Árral szemben IV. Robert Downey Jr. az Igazi Vasember


Akik ismerik Robert Downey Jr. életútját, azok szinte nem is értik, hogy maradhatott életben valaki, aki éveken át önpusztításban élt, ám Ő nem csupán kilábalt a gödörből, de vissza is tért az élvonalbeli sztárok közé.

             

  Chaplin-ként megmutatta, hogy őstehetség, aztán mélyzuhanásba kezdett; a drogok és az alkohol megpecsételték karrierjét, és jó időre mellőzötté vált Hollywood-ban. Évekig csak letartóztatásaival és elvonóival szerepelt az újságok hasábjain, míg 2001-ben egy Elton John klipben visszatért a színjátszáshoz, illetve a Gothika című filmben is szerephez jutott. A sztár meg sem próbálta eltusolni vagy szépíteni zűrös múltját; sőt imidzsének része a kissé szétesett, kiélt figura és a rock and roll életérzés. Egyfajta nyers humorral és öniróniával szemléli magát, Ő is elkerüli azt, hogy túl komolyan vegye sztárságát. Szerepeiben is, mintha saját magát játszaná el, így történhetett meg, hogy a Vasember filmes adaptációjában óriási alakítást nyújt Tony Stark-ként.

             
                                                      Sziporkázik szerepében: Igazi rock and roll arc

A kissé egocentrikus, önpusztításra hajlamos milliárdos playboy feltaláló-zseni megformálását mintha rá szabták volna. Sherlock Holmes szintén különc figurája is abszolút passzol hanyag sármjához. Robert popkultúrális ikonná vált, miközben a zenében is jeleskedik; énekel, zongorázik, lemezt csinál, a drogok és az alkohol pedig már a múlté. Ebben van segítségére felesége is, Susan Levin, aki odafigyel férjére és támaszt nyújt neki. Teljes mértékben megérti párját, hiszen ő is a szakmában dolgozik producerként, így elég jól tudja kezelni szeszélyeit.

                 
                                                                    Ahogy a filmben Pepper Potts…

                   
                                                          …úgy az életben is van egy Nő, aki a földön tartja

  Downey Jr. igazi túlélő, hiszen sikerült legyőznie önmagát. Emellett pedig nem csinál nagy ügyet abból, hogy korábban bukott filmcsillag volt; rock sztárokat megszégyenítő módon emelkedett vissza a legendák közé.
 

                     
                                                                          Ma már a Zene a hobbija

2012.05.02
Írta: Farkas Clarissa
Mondd el a véleményed

Való Világ után most Viva Cometre készül Young G!

Hopkins mint Hitchcock