Aki mások álmait álmodja meg az ágyában – Interjú Baranyai Gergővel, a Griffins zenekarból

Kérlek mesélj nekem egy kicsit a klippel kapcsolatban!Milyen volt a forgatás?

A forgatás nagyon jó hangulatban telt. A Légiprojekt.hu (http://legiprojekt.hu/) csapatával forgattunk. Profi csapat, élmény volt velük dolgozni. A drónos felvételeket a Légiprojekt.hu atyja, Farkas Attila vette fel, a földi jelenetek operatőre és a klip vágója Tuli ’Pixi’ Gergely volt. A csapat segített az alapkoncepció kidolgozásában is. Alapvetően úgy álltunk az egészhez, hogy mivel úgy érezzük, a szárnypróbálgatós időszakot lezártuk, így megcsináljuk az eddigi legprofibb videónkat, ami nemcsak egy feltörekvő zenekarhoz képest professzionális, hanem a zene és a videó valóban a profizmus hatását kelti, és élményt nyújt. Sokat számított, hogy a stáb ebben partner volt. A forgatás egyébként összesen kb. négy napot vett igénybe. Sok helyszínen forgattunk. Figyeltünk arra is, hogy az egész hiteles legyen, így például a felnőtt hölgy szereplő, Kovács Andi jeleneteit a saját lakásában forgattuk. A kislány belső jeleneteit is saját szobájában vettük fel.

griffins

Hol forgattátok a klip külső jeleneteit?

A külső helyszínek közül a leglátványosabb a mészkőbánya, ahol a két frontember, Csicsa (ének) és Csuvi (rap) szerepel. Itt vettük fel az image jeleneteket. Itt a légi felvételek nagyon látványosak. Kitűnő helyszínnek találtuk. A bánya egyébként Keszthelyen van. A Balaton-parti részeket szintén Keszthelyen rögzítettük egy olyan partszakaszon, ahol még nem forgatott senki, hiszen a Viviera szórakozóhely területe. Nem akartunk tipikus helyszíneket, vagyis olyanokat, amik már sok videóban szerepelnek, mint például a móló, vagy épp a sétálóutca. A Vivierán kívül köszönet illeti a John’s Pub-ot, ahol a diszkós jeleneteket vettük fel. A hely szintén Keszthelyen van, ahogy a hajléktalan szereplő, Valter főtéren zajló jelenetei is. A játszóteres képeket Marcaliban rögzítettük.

griffins ágyamban

http://beach.viviera.hu/ (hamarosan... )
http://beach.viviera.hu/ (hamarosan… )

johns

Ki a klipben levő kislány?

A klipben lévő kislány, Zorka Csicsának, a zenekar énekesének, egy barátjának kislánya. A kislány fiútestvére is szerepel. Hogy milyen kontextusban, az a klipből kiderül. Alapvetően sokkal több szereplő lett volna a klipben, de szinte kivitelezhetetlen és túl bonyolult lett volna, így azokat a szereplőket tartottuk meg, akik valamilyen szinten kapcsolatban vannak, vagy ellentétbe állíthatók egymással. Így került a klipbe egy fiatal, iskolás kislány, egy huszonéves, aki a hajléktalant játssza, illetve a rossz házasság élményét megtestesítő negyvenes és egyébként nagyon dekoratív hölgy. Az is fontos szempont volt, hogy a szereplők bár tipikus, jól ismert életérzéseket, életfelfogásokat testesítenek meg tökéletesen közvetítsék a dalszöveg üzenetét. Nem jelennek meg szó szerint a dalszöveg sorai a jelenetekben, de a képvilág nyomatékosít és bár komoly témákról szól, a zenei alap bulis és a klip vége is happy end. Castingot nem tartottunk. Az összes szereplőt ismerjük. Kiváló emberekről van szó, akikkel könnyen ment a munka és mindent megtettek azért, hogy a klip jól sikerüljön. Így ebben az esetben a zenekar legfőbb támogatói a Légiprojekt csapatán kívül a szereplők voltak. Köszönjük nekik.

Széles L. Gábor
2015.06.09

Hirdetés

Mondd el a véleményed

Ez a webhely a böngészés tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. Részletek

Egy EU-s tövény alapján kötelező tájékoztatni a weboldalunkra látogatókat, hogy a weboldal cookikat használ. Ha ezzel nem értessz egyet, akkor a böngésződ megfelelő beállításait használva tiltsd le a cookik tárolását!

Zár