Alonely címmel megjelent a neo vadonatúj klipje!

Néhányszó a zenekarról és a klipről:

neo hazánk egyik meghatározó elektronikus popzenekara. 18 éves fennállása óta sikert sikerre halmoz, itthon és külföldön egyaránt. Zenéje izgalmas keveréke az underground és a mainstream popzenének. Történeteik sokszor utópisztikusak, mégis egy jobban működő emberi társadalom iránti vágyat fogalmaznak meg úgy, hogy közben varázslatos világokba kalauzolnak el ezzel is variációkat mutatva víziójukra.

A jellegzetes “neo-világ”  az új klipben is hangsúlyos, az új videóban a zenekar tagjai stilizált madarakat formálva finoman ábrázolják korunk emberének korlátokkal teli szabadságvágyát. Felgyorsult világunk kontrasztjaként egy súlytalan, lelassult világba ültetik át.

neo
neo

daluk éteri hangulatát.

Az ötletadó és a rendező Milkovics Mátyás, aki így nyilatkozott az új klip készítésével kapcsolatban: “Mióta elkezdtem zenével foglalkozni azóta érdekel a videó készítés is. Imádom a különleges hangulatú filmeket és videó klippeket. Saját videóinknál próbálok a dal témájához úgy hozzáadni, hogy egy izgalmas, érdekes világba kalauzoljam a nézőket. Az összerakásban azok a filmes barátaink segítettek, akikkel már a kezdetek óta együtt dolgozunk. A ruhákat a húgom, Milkovics Kriszta készítette. Az operatőr Pátzay Ádám volt, aki nemrég dokumentum filmet forgatott rólam Milkam címmel. A klipet Herkó Attila barátom vágta, aki nemrég társrendezője volt a mozikban is játszott independent animációs filmnek a Manieggs-nek, aminek a teljes zenéjét szintén én szereztem.”
2015-ben friss attitűddel és megújult energiával, stílussal jelentkezik a neo zenekar, de továbbra is hitvallásuk a minőségi zene és fontos számukra a jellegzetes “neo-világ”, a vízió és az üzenet, ami az “emberiség kérdéseire” irányul.
Idén még közelebb szeretnének kerülni a rajongókhoz, koncertek, új slágerek formájában. A nyarat dinamikus alkotással töltik, a best of slágereik új köntöst kapnak, ősszel pedig egy kislemez megjelenését tervezik, melynek a bemutatójára októberben kerül sor.

neográfia – A csapat eddig elért eredményei, sikerei
 • Hazánk legismertebb és legsikeresebb elektro-pop zenekara 1998-ban robbant be a köztudatba. A csapat bemutatkozó kislemeze több, mint 20 országban jelent meg Kanadától Dél-Afrikán át Japánig. Az együttes bemutatkozó első albuma, az EKLEKTOGRAM 1999 nyarán került a boltokba, amit hamarosan számos díjjal jutalmazott a zenei szakma és a közönség egyaránt. 1999 őszén az albumról kimásolt harmadik kislemezes dal, a Ranbo 13, videóklip formátumban látott napvilágot. A MAHASZ Arany Zsiráf díjjal jutalmazta, a Magyar Zenetévé (Z+) által szervezett videóklip fesztiválon pedig a fődíjjal tüntette ki a videót.
 • 1999 második felétől már mindenütt teltházas koncertek fémjelzik a csapat útját. A többségében hazai pályán mozgó formáció fellépett az összes nagyobb nyári és őszi fesztiválon. A világhírű angol zenekar, a Massive Attack, aktuális turnéjának magyarországi állomásán a neo-t választotta ki az előzenekar szerepére.
 • 2000 nyarán került a boltokba a formáció Aiiaiiiyo kislemeze, amely az együttes eddigi legslágeresebb dala lett. A dal kiemelt rotációt kapott a kereskedelmi rádiók műsorában, a dalhoz készült és minden megszokott sémát felborító alternatív klip pedig a zenei csatornák egyik legtöbbet játszott videója lett.
 • 2002 nyarán jelent meg a második albumot beharangozó kislemez, a Diskhead. A klip bemutatója az angol MTV friss videókat bemutató műsorában volt, de műsorára tűzte az mtv:new és a World Chart Express is. A zenekar 2002 második felében többségében fesztiválokon lépett fel, és a csapatot választotta előzenekarául a Budapesten koncertező Faithless zenekar is.
 • A formáció második nagylemeze, ami a LO-TECH MAN, HI-TECH WORLD címet kapta, 2002 végén került a boltokba. A nagylemez osztatlan sikert aratott mind a kritikusok, mind pedig a rajongók körében. A csapat tavasszal teltházas lemezbemutató koncertet tartott a Petőfi Csarnokban, nyár elején pedig Dave Gahan (Depeche Mode) előzenekaraként szerepeltek a Budapest Arénában, de állandó szereplői voltak a nyári fesztiváloknak is. Az albumhoz kapcsolódó fellépéssorozat záró koncertje a Sziget Fesztivál keretei között zajlott, amely fellépés alkalmával az együttes a Morcheeba előzenekaraként 1 órás műsorral lépett fel kb. 30.000 érdeklődő előtt.
 • 2003 őszén jelent meg a soron következő kislemezes dal, az albumról kimásolt Everybody Come On. A videó kiemelt rotációban került sugárzásra a VIVA műsorában és rekordideig, több mint két hónapig tartózkodott a Top 20-ban.
 • 2003 végén került a boltokba a neo várva-várt középlemeze, a KONTROLL – A Filmzene EP. A soundtrack album igazán mély és nem egyszer hátborzongató utazásra hív. A filmet, amelynek több, mint 300.000 nézője volt, rekordideig játszották a magyar mozik. 2004 januárjában 1. helyet ért el Európa legrangosabb fesztiválján, a Cannes-i Filmfesztiválon (LE PRIX DE LA JEUNESSE-Ifjúsági díj) a film kategóriájában, majd az év folyamán begyűjtött több más díj mellett, a francia Aubagne-i Filmfesztiválon (melyen kiemelten a film és a zene kapcsolatát vizsgálták) a filmzenét fődíjjal jutalmazták. Az EP-ről kimásolt klippes dal, a címadó Kontroll, emelt rotációban került be a VIVA műsorába. A Kontroll film jelölést kapott a 2005.évi Oscar gálán és több más jelentős észak-amerikai fesztiválon. A filmet további tizenkét országban mutatták be világszerte (USA, Kanada, Anglia, Németország, Olaszország, Svájc… stb.), és jelentős érdeklődés volt a lemez után is, olyannyira, hogy 2005 elején szinte egész Európában megjelent a Kontroll lemez a Warner Kiadó gondozásában. A nemzetközi sikerre való tekintettel a zenekar számos országban mutatta be az albumot Londontól Lengyelországig. Még ebben az évben a zenekar ismét egy megtisztelő feladatot láthatott el: a Duran Duran előzenekaraként lépett fel, mintegy tízezer érdeklődő előtt.

neo2

 • 2006 szeptemberében jelent meg a  zenekar negyedik stúdióalbuma, a MAPS FOR A VOYAGE.
 • Az albumot beharangozó kislemezhez (Record Straight) készített videó 2006-ban a legjátszottabb magyar klip a VIVA csatornán. Az album talán az eddigi legpopulárisabb neo alkotás, amit a zenei szakma 2007-ben Fonogram díjjal jutalmazott az év „Legjobb Dance / Electro Albuma” kategóriában. A csapat januárban meghívást kapott a hollandiai Eurosonic fesztiválra, ahol nagy sikert aratott mind a szakma, mind a közönség körében. A hazai megjelenést ismét külföldiek követik, mely már nemcsak a legfrissebb nagylemezre, hanem a budapesti Planetáriumban rögzített lemezbemutató koncertből készült DVD-re a Planetary Voyage-ra is vonatkozik.
 • 2007-ben jelenik meg a Maps For a Voyage második kislemeze, az Absolution, melyhez a Planetary Voyage DVD-ről kimásolt képanyag szolgált klippként. Ennek sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy az ekkor már hazánkban is sugárzó MTV az év öt legjobb klippjének ítélte és nevezte a 2007-es MTV Music Awards-on.
 • 2008 januárjában jelentették meg a MFAV záró single-jét a Spellbound című dalhoz, amihez a csapat ismét rendhagyó videót készített. Ennek sikere folytán több európai kiadó érdeklődik a zenekar iránt. Az év jelentős részében itthoni és külföldi meghívásoknak tettek eleget valamint az új, szám szerint  az ötödik stúdióalbum elkészítésének munkálataival töltik.
 • 2009 stúdiózással és koncertezéssel telik.
 • 2010-ben megjelentetik az új album beharangozó kislemezét, a Serial Killert, amelyhez videót is forgatnak. A dalt óriási siker fogadja, majd nemsokára megjelenik új középlemezüket a Six Pixels EP-t, ami pár hónap alatt aranylemez lesz.
 • 2011-ben a Six Pixels dalait kiegészítve megjelenik a The Picture című teljes LP, valamint az erről kimásolt Hiii Train maxi single CD. 2011 nyarán az MR2 magas rotációban játsza az album egyik legpoposabb dalát a Change-et.
 • 2012-ben megjelenik a The Picture-ről kimásolt Change maxi single melyre több neves remixer készített remixet.Még ebben az évben videót és kislemezt készítenek a We’re all Heroes című dalukhoz.
 • 2013-ben a zenekar tagjai szóló produkciókat készítenek. IO Milkovics Mátyás a neo alapító frontemberének szóló produkciója. A név alatt több dalt,videóklipet és filmzenét és játék zenét készít valamint 2013-ban az MR2 SzimfonikLive művészeti vezetője valamint az MR2 Dr.ZeneHouse c. műsorának vezetője, Hodosi Enikő Manoya néven készít szólólemezt, Kőváry Péter pedig Kovary néven DJ-zik és producerkedik.
 • 2014-ben új dallal és videóval jelentkeznek All the Love címmel amit a festői Dachstein gleccseren forgatnak. Ez már előrevetíti a neo 6. albumát.
 • S végül 2015-ben Alonely címmel új dal és videó jelenik meg.

Széles L. Gábor
2015.06.24

Mondd el a véleményed

Ez a webhely a böngészés tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. Részletek

Egy EU-s tövény alapján kötelező tájékoztatni a weboldalunkra látogatókat, hogy a weboldal cookikat használ. Ha ezzel nem értessz egyet, akkor a böngésződ megfelelő beállításait használva tiltsd le a cookik tárolását!

Zár