Ballagó középiskolások mutatnak példát az összefogásra

Hirdetés

KézenFogva Ballagunk – Kevesebb virág, több figyelmesség!

 32 középiskola mintegy 1000 diákja a napokban arra kéri rokonaikat, barátaikat, hogy a ballagásra szánt virágok árának egy részét fordítsák inkább maradandó, jótékony célra, és segítsék közösen a fogyatékos fiatalokat. Az akció neve KézenFogva Ballagunk, amely idén már harmadik alkalommal indul el!

Évente közel 70 ezer diák végez az ország középiskoláiban. Vajon mennyit költünk ilyenkor virágcsokrokra, lufikra, amit néhány napon belül kidobunk, elfelejtünk?!

Hirdetés

A KézenFogva Alapítvány hagyományteremtő kezdeményezése felelősen gondolkozó diákok számára indult, akik a ballagást megelőző napokban, hetekben rokonaiktól, ismerőseiktől azt kérik, hogy a ballagásukra szánt csokrok legyenek 2-3 szállal kisebbek. A meg nem vásárolt virágok árával pedig támogassák a KézenFogva Alapítványon keresztül azokat a fogyatékos fiatalokat, akiknek továbbtanulásához vagy nyílt munkaerőpiacon való elhelyezkedéshez különleges/egyedi képzésre van szükségük.

Az alapítvány 25 éve dolgozik a fogyatékos emberek és családjaik életének élhetőbbé tételéért. Kiemelten fontosnak tartják, hogy a megváltozott munkaképességű, fogyatékos fiatalokat képzésekkel és egyéb felkészítő programmal segítsék munkához jutni, és így önálló életet kezdeni. A továbbtanulás vagy éppen a munkakeresés egy egészséges fiatalnak is kihívás, a fogyatékos fiatalok számára viszont egy mérhetetlenül nehéz küldetés. Tízből nyolcuknak nem is jut ma munka Magyarországon. A KézenFogva Alapítvány azért dolgozik, hogy ez ne így legyen. Ebben segítenek most a ballagó diákok és a támogató személyek is, akik melléjük és az alapítvány mellé állnak.

Itt lehet megismerni a már csatlakozott középiskolákat és diákjaikat:

http://www.kezenfogvaballagunk.hu/

Az oldalon bárki adományozhat, és ezzel támogathatja a fogyatékos fiatalokat néhány szál virág árával.

Mondd el a véleményed

Floyd Jackson Shows Off His Amazing Car Collection For The First Time

Íme a legnépszerűbb magyar versek az elmúlt egy hétben - 2018.05.12-ei lista.

Jöhet egy népszerű magyar vers? Mutatunk 10-et, jó válogatást kívánunk!