az életét.

 bf.jpg

– Melléd állt a Beauty Fashion a legnagyobb és legelegánsabb hétköznap is hordható divat  Magyar Dundi cég ruha képviselete is. Milyen felajánlást kaptál? Az ő ruháikat láthatjuk majd a kifutón?

  • Igen, ez nagy öröm, és megtiszteltetés számomra. A Verseny első fordulójában a Beauty Fashion ruháiban mutatják majd meg magukat a Versenyzők. Ezek a ruhák csinosak, kényelmesek és nagyon előnyösek, mindenki számára. Én is hordom őket, és mindenhol megdicsérnek, ha ezeket viselem.

 mokka.jpg

– Milyen ruha cégek sorakoznak még fel a Szépségkirálynő jelöltek Szépségverseny kifutóján?

  • A Bahama Collection plus size fürdőruháit is bemutatják a Lányok. 2012-óta nem vállalta be szépségverseny ezt a fordulót, pedig szerintem ez is fontos része, egy ilyen versenynek és az önelfogadásnak is. Fontos, hogy strandkendő, szoknya használható, és minden döntős versenyzőnek figyelembe vesszük majd az alkati sajátosságait is. A Bahama szakemberei ebben sokat segítenek majd. A Beauty Fashion ruhái lesznek az első körben, a másodikban a Bahama fürdőruhák, a harmadik körben pedig egy meglepetés Partnerünk lesz. Az Ő személye egyenlőre még maradjon meglepetés.

 

Hirdetés
12301674_1715137878732189_868942675163284567_n.jpg

– A versenyre egészségestől a fogyatékossággal élőkig bárki, aki telt jelentkezhetett nincs kivétel. Napsugár Anna az egyetlen siket magyar plus size modell és jeltáncművész is jelentkezett a szépségversenyre. Kinyitottad a kapukat a fogyatékossággal élő szépségeknek is. Honnan van ez a hatalmas szociális érzékenység?

  • Természetesen, nem zárunk ki senkit. Pont emiatt a Curvy Team egyik tagja sem lesz a zsűriben, hiszen magam is sok Versenyzőt, így Annát is évek óta ismerem. Nem lenne korrekt, ha így az ítészek között ülnék. Számomra minden ember egyenlő. Sokan, mint Anna is, a fogyatékosságával is boldog és teljes életet él, a legtöbbet és a legjobbat hozta ki abból a helyzetből, amelybe önhibájából kívül került. Ez hatalmas erőről és életszeretetről árulkodik. Tapasztalatom szerint ez a Hozzá hasonló cipőben járóknak is példaértékű lehet.

 napsugár.jpg

– Mit jelent számodra megmutatni és elfogadtatni hogy Magyarország dundi, telt asszonyai-lányai is lehetnek szépek?

Ez egy küldetés, mert nem csak Nekik öröm ez, hanem azoknak is, akik hasonló cipőben járnak, de nincs elég önbizalmuk jelentkezni. Üdvözöljük, ha erre hazánkban is minél több lehetőség van. Találkozni a hozzájuk hasonló emberekkel, barátságokat, kapcsolatokat kötni, együtt lenni és sokat nevetni, számomra ezt is jelenti a plus size világa.

 c.jpg

– Mire vagy a legbüszkébb amit plus size modellként elértél szépségverseny, modellkedés vagy más területen?

  • Nem szakmai téren az emberi kapcsolataimra vagyok a legbüszkébb.

 

– Mi az álmod, amit eddig még nem értél el? Szükséged van-e hozzá szponzorokra?

  • Hamarosan szeretnénk a Férjemmel családot alapítani, így ehhez a Jóisten segítségét kérem. Remélem lát bennünk fantáziát!

 

– Magyarországon már több ízben rendeztek Dundi, Dögös és Molett szépség versenyeket. A MISS CURVY HUNGARY mitől lesz más, mint amit eddigiek?

  • Minden tiszteletünk és elismerésünk megvan a konkurens verseny Szervezői felé. Ők évek óta foglalkoznak ezzel. Pontosan emiatt nekünk feltett szándékunk, hogy egy teljesen más versenyt szervezzünk, így sok a különbség, noha a célcsoport nyilván nagyon hasonló. A kategóriákban szignifikáns különbség, hogy, nálunk Miss és Lady Curvy kategória van. Minden kategóriában 20-20 Lány Versenyez. Nem méret szerint, hanem korosztály szerint soroljuk be a Lányokat, Hölgyeket. Az évek során azt láttam, hogy a vidéki, és a határon túli Lányok sok esetben kimaradtak a versenyzésből. A Castingok Budapest mellett három vidéki helyszínen is megrendezésre kerülnek, így lehetőségük van azoknak is jelentkezni, Akiknek nincsen anyagi, vagy időbeli lehetőségük Budapestre utazni. Mi elmegyünk Értük, Hozzájuk, hogy saját Városukban, vagy a lakóhelyükhöz közelebb tudjuk Őket megismerni. Versenyünk egyedülálló a tekintetben is, hogy már a nevezés fázisában folyamatosan nyerhetnek a Lányok, Partnereink jóvoltából értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra, minden hónapban, így többen már a nevezési díj többszörösét is visszanyerték, valamilyen ajándék formájában. A plus size versenyek történelmében egyedülálló a Lájkvadászat közönségszavazás is, melynek nagy a tétje. Az a 3 Curvy Hölgy, Aki a legtöbb szavazatot kapja, egyenes ágon, casting nélkül döntős. Már a nevezés időszakában folyamatos és erős médiaérdeklődés kísér bennünket, erre is nagyon büszkék vagyunk. Számos Partnerünk szemelt már ki nevezett versenyzőt modellnek, így a későbbiek folyamán többüket viszontláthatjuk majd, így Ők máris nyertek. A Curvy egy új csillag a Plus Size világ egén, célunk, hogy nagyon sokáig, a többi csillaggal együtt ragyogjon.

 

– Meddig lehet még jelentkezni a Szépségversenyre és van-e web oldala a rendezvénynek?

 

-Mit üzensz a Divatikon.hu olvasóinak és a szépségkirálynő jelöltjeidnek a fa alá szeretet ünnepére?

  • Kívánom Nekik, hogy békességben, szeretetben, nyugalomban teljék az ünnep. Legyenek együtt azokkal, akiket szeretnek.
  • Szánjanak időt a készülődés mellett a legfontosabbra is: saját magukra!
  • És persze Világbékét 2016-ra. :-).

 

Sok sikert kívánok a rendezvényhez.

Köszönjük! Szeretettel hívjuk és várjuk a Gálára a Divatikon stábját is.

 

Cikk író:

Napsugár Anna

siket fotóriporter

 

 

Mondd el a véleményed

Jégkorszak 4. – Vándorló kontinens – péntek 18.45

Torokszorító: Ördög Nóri is meghatódott Olivér történetén