A biztonságé a főszerep a nyárra tervezett gyerektáborokban

Hirdetés

Nagy erőkkel készülnek a szervezők a táborokra, amelyekkel a kicsiket és nagyokat szeretnék szórakoztatni a szünidőben. A korábbi évek során már az év első negyedében lefoglalták a szülők a programokat, lehetőségeket, ám idén ez még várat magára. A pandémia mindenkit óvatos tervezésre tanított. Ugyanakkor a nyári szünet eljön, a gyermeket le kell foglalni, és mindezt úgy, hogy ő jól érezze magát, a szülő pedig biztos kezekben tudhassa, ameddig dolgozik.

Jobb esetben ott a nagymama, aki tíz körömmel harcol a vakáció idejéért, és mindent megtesz, hogy a féltett kincset kalandokkal teli élményekkel halmozza el. De számtalan családban a nagyszülő nem opció, különösen a járvány idején. Számos esetben a szülő idegtépő kalandja, hogy hosszú hetekre gondoskodjon a csemete élményeiről és biztonságáról egyaránt. Minimális a szabadság, a munka pedig nem állhat meg. Az őrlődő szülő a tengernyi táborkínálat ellenére nehezen tervez, nehezen bízik, az unatkozó gyermek, aki kalandokat szeretne, az online világba menekül. Amennyiben a szülőnek sikerül megbizonyosodnia arról, hogy van biztonságos megoldás a kalandozásra élő természetközeli környezetben, akkor nyugodtan dolgozhat, vagy betervezheti ő is gyermekmentes pihenését nyárra.  Ezt a munkaadók is támogathatják akár, hiszen a nyugodt munkaerő nekik is egy kincs.

Hirdetés
Hogy a sok lehetőség közül melyik az, amelyik valóban a csemeténknek való, és amiben a szülő is bízni tud? Biztonságos fizikai környezet, elegendő számú igazán a gyerekekre fókuszáló felnőttek, természet, élő kapcsolatok, játék és jókedv valószínűleg az általános válasz.

Hirdetés

A Holiday-Maker egyet jelent a kalanddal, közösségi kikapcsolódási lehetőséget nyújt mindazok számára, akik megunták a hétköznapok szürke forgatagát, és természetközeli élményekre vágynak. Egy olyan közösségben élhetik meg a gyerekek a természet adta kihívásokat, amely minden helyzetben támogatja őket, így garantálva a sikerélményt.

Várdai Balázs, a Holiday-Maker tulajdonosa testvérével együtt fogott bele évekkel ezelőtt a nagy kalandba, hogy lekössék a gyerekeket szórakoztató programokkal.

– Gyermekkorom óta keresem a kihívásokat. Azért fogtunk bele a Holiday-Maker megalkotásába a testvéremmel, aki ugyanolyan kalandor mint én, hogy hasonló élményekben részesítsük mindazokat, akik a programjainkat választják. Mert mi hiszünk benne, hogy kellenek különleges élmények a felejthetetlen gyerekkorhoz. Táborunk azért jött létre, hogy megmutassa a gyerekeknek, mekkora kalandot jelenthet egy ilyen esemény a természetben. Rengeteg játék, izgalmas programok és kihívások várnak azokra, akik minket választanak. Idén nemcsak a szabályok betartására figyelünk különösen, hanem a gyerekek és a vezetők mentális egészségére is. Ennek érdekében együttműködünk a Sulinyugi pszichológus csapatával, akik a táboroztatóknak és a gyermekeknek segítenek megtanítani, hogyan érdemes nyugalmat teremteni és a stresszt kezelni. Dr. Bikfalvi Réka, a Lélekkel az Egészségért Alapítvány vezetője és egészségfejlesztő szakpszichológusa, segédkezik nekünk a tábor módszertanának összeállításában. Szigeti Réka, a Sulinyugi program szakmai vezetője és egészségfejlesztő szakpszichológusa továbbá Langer Viola, pszichológus és koordinátor tartja meg a Sulinyugi programjait táborainkban.

Dr. Bikfalvi Réka részletezte, miben tudnak közreműködni a rendezvényeken:

– Minden résztvevőt megtanítunk arra, hogy mit tehetnek a saját feszültségük kezelésért, és a vezetőket felkészítjük a tábor során előforduló félelmek, nehézségek kezelésére. A tábor ideje alatt telefonos ügyelettel is segítjük őket a tábor nyugodt légkörének megteremtésében, a nehéz témák higgadt kezelésében. Ilyen például a pozitív fegyelmezés, az indulatos személyek kezelése, a házirend kommunikációja. Komplex programunkkal a tábori feszültségkezelést és a gyermekek lelki egészségét is támogatjuk.

További információ: https://www.holiday-maker.hu/

Mondd el a véleményed

Olasz és magyar agrárgazdasági kapcsolatokról egyeztettek Mosonmagyaróváron

Kultúrkör

Ihlet – új klippel jelentkezik a Kultúrkör (klippremier)