Bemutatjuk a Gourmand együttest, avagy fogukravaló slammer inyenceknek

íros3
Fotó: Karmatik Photography – https://www.facebook.com/KarmatikPhotoCommunity

Mit kell rólatok tudni?

A Gourmand a slam poetryt és a kortárs költészetet házasítja jazz/hip-hop/funk alapokkal, amelyet egy csipetnyi elektronikával fűszerez. A szabad verselést hol kíséri, hol ellenpontozza, ha pedig kell, tovább fűzi a hangszeres játék.

Mióta létezik a zenekar?

2013-ban indult a zenekar.

Hogy határoznátok meg, milyen stílusban játszotok?

Leginkább a jazz/hip-hop/funk/spoken word műfajok jellemzőek.

Kikből áll – ha lehet így valamelyest kategorizálni – a rajongói körötök?

Kategorizálni szerintem nem lehet. Az biztos, hogy a két állandó slammerünk (Pion István, Színész Bob alias Horváth Kristóf) miatt a slam közeli, irodalom iránt érdeklődőkhöz is közel áll. Koncertjeinken épp úgy előfordultak már a nézők között a hip-hopper full cap-es srácok,lányok, mint zenére vájt fülű urak,hölgyek.

Akinek most felkelti a cikk az érdeklődését, az hol láthat,hallhat benneteket a közeljövőben?

Most jelent meg az első stúdió albumunk Mindenevő címmel, aminek kapcsán a lemezbemutató koncertünk szervezése folyik éppen, a Facebook oldalunkon lehet napokon belül információkhoz jutni róla.

gormand4zetweb-1
Fotó: Karmatik Photography – https://www.facebook.com/KarmatikPhotoCommunity

Nemrégiben jelent meg az albumotok. Kérlek mutasd be kicsit a CD-t!

A lemezen 11 track található. 3 szám Pion Istvánnal, 3 szám Horváth Kristóf Színész Bobbal, 3 instrumentális dal, 1 közös (Pion-Bob) dal, amiben Judie Jay is szerepel – ehhez készült a klippünk is – illetve egy track Simon Mártonnal. A lemezen változatos zenei világ és slam poetry szöveg hallható.

Gourmand_CD
Az új Gourmand album
ps-02
A Gourmand weboldala – http://www.gourmandmusic.hu/

 Hol lehet hozzájutni a CD-hez, és milyen áron?

Lemezt a honlapunkon keresztül lehet megrendelni (gourmandmusic.hu), személyesen a Wave hanglemezboltban ( 1065. Budapest, Révay köz 1. ), illetve a koncertjeinken lehet még megvásárolni 2500.- áron.

Itt mondanám még el, hogy nagy köszönettel tartozunk a lemez összes közreműködőjének és támogatójának, a grafikáért Balla Csöngének, illetve a weboldalunkért pedig Lukács Bencének!

Széles L. Gábor
2015.09.23.

Mondd el a véleményed

Ez a webhely a böngészés tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. Részletek

Egy EU-s tövény alapján kötelező tájékoztatni a weboldalunkra látogatókat, hogy a weboldal cookikat használ. Ha ezzel nem értessz egyet, akkor a böngésződ megfelelő beállításait használva tiltsd le a cookik tárolását!

Zár