5 DOLOG, AMIT MINDENKÉPPEN ÉRDEMES TUDNOD AZ ILLATOKRÓL

Hirdetés

 

Az illatok életünk minden területén jelen vannak, és nagymértékben befolyásolják a mindennapjainkat.  Ha tisztában vagyunk az illatok jelentőségével és hatásával, akkor képesek vagyunk kihasználni a bennük rejlő lehetőségeket is.  Dr. Almási Kittivel, az ország egyik legismertebb klinikai szakpszichológussal beszélgettünk az illatok szerepéről a hétköznapokban.

Hirdetés

Hirdetés
 1. Nem is gondolnák, hogy az illatoknak milyen rendkívül nagy szerepe van a párválasztásban. Ez nem egy tudatos folyamat, de a másik illata alapján döntjük el, hogy valaki szimpatikus lesz-e számunkra vagy sem.  Az állatok viselkedésén figyelték meg először a kutatók, hogy túlnyomóan azokat választjuk párunknak, akinek genetikából fakadóan legtávolabb áll tőlünk az illata, ezáltal elkerülhetjük, hogy bizonyos betegségeket továbbörökítsünk. Sőt, talán sokak számára meghökkentő, de nemcsak szexuális téren van jelentősége az illatoknak, de a barátaink megválasztásában, valamint ismerőseinkkel és kollégáinkkal kialakított kapcsolatok minőségében is szerepet játszanak.

 

 1. Számtalan esetben az illat oka, hogy külsőleg rendkívül vonzó férfiak és nők nem találnak párt maguknak. Fontos tudni, hogy a táplálkozás, a tisztálkodó-, és tisztítószerek is jelentősen befolyásolják az illatunkat.  Ha kicsit változtatnunk a szokásainkon, és odafigyelünk például, hogy mit eszünk, máris óriási változást idézhetünk elő az életünkben. A fehérjék fogyasztása a legproblematikusabb, egészen megváltozik tőle a természetes illatunk. Erős, intenzív szagú ételek esetén pedig elkerülhetetetlen, hogy a bőrünk kipárolgása ne váljon kellemetlenné.

 

 1. Dr. Almási Kitti azt is elárulta, hogy a kellemes, frissen mosott illatú ruhát viselő személy tudat alatt sokkal ápoltabb és tisztább benyomást kelt bennünk, mint mások. Az ápoltság pedig minden más szempontnál, még a szépségnél is fontosabb. Így érdemes odafigyelnünk, hogy milyen illatú ruhát viselünk, hiszen az első benyomást csak egyszer tehetünk.

 

 1. A relaxációban, kikapcsolódásban ugyan a zene a legelterjedtebb eszköz, de nem feltétlen a leghatékonyabb. Gondoljunk csak arra, hogy egy-egy illat milyen intenzíven képes felidézni az emlékeinket. Érdemes tudni, hogy az illatos ágynemű elősegíti, hogy mélyebben aludjunk, hiszen a tisztaság érzése kerít bennünket hatalmába. Ez pedig bizonyítottan elősegíti, hogy nyugalmi állapotba kerüljünk, elernyedjünk és teljesen kikapcsoljuk készenléti állapotunkat. Az új parfüm mikro kapszulás technológiának és a kettős PMC technológiának köszönhetően a Lenorral mosott ágyneműd mostantól garantáltan egy hétig megtartja friss illatát.

 

 1. Az illatokra pénztárcánk szempontjából is érdemes tudatosan odafigyelnünk, például advent idősszak alatt az üzletekben, ha narancs, szegfűszeg illata járja be a helyiséget, hajlamosak vagyunk többet költeni és még több ajándékot vásárolni szeretteinknek.

   

  Hét napig illatozó ágynemű a Lenorral

  Imádod a frissen mosott ruha és ágynemű illatát? Tudtad, hogy mostantól nemcsak egy napig, hanem egy teljes hétig élvezheted? Nehéz elhinni, ugye? Ha nem hiszel nekünk, kövesd a 7 NAP FRISSESSÉG PRÓBÁJÁT a lenor Magyarország Facebook oldalán, és győződj meg róla a saját szemeddel! (http://www.facebook.com/LenorMagyarorszag?ref=ts&fref=ts)

  Az új parfüm mikrokapszulás (PMC) technológiának köszönhetően már lehetséges a hosszantartó illat biztosítása (http://www.youtube.com/user/PGLenorMagyarorszag), hiszen a kapszulákból minden egyes mozdulattal újabb illatanyagok szabadulnak fel, így az ágyneműd is megtartja friss illatát egy hétig.

  Kényeztesd magad egy kirobbanóan friss utazással a Lenor Torpical Fresh illattal

  Ez a parfümös újítás a természet által inspirált illatokkal különösen a szagoktól védi meg ruháinkat. Az új Lenor Tropical Fresh illat egy speciális kombinációja a különböző egzotikus illatoknak, mint a szantálfa, powdery, ibolya, rózsa, mindez megbolondítva ilang-ilang és fűszer illattal. Mindennek köszönhetően pedig egy egyedülálló és rendkívüli friss illatot kapunk, amely hosszantartó frissességet biztosít számunkra. Próbáld ki saját ágyneműdön és élvezd a friss illatot 7 napig!

  Hosszantartó frissesség egy hétig

  A fejlett technológiának köszönhetően, a frissen mosott ruhák és ágynemű illatát már 7 napig élvezheted. A titok pedig a parfüm mikrokapszulákban (PMC) rejlik, amelyet a Lenor már az elmúlt években elkezdett használni. A speciális technológiának köszönhetően az illatanyag mosás után mélyen az anyag belsejébe kerül, majd minden mozdulat, érintés hatására aktiválódnak ezek a rejtett kapszulák, amelynek köszönhetően előtör az illatanyag és ez biztosítja, hogy egy egész napon át friss maradjon a ruha. És most a Lenor bemutatja a kettős PMC technológiát, amely egy egész hétig frissé varázsolja mosott ruháidat és ágyneműdet.

  A több nem mindig jelent jobbat

  A Lenor által kifejlesztett új mikrokapszulás technológia azt jelenti, hogy a vágyott friss illat eléréséhez nem kell többet öntened az öblítőből, ugyanannyit kell csak használnod, mint korábban, mégis sokkal tovább tart majd a ruhád frissessége. Az illat olyan, mint a zene, nem lesz jobb csak azért, mert hangosabban hallgatjuk. Használd a megszokott mennyiséget a Lenor öblítőből és élvezd a 14 féle Lenor illat hosszantartó frissességét.

   

  Forrás: Merlin Communications Magyarország Kft.

Mondd el a véleményed

Szabó Ádám először indult saját szerzeménnyel

Négy magyar modell a New York-i divathét kifutóin!