Akvarell – zenekart alapított Szécsi Viki és Vihula Mihajlo

Hirdetés

Akvarell  néven új zenekart alapított Szécsi Viki és Vihula Mihajló. Viki a formációval kapcsolatban elmondta magazinunknak: “Vihula Mihajloval 2 éve dolgozunk együtt, készítjük saját dalainkat. Kezdetben miskolci költők verseit zenésítettük meg, azonban mára ez átalakult azzá, hogy kedves költő barátaink verseit szövegként használjuk fel, néha eredeti formában, néha kicsit átszerkesztve dalainkban. Azonban éreztük, hogy szeretnénk kiegészülni, ugyanis egyre több fellépésünk volt, nagyobb fesztiválokon is akár, mint pl. a Miskolci Bartók+ Operafesztiválon. Azonban az ilyen nagyobb rendezvényeken a “klubzene” már nem volt elég. Szerettünk volna jobb zenei hatást. Ezért kiegészültünk egy ütős hangszereken játszó sráccal (Parai Roland), illetve nekem nagy álmom volt, hogy egy  csellista (Blaskovics Bence) is közreműködjön a dalokban.

szécsiv2

Hirdetés

Velük honnan az ismeretség?

Miskolciak mind a ketten, Parai Roland, a dobos a miskolci médiában dolgozik, dobosként régen működik különböző zenekarokban, Blaskovics Bence pedig a Miskolci Nemzeti Színház csellóművésze.

Könnyen egymásra hangolódtatok?

Igen hál’istennek, a fiúk iszonyat profik. A próbák nagyon jó hangulatban telnek, azt gondolom mondhatjuk, hogy szeretjük egymást mindannyian, és régebb óta ismerjük is egymást.
szécsiv1
Mit lehet tudni a terveitekről? Lesz EP, esetleg nagylemez?
Igazából a lemez régóta a listánkon van és foglalkozunk vele, azonban jelenleg időhiányában ez egy picit tolódik. Most a fellépések szervezésén ügyeskedünk, és remélhetőleg még ebben az évben a CD is elkészül.
Fizikai formátumban is kézbe vehető lesz? Vagy csak elektronikusan?
Rendes fizikai CD is lesz.A koncerteken is szeretnénk árulni majd.
Azt hiszem, sokak nevében mondhatom, nagyon várjuk már! Köszönöm szépen az interjút!
Széles L. Gábor
2015.10.18
Mondd el a véleményed

Búvárok és kaszkadőrök vigyáztak a fulladozó színészekre

Sztárban sztár – III. évad 4. adás – 4. rész