A RÓZSÁK HÁBORÚJA BEKÖLTÖZIK A JÓZSEF ATTILA SZÍNHÁZBA!

Hirdetés

A Détár Enikő és Rékasi Károly főszereplésével a Városmajori Szabadtéri Színpadon nyáron nagy sikerrel bemutatott A Rózsák háborúja előadás ősztől havi két alkalommal látható a József Attila Színház műsorán. A kőszínházi premiert 20-án tartják.

Hirdetés

A
Warren Adler regényéből készült világhírű film sikere adta az ötletet a népszerű színészpárosnak, hogy eljátsszák Jonathan és Barbara Rose egyre pokolibbá váló válásának groteszk történetét. A szerző eredeti színpadi változatának ősbemutatója a Szabad Tér Színház vállalkozásában jött létre a Teatrum Mundi Irodalmi Ügynökség közvetítésével.

A Magyarországon először színre került mű óriási sikert aratott, a nagy érdeklődésre való tekintettel a három teltházas előadás mellé egy plusz előadást is meghirdetettek augusztusban a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Az előadás ősztől beköltözik a József Attila Színházba, ahol havi két alkalommal kerül színre. A kőszínházi premier október 20-án és 21-én, szombat és vasárnap este lesz 19:30-tól.

A következő előadások időpontja: november 2 – 3. és december 4.

A bemutatóra és az azt követő vendégjáték-sorozatra nem csak azokat várják szeretettel, akik még nem látták az előadást, hanem azokat a rajongókat is, akik szeretnék újranézni a „fekete komédiát”.

Sediánszky Nóra
, a darab fordítója és az előadás rendezője így nyilatkozott a közös munkáról: „Ha egy egymást régóta ismerő házaspár dolgozik együtt, akkor annak vannak könnyebbségei – ismerik egymás mozdulatait, hangulatát, van egy titkos nyelvük, félszavakból is értik egymást. Ugyanakkor az a nehézség is megvan, hogy egy ilyen szimbiózisba hogyan léphet bele egy harmadik ember (…) Károly és Enikő két nagyon izgalmas, sűrű egyéniség, akinek a színpadi affinitása együtt és külön-külön is nagyon erős – ennek működését, kölcsönhatását nagyon érdekes figyelni munka közben.”

 

Hirdetés

Vásárolja meg jegyét a Szabad Tér Jegyirodában

 

– személyesen, kezelési költség nélkül: 1065 Budapest, Nagymező utca 68. (a Bajcsy felől), hétköznap 9 és 17 óra között

 

– vagy a www.szabadter.hu oldalon az „online jegyvásárlás” menüpontban

 

Bővebb információ: www.szabadter.hu, www.jozsefattilaszinhaz.hu


Warren Adler:

 

A Rózsák háborúja

 

fekete komédia

  

Fordította: Sediánszky Nóra és Tucker András

 

16 éven felülieknek

 

 

Magyarországi ősbemutató

 

 

Minden válás valahol egy házassággal kezdődött. Szerelem első látásra, ásó-kapa, azután a hétköznapok. Rózsaszín köd után éles, hideg fények, illúziók után a valóság, munka, gyerekek, percre beosztott idő, monotónia… És a szeretet lassan átalakul – de mivé? Warren Adler vérbő fekete komédiája egy tizenhét éves kapcsolat felbomlásának, egy otthon, egy élet, egy álom széthullásának hiteles, olykor harsány, olykor hátborzongató, olykor meghökkentő, de végig nagyon emberi története. Ilyenek (is) vagyunk), ilyenekké (is) lehetünk – ha nem vigyázunk.

 

 

A Rózsák háborúja című regény és film szerzőjének eredeti színpadi változata, a népszerű színész-páros, Détár Enikő és Rékasi Károly főszereplésével.

 

 

Szereposztás:

 

 

Barbara Rose: Détár Enikő

Jonathan Rose: Rékasi Károly

Thurmon ügyvéd: Zborovszky Andrea

Goldstein ügyvéd: Végh Péter

 

 

Díszlettervező: Vereckei Rita

Jelmeztervező: Libor Katalin

Mozgástervező: Atlasz Gábor

Dramaturg: Tucker András

A rendező munkatársa: Nagy Benedek

 

 

Rendező: Sediánszky Nóra

 

 

Producer: Bán Teodóra

 

 

A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.

 

 

Warren Adlerről minden további információ megtalálható a szerző hivatalos honlapján: www.warrenadler.com

 

Forrás: Szabad Tér Színház
Mondd el a véleményed

Nagy Adri nem tud ellenállni a csokoládénak! (+videó)

Vissza a gatyámat!