8 sztár, aki a sportfogadás szerelmese

Hirdetés

Miért is szeretjük a sportfogadást? Először is azért, mert egész egyszerűen izgalmas. Semmihez sem fogható az érzés, amikor egy meccs vagy egy futam végén már teljesen tűkön ülünk, hogy kiderüljön a végeredmény. Ezen kívül felébreszti bennünk a versenyszellemet, miközben a csapatszellemet is építi, hiszen együtt izgulhatunk a többi sportrajongóval. Azt pedig már mondanunk sem kell, hogy ha ezekkel még egy kis extra pénzt is kereshetünk, az külön öröm.

Hirdetés

Ezt pontosan tudják a világ legnagyobb sztrájai is, hiszen ők is előszeretettel fogadnak egy-egy sporteseményre! Nézzük, hogy közülük kik rajonganak ezért a szórakoztató elfoglaltságért!

Hirdetés

sportfogadás online elterjedésével egyre többen és többen kezdtek el fogadni a legkülönfélébb sporteseményekre a futballtól kezdve a boxmeccseken át a forma-1-ig. Nem is csoda, hogy a legnagyobb hírességek is ráréreztek ennek az ízére. Persze számukra nem éppen arról szól ez az egész, hogy mennyit nyerhetnek egy-egy jó tippel, hiszen az ő vagyunkban nem nagyon osztanak vagy szoroznak még a hatjegyű nyeremények sem. Mégis vonzza őket a sportfogadás! Nézzük, kik azok a sztárok, akik felfedezték, hogy miért is olyan szuper dolog a sportfogadás!

Charlie Sheen

Annak, aki valaha is nézte a Két pasi meg egy kicsi című sitcomot, biztosan nem kell bemutatnunk a nők kedvencét, az alkohol nagy rajongóját, Charliet – a karaktert, aki sokak szerint magáról a színészről, Charlie Sheenről lett mintázva. Mint ismert, Sheen az valóságban is hasonlóan éli a mindennapjait, emellett pedig küzd némi szerencsejáték-problémával. Az exneje, Denise Richards azt állította róla, hogy hetente simán elköltött kétszázezer dollárt csak tétekre. Vajon ezekből mennyi folyt be hozzá nyereményként?!

Michael Jordan

Ki gondolta volna, hogy a világ egyik leghíresebb sportolója nemcsak a pályán élvezi a játékot, hanem a fogadóirodákban is?! Ezzel nem is lenne probléma, azonban az NBA-nél van egy igen szigorú szabály: a játékosok maguk nem fogadhatnak. Éppen ezért egyesek azt rebesgetik, hogy a sportoló korai nyugdíjazása valójában egy felfüggesztés volt, ami közben a szerencsejátékos ügyleteit vizsgálták ki. Később maga a kosarassztár is bevallotta, hogy több millió dollárt veszített a fogadásokkal.

50 Cent

A világhírű rapper imád fogadásokat tenni – és ezt nem is szégyelli, sőt! Rendszeresen közzéteszi a közösségi felületein, hogy éppen milyen őrült téteket tett meg egy-egy meccsre. Előfordult például olyan eset, hogy szemérmetlenül kiposztolta: 500 ezer dollárt nyert egy Giants meccsen. Azt persze már nem tudjuk – a szorzók hiányában –, hogy mennyit kellett ehhez kockára tennie, de az bizonyos, hogy egy tekintélyes összegről lehetett szó.

Ashton Kutcher

Az angyalarcú színészről első ránézésre talán nem is gondolnánk, de igencsak benne van a sportfogadás-bizniszben – még akkor is, ha ő ennek az ellenkezőjét állítja. Kutcher, mint kiderült, kapcsolatba került egy hatalmas sportfogadással foglalkozó kartellel, ahol őt használták kvázi a szervezet arcaként, miközben hatalmas – és illegális – fogadásokat tettek az NCAA eseményein. Ha valakinek ismeretlen ez: az amerikai egyetemek sporteseményeit foglalja magába. Ejnye-ejnye!

Wayne Rooney

Az sportolót kétségtelenül az Egyesült Királyság egyik legelismertebb focistájaként tartják számon. Azt viszont nem sokan tudják róla, hogy a karrierje kezdetén szívesen tett fogadásokat – amivel még nem is lenne semmi baj. A probléma akkor jelentkezett, mikor ezzel átlépett egy határt, így egy ideig függőséggel küzdött. Erről mostanra ő is nyíltan beszél, ami igen hasznos, hiszen a hasonló helyzetben lévők felhasználhatják a tapasztalatait a saját gyógyulásuk érdekében.

Floyd Mayweather Jr.

A világbajnok bokszolót sokan minden idők legnagyobb sportfogadójaként tartják számon. És ő maga pedig igencsak szeret erre ráerősíteni! A sportember, akit egyébként sokszor csak Money-ként emlegetnek, szívesen dicsekszik el arról, hogy éppen milyen elképesztően magas összegekkel fogadott egy-egy meccsre. Azt is tőle tudjuk például, hogy egyszer sikerült egy 45 ezer dolláros nyereményre szert tennie, de az sem ritka az ő esetében, hogy hétjegyű összeget tesz kockára. Nos, ha belegondolunk abba, hogy jelenleg a nettó vagyok 450 millió dollár körül mozog, ezek talán nem is tűnhetnek olyan egetrengető pénzeknek.

Bryan Williams („Birdman”)

Itt a listában egy újabb rapper: Birdman! 50 Centhez – és egyébként Mayweatherhez hasonlóan – ő is szívesen számol be a nagyvilágnak arról, milyen pazarló téteket tesz meg. Volt például olyan Instagram-posztja, amelyből kiderült, hogy simán feltett 100 ezer dollárt egy fogadásban, hogy versenyre kelljen egy másik rapper, Ar-Ab tétjével. Miután ezt megnyerte – az Eagles megverte a New England Patriots-ot –, kiposztolt egy fotót magáról, ahol pénz borította a testét. Ízléses módja ez a dicsekvésnek, nemde?!

Nem csak a fogadás…

Eddig elsősorban a sportfogadás volt terítéken, ám a hírességek a szerencsejátékozásnak több formáját is szívesen gyakorolják időről időre – van, aki sikeresen, van, aki kevésbé. Ott van például Ben Affleck és Matt Damon, akik nemcsak a színészet terén alakítanak nagyot, hanem a pókerasztal körül is. Sokan tudják róluk, hogy igen tehetségesek ebben a kártyajátékban és már több bajnokságon is részt vettek, amelyek közül néhányról győztesként távoztak. Az egyik legnépszerűbb Pókember, Tobey Maguire is szívesen ül le a pókerasztalhoz, és szintén bezsebelt már néhány szép címet.

És végül, de nem utolsó sorban, hogy ne csak a férfiakat éltessük, az Oscar-jelölt színésznő, Jennifer Tilly is köztudottan tehetséges pókerjátékos, aki szép összegeket nyert a játékkal!

Mondd el a véleményed

Nyerőszámok kvíz 1. – Csak a memóriádra lesz szükség

Egyképes kvíz 21. – Csak a memóriádra lesz szükség!