Alföldi Róbertet leváltják! Stohl András távozik a Nemzetiből?

Hirdetés

Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház új vezetője – jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

Hirdetés

Alföldi Róbert

Hirdetés

Alföldi Róbertnek a Nemzeti Színház jelenlegi igazgatójának szerződése 2013 június 30-án jár le. 2008 júliusa óta vezeti az intézményt. Az igazgatói pályázatot 2012 őszén hirdették meg. Négyen indultak a posztért, Alföldi mellett beadta munkáját a debreceni Csokonai Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila , illetve Szennyai Mária és Hídvégi Miklós. Utóbbi két pályázó munkája azonban nem felelt meg a feltételeknek. Az elbírálást követően a nyertes Vidnyánszky Attila lett. Az új vezető a pozíciót 2013. július 1-től 2018. június 30-ig tölti be.Stohl András

A döntés valószínűleg több színészt érint majd, többek között Stohl Andrást,  a Nemzeti egyik legnépszerűbb színészét. Még nem tudjuk, hogy maradhat-e vagy egyáltalán akar-e maradni Stohl, de Vidnyánszky korábban elég határozott véleméynyel volt a színészről:

Vidnyánszky Attila

 „Nehezen egyeztethető össze, ha egy színész nagy dolgokról beszél, és hitet akar sugározni a Nemzeti színpadán, miközben olyan tévécsatorna alkalmazásában áll, amely nap mint nap bűnök sorozatát követi el a kultúra és az emberi lélek ellen”. Az RTL Klub emiatt jogi lépéseket fontolgat.

 
Csákó Zsuzsanna2012.12.17.
Forrás: Hír24
Mondd el a véleményed

Csobot Adélra filmes karrier vár!Főszerepet ajánlottak neki!

Malek Miki nem akar többet mentor lenni!Kilép az X-Faktorból!