4 nap alatt 150 ezer korsó sör: teltházas volt a III. Budavári Sörfesztivál

Hirdetés

 

Ismét teltházas volt a III. Budavári Sörfesztivál, a folyékony kenyér szerelmesi mintegy 150 ezer korsó sört fogyasztottak el az első igazi nyári hétvégén. A hazai sörgyárak és importőrök ismert márkái mellett a kézműves sörfőzdék termékei is rendkívül népszerűnek bizonyultak. A rendezvényre szombaton látogattak el a legtöbben, a fellépők mellett válogatott focisták is a Budai Várban fesztiváloztak.


Hirdetés

Június 13. és 16. között a korábbi évekhez hasonlóan közel 200 féle sörrel és sörimádók ezreivel töltötte meg a Budai Várat a III. Budavári Sörfesztivál. A népszerű hazai és import sörök mellett idén a kézműves sörök is helyet követeltek maguknak a rivaldafényben: minden harmadik hazai sörfőzde képviseltette magát a fesztiválon, a főzőmesterek pedig számos szezonális újdonságot mutattak be.

Nagyon örülünk, hogy ekkora érdeklődés övezte a fesztivált, és biztosnak láthatjuk a sörünnep helyét a Budai Vár nyári programjában. A korábbi évekhez hasonlóan szombaton volt a legnagyobb látogatószámunk, sörimádók ezrei vették birtokukba a festői szépségű Budai Vár Hunyadi és Oroszlános udvarát. A nagy hazai sörgyárak és a sörfőzdék láthatóan inspirálták egymást, ami a kínálatban és a minőségben is megmutatkozott.” – nyilatkozta Kurucz Dániel, a Sörfesztivál Kft. képviselője, a fesztivál egyik főszervezője.

Hirdetés

A fesztivál színes programkínálata a bulizni vágyó fiataloknak, a kisgyerekes családoknak és az idősebb korosztálynak egyaránt kitűnő kikapcsolódási lehetőségeket kínált. A sörkultúra iránt érdeklődőket a sörgyárak és a kézműves főzdék faházai mellett a Lasko Balkán Terasz várta, az almaborok rajongói pedig a Cider Ligetben frissülhettek fel.

 

Mondd el a véleményed

Különleges vendég tette tiszteletét a Cometen!

Síruhában vonult strandra a Compact Disco