Bekeményítenek – íme KYLLYNTS és Vinster újdonsága, a Going hard

Hirdetés

Hirdetés
kilincs

Nemrégiben jelent meg KYLLYNTS és Vinster legújabb dala, a Going hard. A dalról – amely ide kattintva hallgatható meg teljes egészében – Vinster így nyilatkozott: “Alapesetben egy egyedi elképzelés volt a cél. Ötvözni a elektronikus zene elemeit a rap/trap világával. Külföldön erre megannyi próbálkozás van, így ezen felbátorodva, és kicsit kitérve a komfortzónámból megírtam ezt a dalt. “

Hirdetés

Vinstert a KYLLYNTS-el való együttműködés kulisszáiról is faggattuk:

“KYLLYNTS-el való munka nem volt nehéz, tehetséges srácokról van szó akik magyar nemzetiségüket meghazudtolva írnak angol szöveget. Egészen 2014-re vetődik vissza a Going Hard első verziója, akkor még rap elemek nélkül instrumentális változatban. Idő közben ismertem meg a duót és jött az ötlet, hogy próbáljuk meg összehozni a két stílust. Több verzió is készült azóta, mint ahogy más készülőben levő zeneimnél itt is hónapok teltek el az apró részletek finomításával. Mindig a legjobbat szeretném kihozni az adott zenéből, nem ez volt az első olyan alkalom, hogy inkább vártam a megjelenéssel, mert nem éreztem a zenén, hogy megüti az elvárt szintet, illetve a kitűzött célt. Fejben nagyon könnyű zenét írni, azonban hallgatóvá tenni azt az elképzelést, ami megszületik képzeletben, az már nem mindig ilyen egyszerű.Szerencsére, véleményem szerint egy abszolút produktív csapatot alkottunk a munka alatt, illetve mindig sikerült hamar a közös hangot megtalálni, és reméljük, hogy ez a végeredményen is látszik!

A dalról, amely közel 2 év alatt nyerte el végleges formáját, Vinster így vallott a Divatikonnak:

Úgy hangzásvilágában, mint az adott hangok keverésében is  sokat változott a zene az elmúlt két évben. A legfrissebb ötlet 2016 elején született meg, ez pedig az volt, hogy legyen tempóváltás a kiállásban. Azonban ez azt eredményezte, hogy az egész rap szöveget újra fel kellett vennünk az új tempóban. Ezt persze meg lehetett volna oldani a programon belül, számítógépen, de jobbnak láttam máshogy tenni, hogy ne legyen annyira plasztikus a végeredmény. Ennek hatására a srácok  úgy gondolták, hogy időközben ők is fejlődtek, így kukázták a meglevő dalszöveget, és egy vadonatúj verzióval álltak elő – a legnagyobb örömömre. Sok ilyen láncreakció lehet a zene készítése során és bizony van, amikor emiatt is csúszhat a megjelenés, hogy stúdióba kell vonulni és újra fel kell venni valamit. Egy ideális világban ez órák alatt kész lenne, de ha a realitás talaján maradunk, akkor bizony a zene mellett nem árt máshol is megfelelni az életben, legyen szó akár magánéletről, akár polgári munkáról. Ez pedig  csúszást okozhat, persze van, amikor ez pozitívan sül el, mint ahogy az említett példa is mutatja.”

Vinster egyébként a klip borítójául szolgáló grafikát sem bízta a véletlenre. A tollak ugyanis nemcsak látványelemként jelennek meg a képen, hanem  V betűt formálnak – utalva a Vinster névre.

Egy biztos, a Going hard – amely egyébként a Gold Record Music Kft. kiadó gondozásában jelent meg – egy nagyon egyedi EDM muzsika lett! Füleljétek, hallgassátok sokszor!

Széles L. Gábor
2016.05.16

Mondd el a véleményed

Készülőben VMX új lemeze – Íme a beharangozó dal

Masterpass-szold ki a Balaton Sound, VOLT, vagy épp Sziget jegyedet – Fesztiválcsomagot nyerhetsz