A rozsdamentes acélból készült bútorokra nagyon kell vigyázni!

Valamilyen rejtélyes okból kifolyólag a legtöbb ember úgy véli, hogy legjobban a bőrbútorokat kell óvni. Hiszen a textilek, különféle szövetekből készült bútorok vagy moshatóak, vagy könnyen eltávolítható róluk a keletkezett folt vagy szennyeződés. A bőrre azonban fokozottan ügyelni kell, hiszen könnyen karcolódik, repedezik, és mivel egy vagyonba kerül, nem árt megőrizni az állagát.

Ugyanakkor más anyagokból is készülnek bútorok, amelyeket valamiért hajlamosabbak vagyunk félvállról venni, holott ez öreg hiba, hiszen saját magunk ellenségeivé válunk ezzel. Mai cikkünkben egy gyakran elkövetett hibára hívjuk fel a figyelmet!

Hirdetés

 

A népszerű rozsdamentes acél

 

A Prémium bútoráruház étkezőasztalai között számtalan olyan darab található, amely rozsdamentes acélból készül. Persze székek, dohányzóasztalok, sőt, akár polcok is készülhetnek ebből az anyagból, hiszen nagy népszerűségnek örvend ez a látszólag nagyon strapabíró alapanyag.

 

Már maga az acél szó is azt sugallja, hogy itt valami erőssel, sebezhetetlennel, acélos természetűvel van dolgunk. Ez azonban aligha állhatna távolabb az igazságtól.

 

Azt ugyanis nagyon fontos megjegyezni, hogy bár ezek a bútorok be vannak vonva egy láthatatlan védőréteggel, mégsem lehet azt mondani, hogy nem lehet kárt tenni bennük. 

 

És akkor legfőbb ideje, hogy tisztázzuk azt is, hogy mit értünk károkozás alatt. Persze tudjuk jól, hogy bármikor előfordulhatnak balesetek, amelyek karcolást okozhatnak a felületen, de a leggyakoribb eset mégis az, amikor fittyet hányva a használati útmutatóra, a tisztítási javaslatokra, olyan szerekkel esünk neki egy-egy rozsdamentes acélból készült felületnek, amilyennel még csak kétméteres körzetben sem lenne szabad megközelíteni az adott terméket.

 

Mivel tisztítható a rozsdamentes acél?

 

Hogy ne csak dörgedelmesen azt harsogjuk, hogy mit nem szabad csinálni, mutatjuk inkább azt, hogy mit igen!

 

Először is vízzel le kell öblíteni az anyagot, így a porszemcsék távoznak róla, vagyis nem fogják tudni megkarcolni a felületet a tisztítás további fázisai során. Ha makacsabb szennyeződés található rajta, azt vízzel hígított tisztítószeres ronggyal távolítsuk el, majd következik az alapos szárítás.

 

Itt fontos kiemelni, hogy ha nem ruhaanyaggal szeretnénk végezni a tisztítást, akkor szivaccsal is mehet, viszont csakis a puhább felével. Ha még az előzőeknél is makacsabb szennyeződéssel kell felvenni a küzdelmet, akkor speciálisan erre az anyagra kifejlesztett tisztítószerrel essünk neki, és itt se feledkezzünk meg a szárításról.

 

Fontosak az óvintézkedések!

 

Számtalan olyan sérülés van, amelyet egy kis elővigyázatossággal könnyen elkerülhetünk, így például soha ne helyezzünk a rozsdamentes acélból készült felületre forró edényeket, mert ezek bizony akkor is nyomot hagyhatnak, ha amúgy jó hőálló képességgel bír ez az anyag.

 

Mindenképpen érdemes szakszerűen tisztítani és ápolni, hiszen saját érdekünk, hogy minden bútorunk minél tovább otthonunk éke maradjon!

Mondd el a véleményed

Megfojtott virágok film – szereplők, szereposztás

Eurojackpot nyerőszámok fríss – az Eurojackpot 2023. október 24-ei nyerőszámai