Bemutatjuk Ujvári Timit

Hirdetés

Mesélnél arról,hogy jött az életedbe a zene, az éneklés?Már gyermekkorodban is énekesnő szerettél volna lenni?

Már kisgyermek korom óta jelen volt életemben a zene. Sokat hallgattuk otthon a rádiót, és édesanyámmal főleg a zenés műsorokra figyeltünk. Ő gyakran énekelt nekünk. Mikor megszületett a kishúgom, vele is gyakran játszottunk úgy, hogy közben dalolásztunk. Szerintem majdnem minden kislányban benne van a vágy, hogy egyszer híres énekesnő lesz, a színpad, a fények, az elegáns ruhák miatt is. Én azonban úgy éreztem, nálam még ennél is komolyabb a dolog, ahogy cseperedtem, egyre inkább erősödött a hangom, és láttam, hogy ha énekelek, rám figyelnek az emberek. Talán ezért is döntöttem úgy, hogy énekesnő szeretnék lenni.Timi5

Mit gondolsz,kitől örökölted a zenei érzékedet,az énekhangodat? Voltak a családodban,vagy a felmenőid között zenészek?

Hirdetés

Édesanyám a templomban szokott énekelni, neki nagyon szép hangja van. Biztos, hogy a zene iránti szeretet és az érzékenység tőle származik. Rajta kívül a családban még nagyapám volt az, aki hangszeren játszott: ő tangóharmonikájával szórakoztatta a hallgatókat.

timiék1

A Timi and the Hot Stuff zenekar felállása:

Ének: Ujvári Tímea
billentyűs hangszerek, vokál: Keszei Tamás:  –  gitárok, vokál:  Kováts Ervin, majd  Aradszki Zsombor – dobok: Czetter Gábor –  basszusgitár, ének, vokál: Weinelt Gábor

 

Mindig is tudatosan zenei pályára készültél,vagy az élet hozta így?

Az, hogy álmom beteljesülhetett, inkább a véletlennek volt köszönhető, hiszen nem zenei iskolába jártam. Egyszer elhívtak egy meghallgatásra, ahol engem választottak ki a több jelentkező közül. Így kerültem be az első zenekaromba. Talán 16 éves lehettem.

Timi szóló1

Jelentkeztél az X-Faktorba. Miért?Vannak esetleg szólóénekesi ambícióid? Mit lehet tudni a terveidről?

Az X-Faktorba nem én jelentkeztem, ők kerestek meg, és kértek menjek el egy meghallgatásra. Nagyon sok mindenbe beleláttam, s tapasztaltam az ott eltöltött napok alatt ahhoz, hogy rájöjjek ez nem az én utam. De szerintem ezt a kérdést hagyjuk is. Szívesen lépek fel szólóénekesként, nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy a Hollywood Classics-ban megmutathattam magam. De a zenekari munkákat jobban szeretem. Inspirál, ha jó zenészek vannak mögöttem. Több zenekarral is együtt dolgozom, a közeljövő egyik nagy terve egy saját lemez készítése. Jól haladunk a felvételekkel, karácsony környékére talán el is készül az első album, melyen minden szám saját szerzemény, a zenekar közös munkája. Szeretném, ha minél többen megismernék a zenei anyagot, Talán a média is műsorára tűzne egy-két dalt. Remélem,a közönségnek is tetszeni fog. Talán slágerek is lesznek közöttük, melyeket szívesen dúdolgatnak majd. A másik nagy “projekt” az Eurovíziós Fesztivál, amelyre a zenekarral jelentkezni szeretnénk ebben az évben. De ez még nagyon sok mindenen múlik.

timiék2

Két együttesnek, a Timi and the Hot Stuffnak és Cabo Wabo Party Bandnek is az énekesnője vagy. Mesélnél erről?

Az együttest régi rutinos zenészek, és egy fiatal tehetséges gitáros alkotják, természetesen velem együtt. A klasszikus felálláson kívül egy szaxofonos és egy percussion is gyakran segíti a munkát a fellépés jellegétől függően. Van ugyanis egy koncertműsorunk, amit már talán többen is ismernek itt Szombathelyen és környéken, ez a Timi and Hot Stuff zenekar. Ezenkívül pedig van egy szórakoztató, igényes báli repertoárunk, ez pedig a Cabo Wabo Party Band néven működik. Így, ezzel és a vokálok alkalmazásával igyekszünk sokszínű hangzással szórakoztatni kedves közönségünket.

Széles L. Gábor
2014.11.02

Fotók: Studio 069 – https://www.facebook.com/pages/Studio-069/

Mondd el a véleményed

Aluljárókban továbbra sem élhetnek

Szabó ikrek – Story of my life