A mosolygós hang – Veréb Tamás

Hirdetés

A Mosolygós hang

Hirdetés
0.jpg

„ Sosem volt iPadem, sem iPhoneom, és nem a Zara gyermekosztályáról öltöztettek a Szüleim, mégis fantasztikus gyerekkorom volt, csupa boldogsággal és szeretettel… Nagyon hálás vagyok érte, Anya és Apa! 2015. július 27. Miskolc közelében . „Tamás a Budapesti Operettszínház ifjú tehetséges színész-énekese üzenete a közösségi oldaláról. Veréb Tamás 1994.február 8.-án született Miskolcon, szülei második fiaként. Jelenleg a Fame musicalben alakít nagy sikerrel.

Hirdetés

3.jpg

Általános iskolai tanulmányait a Kazinczy Ferenc Általános és Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Iskolában végezte és 2012-ben érettségizett a Diósgyőri Gimnázium hatosztályos, emelt szintű angol osztályában. Gimnáziumi évei alatt rendszeresen játszott a – dr. Lénárt Attila vezette – Diákszínpadon.

Versenyek és díjai:

Nemzetközi: „Dal-via-dal” Nemzetközi Egyéni Énekverseny, Veszprém, 2005. november 13.    2. helyezés „Dal-via-dal” Nemzetközi Egyéni Énekverseny, Veszprém, 2006.  1. helyezés musical 1. helyezés könnyűzene – junior  Montenegrói Nemzetközi Énekverseny 1. helyezés, VI. Nemzetközi Europop Fesztivál, Zsűri  Országos: VIII. Országos Idegen Nyelvű Dalverseny, Miskolc, helyezés , Országos Musical Énekverseny, Székesfehérvár, 2007. május 1. helyezés X. Kisvárdai Kifutó, Kisvárda, 2008. február 23. 2. helyezés , X. Országos Idegen Nyelvű Dalverseny, Miskolc, 3 helyezés XI. Kisvárdai Kifutó, Kisvárda, 2009. február 28.  1. helyezés és közönségdíj , VII. “Ki a dalnok a gáton?” Musical és Operett Énekverseny, Miskolc, 2011. március 05. 1. helyezés  XIII. Balassagyarmati Találkozója a Zene és Művészeti Iskolák Magánének Szakos Tanulóinak, Balassagyarmat, 2011. április 20. 1. helyezés műdal

2.jpg

– Első szerepedet 9 évesen kaptad a Miskolci Nemzeti Színház Isten pénze című musicaljében. Később játszottál a Carmenben, majd a Kölyök című musical címszerepét alakítottad négy éven át. Mit jelentett számodra ez a szerep, nehéz volt azonosulni vele még kezdő gyermek színészként?

– Nagyon szerettem. A szerep szerint egy 10 éves forma, vagány kisrácot kellett alakítanom, aki rengeteget rosszalkodott. Mondanom sem kell, nem esett nehezemre.

A karakter, a történet és az édesapával, ’Chaplinnel’ való meghitt kapcsolat nagyon szerethetővé tette a darabot, a nézők imádták. Így mi is nagyon jól éreztük magunkat benne. Itt szerettem meg táncolni, énekelni és színészkedni is igazán.

5.jpg

– Zenei tanulmányait a miskolci Egressy Béni Zeneiskolában folytatta Simonné Balogh Emesénél, 2007. szeptemberétől pedig a Földessy Margit Színitanodájába jártál. Mit adtak neked Margit évei?Mi a legfontosabb momentum amit tanítása alatt kaptál?

– A zeneiskolás évek nagyon fontosak voltak. Itt teremtettük meg az alapjait a mai tudásomnak, együtt, drága Emese nénivel. Azóta is Ő a tanárom, óriási az összhang, ami változott az évek alatt, az az hogy most már musical, pop és klasszikus műfajjal is egyaránt foglalkozunk, mindhármat Tőle tanulom.

Margit szintén rendkívül jelentős szerepet töltött, tölt be az életemben. Imádtam hozzá járni, ittam a tanítást, ami dőlt Belőle. Nem nagyon hiszem, hogy bárki a tanítványai közül ne kapott volna korrekt, tökéletes felkészítést a pályára és az életre egyaránt.

Mindketten zseniális pedagógusok, a szeretet energiájával tanítanak.

– A Miskolci Nemzeti Színházban szerepeltél,  a Valahol Európában Csórója két éven át. 2010-ben két újabb szerep következett: a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon került sor a Szegény gazdagok és a Robin Hood musicalek ősbemutatóira, az előbbiben Kálmán, az utóbbiban William szerepét alakítottad. Teljesen át tudod élni a szegények helyeztetét? Teszel valamit értük önkénteskedsz valahol?

– Valamiért nagyon empatikus vagyok. Gyakran azt gondolom Édesanyáméknak és az Ő nevelésüknek köszönhető, néha pedig azt hogy ez egy velem született „ajándék”. Egy színésznek nagyon fontos, hogy teljes valójában áttudja érezni az adott karakter tragédiáját vagy éppen boldogságát, hiszen így lesz hitelesen közvetítve a nézők számára. Általában könnyebben azonosulok olyan szerepekkel, akik valamilyen „terhet” cipelnek. A szegénység, árvaság pont egy-egy ilyen teher. Szerencsére egyikből sem jutott eddigi életem során, mégis mikor a színpadon vagyok, azonosulni tudok vele. Rengeteg jótékonysági rendezvényre járok és tudatosan igyekszem segíteni a körülöttem élő rászorulókat.

1.JPG

– 2012 Magyarország hangja műsorban egy darabig eljutottál. Mit adott neked ez a műsor?

– Rengeteget tanultam. Igazságról, emberségről, kudarcról, sikerről és tudatosságról. Nem csinálnám újra, de örülök, hogy akkor és ott voltam ahol, így kellett lennie.

– 2013-től az Operettszínház Elfújta a szél  Ashley és a Rómeó és Júlia darabban a Rómeó szerepében voltál látható. Szeretted a Rómeó karakterét és élőben is kedves határozott férfi vagy?

– Imádom ezeket a szerepeket! Egy kis őszinte mosolyért és önbizalomért sosem kellett a szomszédba mennem, így nagyon passzolnak hozzám ezek a karakterek. Nagyon szeretem a határozottságot és a határozott, tudatos embereket.

1.JPG

– Rendszeresen vesz részt magyar és nemzetközi énekversenyeken. 2007 és 2010 között négyszer nyerted el a MOL Tehetségtámogató program egyéves ösztöndíját, mely tehetséges fiatal művészek és ifjú tudósok szakmai fejlődését segíti. Neked miben segítettek?

– A budapesti központú Földessy Margit színi-stúdiójába való feljutásban segített, Miskolcról jártam, minden héten pénteken, Édesapámmal.

– Hobbijaid közé tartoznak a biciklivel való ugratás- lovaglás és a gokart. A színházon és az éneklésen kívül szabadidődben szívesen próbálsz ki minél több sportágat. Honnan jön a sport fanatikus szeretete? Évekig egyik kedvenc időtöltésed volt a UMF Hardy Steel2 bicajoddal való ugratás. Tudsz erről fotókat mutatni? Milyen élményt ad neked ez a fajta kikapcsolódás?

– Sajnos kevés fényképem maradt ezekről az élményekről, de minden percét élveztem és élvezem mai napig. A biciklizés kifejezetten kikapcsol és egyben kielégíti az adrenalin függőségem is. A testedzésben pedig a színház és az éneklés miatt hiszek nagyon. Ha valaki színpadra áll, nézzen ki kifogástalanul és érezze jól magát a bőrében. Másképp nagyon nehéz jól, kiegyensúlyozottan teljesíteni.

4.jpg

– A web oldaladon  a soraidból olvastam szeretsz öltözködni a férfi legyen férfias és úri ember! Honnan öltözöl milyen stílus szerint? Mennyire szereted a színházi darabok ruhái kellékeit mit jelent neked a jelmez?

– Gyerekkorom óta nagyon szeretem a szép ruhákat, az eleganciát, ami egy férfit (többek között), férfivé varázsol. Leginkább a letisztult, egyszerű, de mégis megragadó stílusokat, ruhákat kedvelem. A színházi jelmezek nagyon sokat tesznek hozzá a karakter épüléséhez, nem véletlenül mondják: „a szerep a jelmezben van”. Ez nyilván kevés, de eddigi tapasztalataim szerint a főpróba héten, mikor először felkerülnek a kosztümök, jelmezek, lényegesen jobbak lesznek a karakterek, alakítások, egyszerűen jobb lesz a darab.

1.JPG

– Olyan gyönyörű alakod van és szép mosolyod adnád-e reklámhoz arcodat vagy vállalnál-e modellkedést?

– Nagyon kedves vagy, köszönöm! Ha a jövőben érkezik ilyen jellegű felkérés, szívesen elgondolkodom rajta!

– Új szenvedélyeddel 2009 nyarán ismerkedtél meg. A gokart mit jelent számodra és mit helyettesítesz vele?

– Egyelőre nincs jogosítványom, gyakran mondom: „vagy időm, vagy pénzem nincs rá”. Tényleg így van.  A vezetés és a versenyzés iránti szenvedélyem élem ki ebben a hobbymban.

DSC_0236_pp (1).JPG

-A Fame előzetes egy részlete itt látható:

https://www.youtube.com/watch?v=-jepr42WBoY

A világklasszis musical-előadás a Budapesti Operett Színház nagy klippremier-fame-a-hirnev-ara-06181116.jpgszínpadán kerül bemutatásra, melyhez a főszereplők egy része még májusban videoklipet is forgatott, aminek idén június 17-én volt a premierje. Klip készült a Fame című musicalhez A Balatoni nyár című műsorban láthatták először a nézők .  Mit jelent számodra ez a klip?

– Ez volt életem első video klipje. Óriási élmény volt ilyen stábbal dolgozni, csodás helyeken forgatni. Szerintem nagyon szuper lett a végeredmény.

https://www.youtube.com/watch?v=A248nJpWmJo   

– Milyen érzés a Fame musicalben szerepelni a Budapesti Operett Színház színpadán? Tudsz azonosulni a szereppel?

– Szeretem csinálni. Fiatalos, lendületes, naiv, elszánt, szerethető karakter és szerethető előadás. Meglepő volt számomra, hogy nem volt sem könnyebb, sem nehezebb azonosulni a karakterrel, mint a többi esetben. Pont ugyanolyan volt. 1.JPG

– Szerelem vagy színház? Sok színész nehezen tudja a kettőt külön választani. Neked melyik az első, és mit jelent számodra a szerelem?

– Nincs rangsor. Mindkettő nagyon fontos szerepet játszik az életemben. Talán ez a legnagyobb tanulás, jól csinálni és jól kezelni mindkettőt, külön-külön, függetlenül egymástól.

– Mi az álmod amit szeretnél még elérni?

– Sok álmom van. Néhányat már élek ezek közül, de tartogatok még jó néhány izgalmas felfedezést, célt, amit előbb utóbb szeretnék megvalósítani.

– Mindenkinek van egy saját kedves hétköznapra szóló gondolatsora verse amit az olvasóknak küld. Mit üzensz a kedves színházba látogatóknak vagy a divatikon.hu olvasóinak?

– Talán a legaktuálisabbat, ami mostanában leginkább foglalkoztat. Klisék nélkül: Merjünk önmagunk lenni! Ne akarjunk senkinek megfelelni. Ebből fakad az igazi boldogság. Egy életünk van, úgy éljük, ahogy nekünk tetszik és ne úgy, ahogyan másoknak. Ha mindenki így tenne, nem lenne miért „szégyellni” az igazi arcunkat.

Köszönöm kedves válaszaidat. Munkádhoz sok sikert kívánok.

Cikk író:

Napsugár Anna

siket fotóriporter

fotó facebook, Napsugár Anna

Mondd el a véleményed

Kaczor Ferenc: Búcsúlevél

Hol érdemes enni a Szigeten Bereznay Tamás szerint?