Beköszöntött az eperszezon, van belőle bőségesen, bár még egyelőre több és olcsóbb a görög, de lassan beérik a magyar is. Lehet bátran kísérletezni, hogy minél változatosabb formában kerüljön az asztalunkra ez a csodálatos antioxidánsbomba!
Epersaláta, epres vinaigrette-tel
Üde látvány üde ízzel. Ez most egy húsmentes verzió, de gazdagítható ebédről vagy vacsoráról megmaradt sült csirkehússal és kéksajttal is.
Hozzávalók:
• 2-3 bögre vegyes salátalevél
• 3 szál újhagyma
• 3 szál spárga
• 6-8 szem eper
• 5 dkg dió
Epres öntet:
• 20 ml fehér borecet
• 20 ml olíva- vagy repceolaj
• 3 szem eper
• 2 kiskanál méz
Keverjük össze a mézet az ecettel és az olajjal. Tisztítsuk A teljes cikkért KLIKK!
Forrás: Youonline blog
Category: receptek