A Budapesti Operettszínház új musicalsikere avagy Fame – A hírnév ára

2015. június 26-27-én tartotta legújabb musicaljének premierjét a Budapesti Operettszínház. Több, mint húsz év elteltével állította újra színpadra a Nagymező utcai teátrum Somogyi Szilárd rendezésében. Slágerein pedig generációk nőttek fel. Mi a június 25-i fotós próbán vettünk részt…

DSC_6848

A történet egy művészeti egyetem hallgatóinak, növendékeinek napjait és életét mutatja be. Néha szinte úgy hat, mintha három fő szálon haladna a sztori. Azonban tekinthetjük úgy, hogy ezek a részek úgymond kiegészítik egymást, hiszen a hírnév árának különböző oldalait, következményeit tárják fel a néző előtt.

Sajnos nem mindig pozitív az “eredmény”, sokszor fájdalmas és rossz a végkicsengés. Kevesek számára adatik meg az igazi csillogás, a hírnév, a “sztárság”. Mindehhez sok kitartás, szorgalom, önbizalom, rengeteg munka, áldozat, harc és fájdalmak elviselése szükségeltetik.

Van, hogy így sem képesek feldolgozni a hirtelen jött sikert, ami az egész addigi életet megváltoztatja – vagy felemel és “szeret”, vagy személyes katasztrófába fullad és elsüllyedünk a semmiben, miután eladtuk tehetségünket. Hiszen LA csak álomnak jó… Valahogy így járt Carmen is, akit a délelőtti próba alkalmával Muri Enikő alakított.

DSC_7372

A fiatalok között szerelmek szövődnek, ami ugyancsak két irányt vehet. A love storyra tökéletes példa Serena és Nick (Jenes Kitti és Veréb Tamás). Ők a cukik, az édesek, akik között elég vontatottan bontakozik ki az érzés, a szerelem. 🙂

DSC_7383

És hogy hogyan alakul a két táncos Iris (Kapitány Dorottya) és Jack (Szabó Dávid) szerelmének története? A lány elviseli-e a “terhet” és az árva, orosz srác hogyan küzd meg a mindennapokban az elméleti tárgyak nehézségeivel, amit diszlexiája okoz, hogy igazi táncossá válhasson? Mindenképp elmondható, hogy a legalkalmasabb személyeket találták meg erre a két szerepre. Kapitány Dorottya hosszú évekig az Experidance táncosa volt, Szabó Dávid pedig szintén csoda módon táncol.

DSC_7009

Persze humorosabb pillanatok is oldják a komoly történéseket. Ilyen például a folyton éhes Mabel (Nagy Gréta), aki szintén táncosnak készül, de a finomságok miatt lemond ebbéli álmáról és inkább színésznőnek tanul a továbbiakban.

DSC_7466
Közben a tanári gárda (Szulák Andrea, Vásári Mónika, Csuha Lajos, Vasvári Csaba) jó tanácsokkal, tapasztalatokkal és jó szándékkal igyekszik nevelni növendékeit, amiből egyesek építkeznek, mások pedig teljesen figyelmen kívül hagyják.

DSC_7267

Maga az előadás igazán látványos; mind koreográfiában, mind díszletben, jelmezben és a jelenetek megoldása tekintetében is. A karaktereket olyan színészek alakítják, akik maguk is pályakezdők, ezért elmondhatjuk, ahogy a színház ismertetőjén is olvasható: saját magukat formálják meg. Hozzájuk csatlakoznak a “nagy öregek”, akiktől estéről-estére elleshetik a szakma fortélyait, apró, kifinomult  részleteit.

DSC_7698

A “pesti Broadwayen” ismét egy siker született, születik, ami már most sokak kedvence, vagy ha még nem, akkor hamarosan azzá válik. A Budapesti Operettszínházban július 5-ig láthatja a közönség, de a jövő évadban visszatér a Fame az színház falai közé, hogy újra élvezhesse és szerethesse a kedves közönség.

Egy kis kedvcsináló:

Szereposztás:

Carmen – Gubik Petra / Muri Enikő
Nick – Veréb Tamás / Kocsis Dénes
Serena – Simon Panna / Jenes Kitti / Katona Klaudia
Miss Sherman – Szulák Andrea / Nádasi Veronika
Miss Bell – Auksz Éva / Vásári Mónika
Jack – Szabó Dávid / Gömöri András Máté
José – Kerényi Miklós Máté / Vanya Róbert
Mabel – Vágó Zsuzsi / Nagy Gréta
Mr. Myers – Németh Kristóf / Vasvári Csaba
Mr. Sheinkopf – Pálfaly Attila / Csuha Lajos
Iris – Kapitány Dorottya / Nagy Eszter Kata
Schlomo – Vecsei László / Bereczky G. Zoltán
Lambchops – Halápi Katinka / Nádas Barbara
Goody – Illés Zoltán / Bánfi Csaba

Egy kis összeállítás a próbán készített fotókból: https://divatikon.hu/fotok-a-fame-a-hirnev-ara-musical-fotosprobajarol/
További képek: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.804853262965491.1073741900.199917046792452&type=3

2015. július 01.
Írta: Badicz Adrus
Fotók: Badicz Adrus

Mondd el a véleményed

Ez a webhely a böngészés tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. Részletek

Egy EU-s tövény alapján kötelező tájékoztatni a weboldalunkra látogatókat, hogy a weboldal cookikat használ. Ha ezzel nem értessz egyet, akkor a böngésződ megfelelő beállításait használva tiltsd le a cookik tárolását!

Zár