Az élet ízei – a nyár legfinomabb filmje a mozikban

Hirdetés

„ – Miért változtat meg egy kétszáz éves receptet?

– Mert kétszáz év talán épp elég volt neki.”

A festői szépségű dél-francia kisvárosban Madam Mallory (Helen Mirren) éttermének, az előkelő Le Saule Pleureur-nek nem akad párja: a Michelin csillagos konyhában egymás után készülnek a gasztronómiai csodák a szenvedélyes, ám kissé vaskalapos tulajdonosnő irányításával. Az egyszerű ételek is kifinomult fogássá változnak a keze alatt, amivel vendégeit teljesen megbabonázza. De a tökéletes recepthez mindig kell egy izgalmas hozzávaló. És ez most az egzotikus Indiából érkezik.

Hirdetés

THE HUNDRED-FOOT JOURNEY

Egyik napról a másikra toppan be a csendes városkába a Kaddam család, akik nem kisebb tervvel állnak elő, mint hogy megnyitják indiai éttermüket szemben a francia gasztrocsodával. Nem csak a hangos zenétől lesz zajos a környék, de a kurkuma, a szegfűszeg, a curry, és a garam masala is felpezsdíti a lakók ízlelőbimbóit. Az eddig rozmaringtól, és bazsalikomtól illatózó környék élete kezd teljesen a feje tetejére állni, és ezt persze Madam Mallory sem nézheti tétlenül.

THE HUNDRED-FOOT JOURNEY

Megkezdődik a rivalizálás, míg nem a Kaddam család gyöngyszeme, a hihetetlenül tehetséges Hassan (Manish Dayal), és Madame Mallory elbűvölő séf helyettese, Maquerite (Charlotte Le Bon) szövetkeznek: a két teljesen eltérő kultúra ízeit egyesítve élettel telítik meg nem csak a tányérokat, de a bájos városkát is. És ez még Madame Mallory világát is felkavarja. Szárnyai alá veszi Hassant, hogy megtanítsa a kulináris kifinomultság minden csínjára, és közben ő maga is megnyílik az új ízekre, és az élet új csodáira. Mert kell az a kis fűszer, ami kicsit megbolondítja, és felkavarja az egyhangú ízeket…

185_THFJ_D048_05806FD.jpg

A „Csokoládé” rendezőjének legújabb filmje egy tökéletes gasztronómiai ízbomba, melynek fontos összetevői közül nem hiányozhatnak az illatos fűszerek, a színes alapanyagok, a szenvedéllyel fűtött jelenetek, és az ízletes kulináris élmények. A Steven Spielberg és Oprah Winfrey producerek irányítása alatt készült alkotást egy csipetnyi India és egy nagykanál francia báj, és a csodálatos Helen Mirren játéka teszi a nyár egyik legínycsiklandóbb filmjévé.

Az élet ízei – A kulisszák mögött Steven Spielberggel és Oprah Winfrey-vel:

Eredeti cím: The Hundred-Foot Journey

Műfaj: romantikus

Rendezte: Lasse Halström

Richard C. Morais regényéből a forgatókönyvet írta: Steven Knight

Fényképezte: Linus Sandgren

Szereplők: Helen Mirren, Manish Dayal, Om Puri, Charlotte Le Bon

Bemutató dátum: 2014. augusztus 14.

Szinkronizált

Végleges korhatár besorolás: 12 éven aluliak számára nem ajánlott

Forgalmazza: Pro Video

Mondd el a véleményed

Kiábrándultság

A megfelelés ingoványos talaján haladva…