Bátran próbálkozz egészséges halas ételekkel rendezvények, catering esetén is!

A halételek megosztóak, vannak, akik szeretik és rendszeresen fogyasztják, és vannak, akik mereven elutasítják, annak ellenére, hogy köztudottan rendkívül egészségesek, gyulladáscsökkentő omega-3 zsírsavakban gazdagok.

 

Kétségtelen tény, hogy jól meg kell válogatni, hol szerezzük be a halféléket, ugyanis igen kényesek, hamar romlásnak indulnak. De az ellenérzés oka leginkább a jellgzetes szagukban keresendő, így ismerkedéshez érdemes a kevésbé “halszagú” halak közül válogatni. 

Hirdetés

 

A szendvicseken kis mennyiségben, illetve krémekbe keverve kevésbé aromásak, így a válogatós, az újdonságokat elutasító emberekkel is megkóstoltathatjuk. Érdemes a catering rendelés keretében megbízható helyről halételeket is rendelni, ha nyitottabb közönséget látunk vendégül, hiszen egészségre gyakorolt hatásai miatt jó, ha beépítjük az étrendünkbe. 

Vadat és halat, s mi jó falat

 

A vadételeket egyértelműen a húsok közé soroljuk, kevésbé idegenkedünk tőlük, pedig a hal is hús, állati eredetű étel, a napjainkban divatos, sokak által követett mediterrán étrend alapvető összetevője. És akárcsak a vadhúsokból, a halakból is ízletes és változatos finomságok készíthetők, amelyek különlegessé és egyedivé varázsolják az összejöveteleket. 

 

Érdemes kilépni a rántott ponty és halászlé fogságából, és a szárnyas-, sertés- és marhahúsételek mellett és helyett időnként bizalmat szavazni a szokatlan halételeknek. Különösen az egészben vagy látványosan, a frissesség megőrzése érdekébe jégen feltálalt halfélék nyűgözik le a vendégeket. Magas tápértékük és telítetlen zsírsav tartalmuk teszi őket az egészséges ételek sztárjává. 

 

Népszerű régi és új halételek

 

Sokak által ismert és kedvelt fajták a hazai vizek lakói közül a ponty, a keszeg, a tenyésztett pisztráng, a busa, a tengerik közül a szardínia, a tonhal, a tilápia, a tőkehal, a garnélarák, a kagyló, a lazac, a rák, a homár, az osztriga, a tintahal és a kaviár. 

 

A tengerihal-ételek változatosan készíthetők, attól függően, hogy az olasz, a spanyol, a görög konyha remekeit választjuk, ráadásul egészségesek, táplálóak, ízletesek. A különlegességek jól illenek esküvőre, születésnapi partira vagy céges rendezvényekre, kis és nagy létszámra szabva egyaránt. A kagylófajok önmagukban is valódi műalkotások, ezért is szokás nyersen vagy héjukba visszatöltve tálalni őket.

 

Az újszerűen megkreált halételek, például egy ropogós aranyszínű garnélarákos hamburger azokat is fogyasztásra csábíthatja, akik korábban ellenezték, hogy esélyt adjnak neki. 

 

Egészségtudatos választás

 

A halak omega-3 zsírsav tartalma meggyőző lehet azok számára, akik tudatosan étkeznek, és nem bízzák válsztásaikat a véletlenre. Változatosan készíthetők el, grillezve, pácolva, füstölve.

 

Az élelmiszerbiztonság érdekében válasszunk megbízható beszállítót és cateringest, minőségi alapanyagokat.

 

Érdemes a régi magyar konyha receptjeit is átnézni, hiszen itt számos, francia hatásokat tükröző, ugyanakkor helyben elérhető halétel receptjreire bukkanhatunk.

Mondd el a véleményed

Bagossy Brothers Company karácsonyi turné 2024 – helyszínek és jegyvásárlás

Hogyan ápoljuk a kerti bútorokat?