Antonio Iturbe -Az auschwitzi könyvtáros könyv pdf – Íme a könyv online!

Antonio Iturbe -Az auschwitzi könyvtáros könyv pdf – Íme a könyv online!

Dita 14 éves, amikor a prágai Terezín gettóból családjával együtt Auschwitzba hurcolják. Amikor a gyerekbarakk zsidó parancsnoka, Fredy Hirsch megkérdezi, vállalná-e az őrök háta mögött becsempészett nyolc könyv őrzését, a lány igent mond. Így lesz Dita a világ legkisebb könyvtárának könyvtárosa Auschwitzban.
A könyvek azonban veszélyes holmik. És sehol máshol nem annyira veszélyesek, mint Auschwitzban, és azon belül is éppen a 31. számú barakkban, a gyerekbarakkban, ahol a legkisebb szabályszegésért is kivégzés járhat…
A Dita Kraus, egykori auschwitzi fogoly valós történetén alapuló Az auschwitzi könyvtáros hihetetlen és feledhetetlen regény egy fiatal lányról, aki nap mint nap az életét kockáztatja azért, hogy az embertelen mészárlás kellős közepén, az auschwitzi “családi tábor” gyerekbarakkjában megőrizze rabtársai számára egy jobb világ reményét.
Az emberi történelem talán legsötétebb napjaiban, Auschwitz poklában született történet messzire világítva hirdeti a reményt és a bátorságot. Az auschwitzi könyvtáros a fiatalabb olvasók számára is átélhetővé teszi a koncentrációs táborok rettenetét és az irodalom legyűrhetetlen erejét.

Antonio Iturbe -Az auschwitzi könyvtáros könyv pdf – Íme a könyv online!

Ez a cikk Antonio Iturbe -Az auschwitzi könyvtáros könyv pdf – Íme a könyv online! először a Retromuzsika.hu. oldalunkon jelent meg.

Mondd el a véleményed

Karin Slaughter – Az utolsó özvegy könyv pdf – Íme akönyv online!

Csak a szerencsén múlik kvíz – íme a mára bekészített kérdéscsomag