5 dolog, amit valószínűleg nem tudtál a szülinapos Meryl Streepről

Hirdetés

 

A Paramount Channel három napon át tisztelegaz Oscar-díjas színésznő előtt

 

Hirdetés

Meryl Streep június 22-én ünnepli 67. születésnapját és az évfordulót mi sem koronázhatná meg jobban, mint hogy a legújabb filmjéről máris Oscar-esélyesként beszélnek. A kitüntetést korábban már három alkalommal elnyerő művész életműve előtt tisztelegjúnius 21. és 23. között a Paramount Channel. Meryl Streep születésnapja apropóján, íme, öt dolog, amit valószínűleg még nem tudott a színésznőről.

 

TM & Copyright © 2002 by Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Multikulturális családból származik

Streep 2004-ben elhunyt apja német és svájci származású volt, ezen az ágon a felmenői eredetileg Streeb-nek írták a nevüket. Édesanyjának – aki 2001-ben halt meg – angol, német, ír, skót és francia felmenői is voltak, egyik anyai dédnagymamája, Mary Agnes McFadden Írországban született. Apja egy gyógyszertár vezetője volt, anyja pedig művészből lett háziasszony, aki stúdióját továbbra is működtette a ház mögött. Szülei rajongtak a zenéért – amíg apja zongorázott, anyja énekelt -, így a kis Meryl is hamar elkezdett énekelni.

 

Az eredeti foglalkozása: pincérnő

A világsztárrá válás előtt sok színészhez hasonlóan Streepnek is volt civil foglalkozása, pincérnőként dolgozott a Hotel Somersetben a New Jersey állambeli Somerville-ben. A színésszé válást azonban nagyban megkönnyítette számára, hogy állítólag fiatalabb korában fotografikus memóriája volt: egyszeri olvasás után képes volt megjegyezni a szövegeket.

tavol afrikatolVersenyben volt Ellen Ripley szerepéért

Majdnem megkapta a főszerepet az 1979-es A nyolcadik utas: a Halál (1979) című filmben, ami végül barátjához és osztálytársához, Sigourney Weaverhez vándorolt. Streep ugyanakkor szintén hozzájárult a sorozat sikeréhez. A végső megoldás: Halál (1992) különleges effektjeinek egy részét a forgatás után Angliában készítették, és szükség lett volna Weaver-re, hogy formába önthessék a fejét egy jelenethez. A színésznő azonban időközben visszatért az Egyesült Államokba, így a filmesek kénytelenek voltak Weaver fejprotézise helyett Streep stúdióban maradt kobakját használni.

 feltekenyseg

Négygyermekes édesanya

Sokan nem gondolnák, de a ma is gyönyörű Meryl Streep – akinek 67. születésnapjára három filmből álló összeállítással készül a Paramount Channel – négygyermekes anyuka. Férjével, Don Gummerrel közös fiának, Henrynek, 30 évesen adott életet, míg első lánya, Mary Willa négy év múlva született. Harmadik gyermeke, Grace Jane 1986-ban, a negyedik, Louisa Jacobson 1991-ben látott napvilágot, Streep 41éves korában. A színésznő egyik korábbi születésnapjára férjétől egy kenyérpirítót, gyermekeitől egy hintaszéket kapott. S bár aznap is késő estig dolgozott, a családja nem feledkezett meg a nagy napról, és ünnepi vacsorával lepték meg őt. Vajon idén mivel készülnek számára szerettei?

Hirdetés
TM, ¨ & Copyright © 2001 by Paramount Pictures. All Rights Reserved.

  1. alkalommal jelölhetik Oscarra

Meryl Streepet pályafutása alatt eddig tizenkilencszer jelölték Oscar-díjra, ebből hármat meg is nyert. Egyik arany szobrocskáját A Vaslady-ben nyújtott alakításáért kapta. Ezzel kapcsolatban érdekesség, hogy a filmért kapott fizetését teljes egészében a Nők Történeti Múzeumának (Women’s History Museum) adományozta. Idén pedig máris attól hangos a sajtó, hogy megkaphatja a huszadik jelölését, miután a rossz hangú, ám annál lelkesebb Florence Foster Jenkins megformálásakor nem csak vígjátékot csinált az Amerikában augusztus 12-től látható, azonos című filmből, de valódi mélységet és drámát is vitt bele.

 

Meryl Streep születésnap június 21. és 23. között a Paramount Channel műsorán, benne:

 

Június 21. 12:20 Zuhanás a szerelembe

Június 22. 12:15 Féltékenység

Június 23. 13:45 Távol Afrikától

Mondd el a véleményed

Foci EB 2016 – Horvátország-Spanyolország: online közvetítés, live stream

Elképesztő kínai hamisítványok! Ezeken jót nevettünk!