„Úgy telt el tíz év, hogy….” – a Miférfiak Magazinnak nyilatkozott az Audi márkaigazgatója

Zakariás Fruzsina az Audi márkaigazgatója tizenhat évesen kezdett el a jövőjén gondolkozni. Mondják, a munkában nincs olyan, hogy férfi és nő és az ő pályafutása ékes bizonyíték erre. Bár a médiában sokszor megszólalt, magát az embert igazán csak a hozzá közelállók ismerhetik. Most egy exkluzív interjúban enged betekintést, mert pályafutása, élete példaértékű lehet, hogy álmodni nagyban is lehet.

A közgazdasági egyetem után sorban jöttek az álom állomások a párizsi Sciences Po egyetem, közben Olaszországban a világ legrégebbi, a Banca Monte dei Paschi di Siena bankjában gyakornoki állás, majd beszippantja a filmstúdiók világa.

A MiFérfiak Magazinban készült exkluzív portréjában vallja: „Ha az embernek jókor jó helyen van egy jó mentora, aki mögé áll és hisz benne, az nagyon sokat segít a későbbiekben.

Három gyermek mellett sem áll meg mindvégig aktívan dolgozik. „Úgy telt el tíz év, hogy én egy pillanatig sem éreztem azt, hogy kiestem volna a munkából” – mondja Fruzsina a MiFérfiak interjújában. Nem sokkal később rivaldából átkerül a reklámügynökségek világába, majd felépíti a norvég Samlerhuset csoport magyarországi leányvállalatát, amiből több mint kétmilliárd árbevételű céget csinál. Néhány év múlva új kihívás találja meg a BÁV Zrt. vezérigaztójaként aktív részese a cég reneszánszának.

A vállalkozói szféra után az állami szektorban helyezkedik el Magyar Turisztikai Ügynökség Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának igazgatója, azonban a projekt végigvitelének azonban gátat állít a pandémia. Mindeközben megkeresi egy német fejvadász cég az Audi állásajánlatával, elvállalja, mert kihívásnak éli meg ezt a deklaráltan alaposan elférfiasodott területet. Arra visszatérő kérdésre, hogy nem tart-e a túlzott férfihegemóniától a márkaigazgató azt válaszolta: „Mi nők, bírunk egyfajta megérzéssel, amire számos példát tudnék hozni a saját pályámból is. Úgy vélem, a nőknek egészen másként van „huzalozva” az agyuk, mint a férfiaké. Ugyanabban a kérdéskörben mást gondolunk, más kérdéseket teszünk fel, másképp közelítünk meg problémákat.”

Arról, hogyan tehet hozzá a német prémiummárka sikeréhez és mit szeretne továbbadni a nők következő generációjának erről is beszél a Zakariás Fruzsina a MiFérfiak Magazin nagyinterjújában.

A Miférfiak Magazin megvásárolható az Imedio, a Relay boltokban, és a kiemelt töltőállomásokon.

Ez a cikk Az ötödik karika – a Miférfiak Magazinnak nyilatkozott az Audi márkaigazgatója először a Retromuzsika.hu. oldalunkon jelent meg.

Mondd el a véleményed

Második világháború kvízek – Mutatjuk a kvízeket!

A Scorpions újra Budapesten lép fel