2016 Sztárban sztár győztese Veréb Tamás a szeretet hangja  

Hirdetés

 

 

Veréb Tamás 1994. február 08-án Miskolcon született jelenleg Budapesten él. Foglalkozása színész, énekes. Általános iskolai tanulmányait a Kazinczy Ferenc Általános Iskolában végzett majd 2012-ben érettségizett a Diósgyőri Gimnázium, emelt szintű angol osztályában. Iskola évei alatt rendszeresen játszott a – dr. Lénárt Attila vezette – Diákszínpadon. Első szerepét 9 évesen játszotta a Miskolci Nemzeti Színház Isten Pénze című produkciójában. Tamás jelenleg, fiatal kora ellenére, olyan világhírű produkciókban volt már látható, mint az Elfújta a szél (Ashley) és a Rómeó és Júlia (Rómeó) című musical. Rendszeresen vett részt magyar és nemzetközi énekversenyeken nagy sikerrel. 2007 és 2010 között négyszer nyerte el a MOL Tehetségtámogató program egyéves ösztöndíját. 2016-ban a Sztárban sztár 4. Évadát, is megnyerte a műsorban ráöltött szerep kedvencei a Caramel és Gáspár Laci szerep volt. Közzétette első saját dalának kisfilmjét Veréb Tamás. A lányok körében is nagy népszerűségnek örvend az első videoklipje amiben lírai oldaláról ismerhetjük meg. Az Előttem a kép című dalt Szabó Zé szerezte, a dalszöveget pedig az Anti Fitness Club éléről ismert Molnár Tamásnak köszönheti, a klipet hozzá Indián rendezte. Álmai közt szerepel megjelentetni saját zenei cd-ét.

Hirdetés

 Veréb Tomi_2.jpg

 

 

– Honnan jött az az első élmény gyermekkorodban hogy énekes szeretnél lenni?
– Már egészen kicsi koromban 4-5 évesen észrevették a szüleim, hogy otthon nagyon szerettem dalokat dúdolni, énekelgetni. Már ekkor egész kis mini koncerteket adtam elő a szüleimnek és a család többi tagjának. Majd 9 éves koromban Édesanyám vitt el a Miskolci Nemzeti Színház szereplőválogatására, ahol beválogattak az Isten pénze című darab főszereplőjének, Scrooge-nak a gyerekkori énjének eljátszására. Innentől kezdve tudtam ez a világ az, amiben később is elképzelem magamat.

FB_IMG_1480536867787.jpg

– Kamaszként melyik szerep volt a legnagyobb sikered?
– Nagyon szerettem Földessy Margitnál a Hair című előadásban Bergert játszani, aki egy igazi csibész, polgárpukkasztó karakter. Kamaszként számomra ez nagy élmény és kihívás volt.  A másik nagy kedvencem a Robin Hood Williamje volt a Margit Szigeti Szabadtéri Színpadon.

FB_IMG_1480536888553.jpg

-Az operett színház színésze is lettél, hogy kerültél be s Számodra melyik a legcsodásabb színpadi szerep?
– Egy válogatáson méretettem meg magam, aminek hála bekerültem az Elfújta a szél egyik főszerepére. Színpadi szerepek közül a Mozart szerepe volt számomra eddig a legkülönlegesebb, ami egy egész esti darab, komoly színészi fegyelmet és lélekjelenlétet kíván, és szakmailag és emberileg egyaránt megméretettem benne. A másik klasszikus a Rómeó szerepe, ami szintén örök kedvencem, minden alkalommal fedezek fel benne, sok év után is valami újat.

Hirdetés
fotoruff-3421.jpg

– Az idei év győztese lettél a Sztárban sztár műsorban a csodálatos tehetségeddel meg is nyerted a műsort. Mit jelentett Neked hétről hétre készülni, melyik szerepben érezted magad a legjobban?
– Köszönöm az elismerő szavakat. Rendkívül élveztem ezeket a pörgős napokat.

fotoruff-0545.jpg

Nagyon szeretem, ha van feladatom, és ez a 12 hétnyi felkészülés pont ilyen volt az életemben.

MK__4839.JPG

Mind emberileg, mind művészetileg igen sokat kaptam ettől az időszaktól.

fotoruff-9906.jpg

Igazi kihívás volt hétről-hétre megmérettetni és más-más karakter bőrébe bújva, a minél hitelesebben megformáláson munkálkodni.

fotoruff-8542.jpg

Kedvencem egyébként Caramel és Gáspár Laci volt.

MK__4850.JPG

– Mit adott most Neked lelkileg a műsor győzelme, miért a Kézenfogva alapítványt választottad a nyereményed  átadására?
– Az volt a legcsodásabb számomra, hogy a közönség egy teljesen új oldalamról ismerhetett meg, úgy mutatkozhattam be, ahogy eddig a színház keretei között még nem adódott lehetőségem.

15219393_1177310329028299_1634879566539053582_n.jpg
Azért a választottam Kézenfogva alapítványt, mert a fogyatékkal élő művészeket szeretném támogatni, hiszen ők sokkal nehezebb utat járnak be, mint az ép testben élő emberek, egy nehezebb világban kell teljesíteniük, több kihívással szemben kell helyt állniuk. Mégis hatalmas erő és kitartás lakozik ezekben az emberekben, amiért nagyon tisztelem őket és szívből tettem ezt a felajánlást részükre.

fotoruff-2130.jpg

– Kivel szerettél nagyon szerepelni s miért?
– Az összes duett partneremet fel tudom sorolni: Muri Enikővel az Andrea Bocelli Celine Dion produkció csodálatos élmény volt számomra. Nótár Maryvel a Pitt Bull Christina Aguilera párosként igazi showt tudtunk csinálni a színpadon. És nem utolsó sorban a lelkemhez szintén közel álló szerzeményt is volt szerencsém színpadra vinni Keresztes Ildikóval karöltve.

fotoruff-1529.jpg

– A műsor alatt kikkel jöttek nagy barátságok?
– Igazából a döntőbe jutott mindhárom előadó kedves számomra. Úgy éreztem mi így négyen rendkívül jó hangulatban töltöttük el az utolsó heteket a próbák és felkészülés során. Nagyon jó embereknek tartom őket, és hálás vagyok, hogy kicsit jobban meg tudtam ismerni őket.

fotoruff-3424.jpg

– Milyen érzés Számodra ez a hatalmas rajongó tábor, amit a műsor által kaptál?
– A műsor óta valóban sokkal többen ismernek meg az utcán, többen meg is állítanak, és azt tapasztalom, hogy nagyon kedvesek az emberek, igen sok pozitív visszajelzéseket kapok. Sokan fényképet készítenek velem, és akik még nem láttak a színházban jelzik, hogy kíváncsiak a színházi darabjaimra is. Rendkívül örülök ennek a sok felém irányuló pozitív energiának.

FB_IMG_1480536904485.jpg

– Mi a következő álmod, amit el szeretnél érni?
A következő nagy álmom, hogy a kezemben tarthassam a kész könnyűzenei CD-met, az első albumomat! Hálás vagyok azért, hogy kibontakozóban van az életemben ez a popzenei vonal, és a színház mellett lehetőségem van ezen irányban is kibontakozni.

– Most debütált az első dalod, klip is született, mi lett a címe hol nézhető meg milyen érzés volt Számodra az első saját kliped élménye?
– Azért is különleges számomra ez a felvétel, mert eddig arra nem volt példa, hogy teljes mértékben magamat alakíthatom zenei előadóként. Indián a klip rendezője csodálatos képi világot álmodott meg, szerintem igazán visszatükrözi a dal hangulatát.

A klip a linkre kattintással látható: https://www.youtube.com/watch?v=XhH22h4t9y8

Annak pedig különösen örülök, hogy a megjelenés óta sok pozitív visszajelzést kaptam, nagy szeretettel fogadja közönség, és ez számomra igen fontos.

FB_IMG_1480536839216.jpg

– Milyen díjakat értél el eddigi pályafutásod alatt az énekléssel?

– Rendszeresen veszek részt magyar és nemzetközi énekversenyeken. Eddigi érdemeim:

-Nemzetközi: „Dal-via-dal” Nemzetközi Egyéni Énekverseny, Veszprém, 2005. november 13.    2. helyezés „Dal-via-dal” Nemzetközi Egyéni Énekverseny, Veszprém, 2006.  1. helyezés musical 1. helyezés könnyűzene – junior  Montenegrói Nemzetközi Énekverseny 1. helyezés, VI. Nemzetközi Europop Fesztivál, Zsűri

-Országos: VIII. Országos Idegen Nyelvű Dalverseny, Miskolc, helyezés , Országos Musical Énekverseny, Székesfehérvár, 2007. május 1. helyezés X. Kisvárdai Kifutó, Kisvárda, 2008. február 23. 2. helyezés , X. Országos Idegen Nyelvű Dalverseny, Miskolc, 3 helyezés XI. Kisvárdai Kifutó, Kisvárda, 2009. február 28.  1. helyezés és közönségdíj , VII. “Ki a dalnok a gáton?” Musical és Operett Énekverseny, Miskolc, 2011. március 05. 1. helyezés  XIII. Balassagyarmati Találkozója a Zene és Művészeti Iskolák Magánének Szakos Tanulóinak, Balassagyarmat, 2011. április 20. 1. helyezés műdal.

fotoruff-7578.jpg 

– Milyen bölcsességet üzensz a divatikon.hu olvasóinak a közeledő szeretet ünnepére?

– Kívánom, mindenkinek, hogy meghitten, őszinte szeretetben töltse el az ünnepet és engedjen el mindenféle negatív érzést. Eszembe jut egy gondolat: ha valaki felé haragot akarsz közvetíteni, az olyan mintha parazsat fognál. Először magadat égeted meg. Ezt tartsuk szem előtt és inkább nagy türelemmel és szeretettel forduljunk egymás felé, és nem csupán az ünnepek alatt.

Cikk író:

Napsugár Anna

Fotók:

Veréb Tamás engedélyével

Mondd el a véleményed

Kulcsár Edina “Nem tudok választani!”

Jeltánccal a boldogságért