Strawberry jam
Két éve kezdtem el lekvárokat főzni, s ezalatt kiderült, hogy családom körében a legnagyobb kedvenc (icipicit még a ribizlit és a sárgabarackot is megelőzve) az eperlekvár lett. Idén el is határoztam, hogy ebből főzök a legtöbbet (hiszen ajándéknak is kiváló), s elhatározásomat az égiek is támogatták, mert tegnap “ránk talált” 8 kg csodás, mosolygós, gurulós eper. Ennek most már minden szeme (kivéve, amit feldolgozás közben nasiztunk) lekvárként, üvegekben pihen a dunsztban.
Egyszerű receptet használtam.
Az epret megmostam, lecsumáztam, feldaraboltam és nyakon öntöttem cukorral. (1 kg gyümölcshöz fél kg cukrot adtam.) Így hagytam állni egy éjszakán át, majd reggel – hozzáadva a A teljes cikkért KLIKK!
Hirdetés
Forrás: Apró gyönyörűségek
Mondd el a véleményed