Árral szemben IV. Robert Downey Jr. az Igazi Vasember

Hirdetés

Akik ismerik Robert Downey Jr. életútját, azok szinte nem is értik, hogy maradhatott életben valaki, aki éveken át önpusztításban élt, ám Ő nem csupán kilábalt a gödörből, de vissza is tért az élvonalbeli sztárok közé.

             

Hirdetés

  Chaplin-ként megmutatta, hogy őstehetség, aztán mélyzuhanásba kezdett; a drogok és az alkohol megpecsételték karrierjét, és jó időre mellőzötté vált Hollywood-ban. Évekig csak letartóztatásaival és elvonóival szerepelt az újságok hasábjain, míg 2001-ben egy Elton John klipben visszatért a színjátszáshoz, illetve a Gothika című filmben is szerephez jutott. A sztár meg sem próbálta eltusolni vagy szépíteni zűrös múltját; sőt imidzsének része a kissé szétesett, kiélt figura és a rock and roll életérzés. Egyfajta nyers humorral és öniróniával szemléli magát, Ő is elkerüli azt, hogy túl komolyan vegye sztárságát. Szerepeiben is, mintha saját magát játszaná el, így történhetett meg, hogy a Vasember filmes adaptációjában óriási alakítást nyújt Tony Stark-ként.

Hirdetés

             
                                                      Sziporkázik szerepében: Igazi rock and roll arc

A kissé egocentrikus, önpusztításra hajlamos milliárdos playboy feltaláló-zseni megformálását mintha rá szabták volna. Sherlock Holmes szintén különc figurája is abszolút passzol hanyag sármjához. Robert popkultúrális ikonná vált, miközben a zenében is jeleskedik; énekel, zongorázik, lemezt csinál, a drogok és az alkohol pedig már a múlté. Ebben van segítségére felesége is, Susan Levin, aki odafigyel férjére és támaszt nyújt neki. Teljes mértékben megérti párját, hiszen ő is a szakmában dolgozik producerként, így elég jól tudja kezelni szeszélyeit.

                 
                                                                    Ahogy a filmben Pepper Potts…

                   
                                                          …úgy az életben is van egy Nő, aki a földön tartja

  Downey Jr. igazi túlélő, hiszen sikerült legyőznie önmagát. Emellett pedig nem csinál nagy ügyet abból, hogy korábban bukott filmcsillag volt; rock sztárokat megszégyenítő módon emelkedett vissza a legendák közé.
 

                     
                                                                          Ma már a Zene a hobbija

2012.05.02
Írta: Farkas Clarissa
Mondd el a véleményed

Való Világ után most Viva Cometre készül Young G!

Hopkins mint Hitchcock