A bőség mandala színei

Bőség mandala színei

Bőség mandalának nagyon sokszor választanak zöld színt. Ezt én bevallom, sohasem értettem. -indul a szindranamandala.hu cikke.

A zöld színnek nagyon sokféle jelentése van. A mandalák színszimbolikája picit talán más, mint a klasszikus, de semmilyen vonatkozásban nem találom okát, amiért zöldet kellene használni bőség mandalában.

A félreértés okát abban látom, hogy a különböző kultúrákban a színek különböző jelentéssel bírhatnak, és valóban, az Egyesült Államokban a zöld színt a pénzhez társítják, ezt – e háttér információt figyelmen kívül hagyva – vehették át, hogy úgy mondjam, elemzés, meggondolás nélkül.

Mandala-szimbolika szerint a leginkább bőséghez kapcsolódó energiaközpont a Gyökér csakra. Minden, ami “anyagi” természetű az életünkben, tehát élelem, meleg lakás, azaz fedél a fejünk felett, és a pénz, amiből ezeket (meg ezentúl a személyes, pénzen megvehető boldogítókat) finanszírozhatjuk.

A Gyökér csakra színe pedig a PIROS, száma a négyes, szimbóluma a négyzet. Tehát minden mandala, amiben van (nem kell az egésznek annak lenni, lehet másféle szimbólumok között) piros négyzet, négyágú csillag, négyszirmú virág, az jó lehet bőség mandalának. Egyébként pedig az ARANY – bár mandala-szimbolikus értelemben a lélek tisztaságát is jelenti, azért – az anyagi bőség jelképe is.

Teljes anyag: A bőség mandala színei

 

Mondd el a véleményed

Igazi nép- világzenei és jazzkülönlegességekkel búcsúzik az óévtől a Fonó!

Megérkezett a Oneword Egyedül klipje