250 kilogramm almát adományozott a Gróf Széchenyi Család Alapítvány

Hirdetés

A beteg gyermekek mielőbbi gyógyulása érdekében 250 kilogramm almát juttatott el a Gróf Széchenyi Család Alapítvány a Bethesda Gyermekkórháznak

Az intézmény vezetői nagy örömmel fogadták a jólelkű adományt, hiszen azzal számos gyermeknek a napi gyümölcsfogyasztását és vitaminszükségletét fedezik.

Bencze János, a Bethesda Gyermekkórház főigazgató-helyettese, diakóniai igazgató elmondta, rendkívül hálásak a jótékony tettért:

Hirdetés

– Két körben adományoztak, összesen 250 kilogramm almát, aminek nagyon örültünk, hiszen mi folyamatosan használunk, biztosítunk betegeinknek egészséges gyümölcsöt. Egyszerre 150-160 kis fekvőbeteg tartózkodik az intézményben, akiket a szüleik is elkísérnek a bent tartózkodás alatt, előfordul, hogy akár heteket, hónapokat is a kórházban töltenek. Ezt az adományt a gyerekeknek, hozzátartozóiknak valamint a kórház dolgozóinak osztjuk ki. Örömünkre szolgál, hogy február végén ilyen gyönyörű almát kaphattunk, minden bizonnyal nagyon jó körülmények között tárolták! Nagyon hálásak vagyunk a Gróf Széchenyi Család Alapítványnak, hogy rendelkezésünkre bocsátotta ezt a nagy mennyiségű gyümölcsöt! Kimondottan preferált ez a termék az egészséges táplálkozás szempontjából, hiszen nem messziről ideszállított, mesterségesen érlelt, hanem hazai, itthon termelt, finom gyümölcs.

Széchenyi Tímea, az alapítvány elnöke hangsúlyozta, mindent megtesz, hogy segítsen, ahol szükséges:

– A mai nehéz helyzetben az egyik legfontosabb feladatunk az egészséges életápolás, s ehhez hozzátartozik, hogy sok vitamint fogyasszunk. Az alma az egyik legkiválóbb vitaminforrás, ami a beteg gyerekeknek sokat segíthet a kórokozók leküzdésében, a gyógyulásban. Az adományozás, az adakozás mindig lelki töltődés is, hiszen mozgatója nem más, mint maga a szeretet. Elődeimtől legfőképpen azt tanultam meg, hogy tetteink ember-hasznúsága nemesít igazán. Ennek a mentalitásnak hála évszázadokon át fennmaradt a Széchenyi-nemzetség, s ma is hirdethetjük, hogy a másokért való adakozások a legjobb cselekedetek, ugyanis nemcsak az adományozók és az adományozottak, de egy szélesebb közösség lelkisége is megrezdül általa. Igaz a mondás: jobb adni, mint kapni, köszönet tehát mindazoknak, akik ebben a gyermekekért való egyszerű, szép gesztusban támogattak bennünket!

Mondd el a véleményed

A Nemzet Aranya jelentkezés – infok itt

Glamour napok 2021 – idén április 7-én indulnak az akciók