A Befutó Zenei Tehetségkutató elődöntősei – NaNi on the Run

Nani on the Run a Balatonon
Nani on the Run a Balatonon
Hirdetés
Nani on the Run a Balatonon
Nani on the Run a Balatonon

Mások mellett a NaNi on the Run kvartettje is bekerült a Dal-Horizont és a Musico Hungary által szervezett Befutó!  Zenei Tehetségkutató 24 elődöntőse közé.

Nani on the Run
Nani on the Run – fotó: Szigeti Kitti

Hogyan született a Getaway és a szeptember óta készülő lemez többi dala? Milyen volt az alkotói folyamat?

Az In-between című idén januárban megjelent első EP-nkhez hasonlóan, a most készülő anyag dalait is Nani érzelmei, gondolatai ihlették, olykor múltból kiragadva, olykor pedig a jelen történései által ihletve. A gyakorlatban Nani (Németh Anitaének, gitár) szerzi a zenét és a szöveget, készít egy demó változatot is, de a végső megszólaltatásukig a fiúkkal közösen jut el a próbák során (Lehel Bálintbasszusgitár, Halmos Bencedobok, Marton Lászlógitár). Előfordul, hogy a stúdió munkálatok során is alakul még a dal hangszerelése, ebben sokszor nagy segítségünkre van hangmérnökünk, Cs. Szabó Zoltán (Artist Factory Studio).

Hirdetés

 

Honnan inspirálódtak az egyes dalok?

Az új albumon lesznek könnyedebb és témájában komplexebb dalok egyaránt, hogy példákat is mondjunk: születettek dalok egy szuper külföldi út benyomásairól, a felszabadultság érzéséről, a zenével vagy zenekarral kapcsolatos kihívásokról, de a midlife crisis-ról is és hogy vajon milyen irányba tart az életünk.

De ahogy az előző korongon is, lesznek dalok kapcsolatokról és a szerelemről is. Egy ilyen témájú dalt választottunk a tehetségkutató első fordulójába is, a Hearts című dalunk egy érzékeny ballada egy mindent elsöprő szerelemről.

Kinek és milyen gondolatok kíséretében ajánljátok az új korongot és annak egyes dalait?

Az Befutó elődöntőjébe a Getaway című dalunkkal neveztünk, ez az első dal, amit megmutattunk a jövőre megjelenő új lemezről. Úgy éreztük, hogy bár nem szándékosan, de ez a dal rezonál a mostani karantén helyzettel és korlátozásokkal is, aktuális érzéseket és vágyakat írhat le, amivel talán most többen is tudunk azonosulni.

A dal tulajdonképpen egy konkrét történetet ír le, amiben egy éppen menekülő szökevény és az őt üldöző elszánt fejvadász párharca bontakozik ki, a végén egy meglepő csavarral. Eredetileg duettnek íródott és majd ebben a változatban is hallgatható lesz az albumon.

Érdemes lesz követni a zenekart minden platformon, az új lemez az előzőhöz képest több színt megmutat majd a zenekari palettáról, country, folk, de elektronikus elemeket is vegyít majd a pop-rock koktél mellé. Mindenkinek ajánljuk, aki szereti különböző stílusok keveredését.

 

A NaNi on the Run Facebook oldala:

https://www.facebook.com/naniontherunmusic

Németh Anitáról készült borítófotó: Szigeti Kitti
Mondd el a véleményed

Meséld el – Diana újdonsága (dalpremier)

Tudod folytatni az ismert magyar verset? kvíz 5. rész – megy a telitalálat?