Párom nagymamájának a születésnapjára kellett valamilyen tortát produkálnom, kicsit törtem a fejem mibe vágjak bele. nagyon tömény édes, csokis tortára nyáron 40 fokban nem igazán vágyik az ember, ezért mindenképpen valami könnyed kis hűsítő ízre gondoltam. Így esett a választásom a citrom krém tortára,a mit egy kis áfonyával és eper lekvárral bolondítottam meg. 🙂
Hozzávalók:
- 20-30 dkg háztartási keksz
- 20 dkg vaj
- 60 dkg tejföl
- 40 dkg sűrű joghurt
- 20 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 tasak zselatinpor (10 g)
- áfonya
- eper lekvár
Elkészítés:
- Törd össze a kekszet, tedd tálba és keverd össze a felolvasztott vajjal. Simítsd kapcsos tortaformába.
- A tejfölt, a jogurtot, a cukrot a citromlevet és A teljes cikkért KLIKK!
Mondd el a véleményed