A Medic’all Arte Dance Társulata Előadásai Budapesten

Hirdetés

 

A Medic’all Arte Dance Társulata improvizációs előadásmódja klasszikus zenére épül, egyedivé és izgalmassá teszi az összes előadást, az őszművészeti produkció keretében. Hiszen sosem tudhatjuk, milyen, csak arra az estére jellemző érzelmi rendszerek és kapcsolati hálók épülnek, ahogy azt sem tudhatjuk előre, hogy milyen hangulatot fog árasztani aznapi előadásuk. Minden a nézők sorai előtt dől el, a színpadon, nincsen előre megtervezett koreográfia: csak érzelmek és zenei dinamikák, melyek arra várnak, hogy életre keljenek, kizárólag egy előadás erejéig. Aki lemaradt előző előadásukról, most pótolhatja az élményt. Osgyányi Sára festőművész képei és az Életfény Központ hangulatos terme gazdagítják a produkciót. Várnak Mindenkit, aki már látott minket, mindenkit aki még nem! Várnak mindenkit sok szeretettel! Már csak pár nap és találkozhattok velük az Életfény Központban, majd a Fészek klubban két csodálatos helyen. Az Életfény Központban egy csodálatos festőművész, Sára Osgyányi festményei nyomán fognak improvizálni! Légy te is részese a csoda élménynek! Belépő: 1000 Ft DIÁKIGAZOLVÁNY FELMUTATÁSÁVAL INGYENESEN MEGTEKINTHETŐ!

 fooldal.jpg

Hirdetés

-2 csodálatos előadás lesz látható még karácsony előtt. Mire készültök hétfőn s hol milyen céllal, és miről szól majd a decemberi előadás?

– Igen, két előadásra is készülünk, illetve háromra, mert december 12-én is lesz egy, az Életfény Központban!

-November 28-án a legközelebbi előadáson, Osgyányi Sára festőművész gyönyörű festményei lesznek mögénk vetítve. Szerintem nagyon különleges élmény lesz így improvizálni nekünk is és a nézőknek is.

02.jpg

 

-December 5-én a Fészek Művészklubban leszünk, és karácsonyi hangulatúra tervezzük az improvizációt. Arra gondoltunk, hogy ismét bevetjük az előadásba a tavalyi évben már használt gigantikus hungarocell hógolyókat és egy téli zenei összeállításra táncolunk majd. Aki kíváncsi az óriás hópelyhekre, feltétlenül nézze meg az előadást!

-Kik vesznek részt benne milyen táncművészeti csodák s hogy sikerült bővíteni a társulatot?

– A táncosok közül egyikük épp babázik, másikunk pedig Bécsbe költözött. Mindketten oszlopos tagjai voltak a csapatnak, így valóban újulnunk és bővülnünk kellett. Szerencsére Szabó Zoltán két fiatal tehetséget ajánlott nekem, Cseh Hajnalt és Gaál Júliát, akik az óta több előadásunkban is sikeresen részt vettek! Az elkövetkező előadásokban, Cseh Hajnit, Gaál Júliát, Mórocz Esztert, Murvai Katit, Szabó Zoltánt és jómagamat láthatja a közönség.

 

Hirdetés
01.jpg

-Aki nem ismeri az improvizációs táncos előadásotokat, amiket csináltok röviden, hogy tudnád elmesélni vizuális szemmel?

– Nehéz elmesélni az előadásainkat, mert a pillanatban születő mozdulatok és érzelmek, spontán hatást gyakorolnak ránk és a közönségre, ami igazán csak személyesen élvezhető. Ott él, alakul és lüktet az-az energia, amitől megszületik a produkció. Sokszor azt halljuk a nézőinktől, hogy biztos azért valamennyi megkoreografált az előadásból. Pedig tényleg nem, ott találunk ki mindent.. Tehát a rögtönzés a mi specialitásunk és ettől egyedi és megismételhetetlen, amit csinálunk. arra bíztatok Mindenkit, hogy egyszer, vagy többször próbálja ki, élje át!

 03.jpg

-Mit adott neked a 2016 év melyek voltak a legnagyobb fellépések s kikkel s miért? -Idén Napsugár Anna siket jeltáncművész versét is tancoltad klipben, amivel a Magyar Nemzeti Színház Vers Fesztiválján eljutottatok a középdöntőig mit adott neked ez a fellépés?

– 2016-ban azt gondolom sok mindent kipróbáltam, új vizekre is eveztem. Például szóló improvizációban, több társművésszel is felléptem. Voltak előadásaim Marosfalvi Imre Enricoval, aki egy csodálatos hegedűművész, zenei médium. A Vele való együttműködésben az volt a speciális, hogy Ő is improvizál. Hatalmas élmény volt, mert gyönyörűen játszik. Aztán mi is találkoztunk egy tehetségkutatón és mi is összetettünk valami egyedit!

Nem gondolom, hogy minden nap táncolhat az ember egy jeltánc művész versére!

04.jpg

Linkre kattintással látható a Vers video amit Kaszás Bence készített:

https://www.youtube.com/watch?v=ZL6P4teH5kM

05.jpg

Ez is hatalmas élmény volt és újszerű tapasztalat!

-Nyáron pedig Onczay Zoltán cselló művésszel vettünk fel egy produkciót, amelyben én szintén szólóban improvizáltam.Úgy érzem elég mozgalmas volt a 2016-os év és még most is az.

 

-Találtál e menedzsert szervezőt, ha nem hol jelentkezhetnek?

– Na igen, a manager kérdése . Ez az ügy még mindig folyamatban van és szerencsére most is jelentkeztek páran. A medicall[email protected] email címen tudnak jelentkezni az érdeklődők.

07.jpg

-Mi a 2017 jövő tervetek milyen előadás?

– 2017-ben is szeretnénk folytatni a meglévő előadások sorozatát, például az Életfény Központban. Ott kéthetente kaptunk lehetőséget a megmutatkozásra, amit nagyon szeretnék megtartani. Ezen kívül és ezért is keresem a megfelelő managert, bővíteni szeretném a fellépések helyszínét. Szeretném ha zenészekkel improvizálnánk akár klubokban, romkocsmákban is. Élő zenére már többször táncoltunk, de azt gondolom a rendszeres táncos megjelenés az előbb említett szórakozó helyeken, kuriózum lehetne! Ezen kívül tervben vannak rendezvények, kiállítások, falunapok, jótékonysági előadások, ahova csak el tudunk jutni. És persze, reméljük továbbra is meghívást kapunk majd a Fészek Művészklubba!

– Nekem még van egy álmom, szívesen kipróbálnám magam tévés műsorvezetőként. Rádióban már vezettem is műsort! Ez és a filmszereplés még foglalkoztat a tánc mellett. Remélem a jövőben erre is lesz lehetőségem.

 b.jpg

 

-Facebookon láthatóak kisfilmek az előadásról amihez gratulálok. Milyen filmes lehetőségre vágysz még?

– Igen, vannak újabb kis videók és filmek is a facebookon, ezek közül van, amit én készítettem és van amit profik, például Benedek Róbert, operatőr. Szeretném, ha jövőben is sok figyelemfelkeltő filmecske, videó készülne, mert úgy látom ez fontos ahhoz, hogy sokan láthassanak minket.

06.jpg

-Mit üzensz a divatikon.hu olvasóinak újévre a szeretet s tánc jegyében?

– Azt kívánom Mindenkinek, így a Divatikon olvasóinak is, hogy Mindenki leljen rá a saját útjára, a saját boldogságára, azokra a fontos pontokra az életben, amik jó érzéssel töltik el. A zene a tánc és általában a művészetek segítséget nyújthatnak ebben a keresésben és az egyensúly megtalálásában. Segítenek meghallani a belső hangunkat, amit sokszor a túláradó információ és a város zaja képes elnyomni. Kívánom Mindenkinek és magamnak is, hogy az öröm és a jó érzések kerekedjenek felül és vezessenek minket leghangosabban!

a.jpg

Köszönöm Anna ismét a lehetőséget, remélem mindenre válaszoltam, amit kérdeztél?

December 5-én találkozunk?

-IGEN.

 

Szeretettel sok sikert.

Cikk író:

Napsugár Anna

siket fotóriporter

 

 

 

 

 

 

Mondd el a véleményed

A nagypapi segítséget kér

Dzsenifer újra született a C. I. műtéttel