Bemutatjuk a FACE’N’BASE zenekart

FACE 'N' BASE
Hirdetés

FACE 'N' BASE

Tekerőlant és dübörgő drum’n’bass adja az őrület alapját az első Cseh Tamás Program egyik nyertes  zenekaránál, az októberben Moszkvában koncertező FACE’N’BASE-nél.

FESZTIVÁL MAXIMUMRA TEKERVE, A VOLT-TÓL MOSZKVÁIG.

Hirdetés

A bandát, több megtiszteltetés érte az utóbbi egy évben. Elsőként, hogy közte van azon  zenekaroknak, akiknek a Cseh Tamás Program segíti indulását. Később támogatóként a VOLT Fesztivál is beszállt az első debütáló kislemezükhöz forgatott klipbe, így a Fesztivál című dalhoz az együttes a VOLT-on őrjönghetett napfelkeltéig. Ha pedig ez még nem volna elég a jóból, a zenekar októberben, Oroszországban koncertezik a moszkvai zene éjszakája fesztiválon az Orosz Magyar Kulturális, Tudományos és Tájékoztatási Központ meghívására. Jövő nyáron pedig lengyelországi turnéra készül a csapat.

„PORBAN DANCING, VELED ŐRÜLT ÉJJEL, SEX IN THE CAMPING…”

Ha nyár, akkor fesztivál, ha fesztivál, akkor őrület. Zsibbad a lábunk, fűben alszunk, dancing a porban és sex a campingben. A szerzőpáros Sóti Juli és Hajas Gábor „jól megtekert” drum’n’bass slágerét hallva bárki újraélheti az érzést, amiért a nyár elteltével végtelennek tűnő hónapokat kell átvészelnünk. Sóti Juli énekesnő/dalszövegíró állítása szerint „hatalmas fesztivál hopper”: „Nálam a nyár a szabadság és a lehetőségek időszaka. Egyetemistaként már alig vártuk, hogy júniusban végre bezárja kapuit az iskola és le tudjuk engedni a fáradt gőzt. „Ha nagy leszek, tanár néni leszek”, így a nyár nekem örökké az alkotást és a szabadságot jelenti majd. Amikor a fesztivál készült, olyan dalt szerettünk volna alkotni, ami egész évben mentsvára a kitörni kívánó szabad léleknek. Csak elindítjuk, becsukjuk a szemünket és már ott is vagyunk.”

Q24A5897_b
„HIT, TÁVOLSÁG, ÉS EGY APA, AKI KITARTÁSRA SARKALL…”

A csapat négy tagja minden követ megmozgat, hogy átugorja a távolság adta nehézségeket. Az énekesnő/dalszövegíró, Sóti Juli Vajdaságból, a dobos Takács Bálint és a basszusgitáros Matus Péter pedig Felvidékről érkezik a koncertekre. Hajas Gábor zenekarvezető/zeneszerző, elvetemült tekerőlantos, aki nem mellesleg három gyermekes édesapa elárulta mi is hajtotta eddig, minek is köszönhető, hogy nem adta fel: „Példát akarok mutatni a fiaimnak, szeretném, ha tudnák, ha tesznek az álmaikért, kinyílik a világ. Nagyon sok hit kell hozzá, hogy beteljesedhessenek a vágyaink, de ha mindent megteszünk, akkor egyszer csak a szerencse is mellénk szegődik. Több mint 20 éve zenélek, alkotok, fejlesztem a tudásom. Sokféle zenei műfajt volt szerencsém kipróbálni és nagyon sok helyre volt lehetőségem eljutni, de mostanra találtam rá arra a stílusra, ami igazán önazonos.”

Lepte már be a zsibbadó lábad a harmat, mikor egész éjjel porban dancing? Adott már otthont puha pázsit úgy, hogy nem is akartad? Ezt az érzést igyekszik a Face’n’Base debütáló dalával visszaadni.

Nyár és fesztiválok, ahol a szemhéjtus is szétfolyhat és a hajnalt is csak a lassuló térben keressük már. A szerzőpáros Hajas Gábor és Sóti Juli „jól megtekert” drum’n’bass őrületét hallva bárki újraélheti az érzést, amiért a nyár elteltével végtelennek tűnő hónapokat kell átvészelnünk.

FACE’N’BASE / FESZTIVÁL

Információk:

– A Face’n’Base zenekar a Cseh Tamás Program egyik támogatottja

– A csapat négy tagból áll:

Hajas Gábor – zeneszerző / zenei producer / tekerőlant
Sóti Juli – dalszövegíró / énekes
Takács Bálint – dob
Matus Péter –  basszusgitár

A Fesztivál című dal videoklipje a VOLT Fesztivál támogatásával készült.

Kiadó/Szervezés: Gold Record Music Kft. / +36 1 214 9069 / [email protected]

Sajtó/Management: Janicsák Regina / +36 30 566 7072 / [email protected]

https://www.facebook.com/faceandbase

 

Széles L. Gábor
2015.09.22

 

Mondd el a véleményed

Obamával is találkozik a pápa

A titkok könyvtára – 4. epizód (Teljes rész)