A Divatikon újra gombolta!

Hirdetés


Hétvégén második alkalommal rendezték meg a „Gombold újra! Divat a magyar” divatshowt és díjátadót, ahol a Divatikon is ott volt. A magyar divatterezők pályázatának záró eseményét a Millenáris Parkban nézhette meg bárki, ugyanis a rendezvény díjtalan volt. Először azon tervezők ruháit csodálhattuk meg, akiknek már nem kellett pályáznia, hiszen jó úton haladnak a divat szakmában.

A meghívott befutott designerek között olyan nevek munkái sorakoztak fel, mint a Glamour-díjas Abodi Dóra, vagy Artista, Benus Dániel, Gyöngyösi Renáta, K E P P showroom, Konsánszky Dóra, Lakatos Sándor, Mojzes Dóra, Sármán Nóra, Szegedi Kata és Tomcsányi Dóri.

HirdetésA legsikeresebb magyar divattervezők 2012/2013 őszi-téli kollekcióinak bemutatóján 10 tervező világszínvonalú munkáit láthattuk. A modellek látványos ruhákban, és új irányvonalak mellett első osztályú anyaghasználatú darabokban vonultak kifutóra.
Tavaly mintegy 450 jelentkező pályázott, idén több mint 1000 feltörekvőt vonzott a Gombold újra! A kezdeményezés sikerét az is bizonyítja, hogy az idei divatbemutatót a tavalyi győztes, és az immár saját márkával (INER) is rendelkező Gyöngyösi Renáta kollekciója nyitotta meg.


HirdetésA pályázók két kategóriában indulhattak: kortárs öltözéktervezés “hagyományos formák újragondolt változatai” , valamint “design és hagyomány”. Összesen 35 pályázó jutott be a döntőbe: sorban láthattuk felvonulni a pályaműveket: Magyar Vándor, honfoglaló szettek, kalocsai csodák, busójárás, építészet – csak a fantázia szabott határt a tervezőknek.
A díjazottak: Farkas Anett, Hendzsel Ilona, Nagy Móni, Somogyi Alett, Vitányi Anna

A zsűri tagjai többek között Kopek Gábor, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora, Florence Deladriere, a Marie Claire International divat- és szépségrovatának vezető szerkesztője és Zoób Kati divattervező volt. Akik a jelentkezők közül választotta ki a továbbjutókat: 24 pályamunkát a kortárs, illetve tizenegyet a design és hagyomány kategóriában. Előbbiben Nagy Móni és Hendzsel Ilona nyerte meg a legjobb kiegészítőért járó díjat. A design és hagyomány pályázatban Somogyi Alettnak ítélték a legjobb kollekcióért, és Vitányi Annának a legjobb kiegészítőért járó díjat.
A kortársöltözék-tervezési pályázat nyertesei 1,1 millió forintos pénzjutalomban részesülnek, továbbá a Marie Claire magazin ötéves születésnapi számának a címlapján, illetve a Marie Claire divatnapokon is bemutatkozhatnak. A design és hagyomány pályázat győztesei 400 ezer forinttal gazdagodnak, valamint féléves gyakornoki időt tölthetnek a Katti Zoób és az Attitude márka műhelyében.

Írta: Csákó Zsuzsanna
Fotós: Bárány Tímea
2012.04.03.

Mondd el a véleményed

Wolf Kati és a Sunny Dance Band!

Kocsis Tibó szeret bulizni