Bemutatjuk a Mongooz and the Magnet zenekart

Fotó: Scheffer Bianka - www.facebook.com/bianka.scheffer
Hirdetés

 

Hirdetés
Fotó: Scheffer Bianka - www.facebook.com/bianka.scheffer
Fotó: Scheffer Biankawww.facebook.com/bianka.scheffer

A pécsi Mongooz and the Magnet ma lép a világot jelentő deszkákra egy immáron országos hírű banda, a szintén eredetileg pécsi Halott Pénz előtt. Ennek apropóján ültünk le a csapattal egy rövid interjúra.

Mióta létezik a banda? 

Hirdetés

Együtt zenélünk kb másfél éve, 2014.március 28-án a Trafikban volt az első Mongooz and the Magnet koncert!

Hogyan találtatok egymásra?

Én (Ian) és Magnus az orvosi egyetemen ismertük meg egymást. Hasonló a zenei ízlésünk, ezért csináltunk pár dalfeldolgozást együtt: blues, funk számokat. Később alakult egy zenekar, egy svéd dobossal, és néha-néha gyakoroltunk és koncerteztünk. A svéd dobos visszament, találtunk egy ügyes magyar dobost, Imi Gabit (Imre Gábort – a szerk.), és ebből a találkozásból született meg valójában a zenekar.

Ki mit csinált a Mongooz and The Magnet előtt?

Én (Ian) régóta koncertezem szólóban, Magnus pedig  egy amatőr egyetemista zenekarban zenélt, amivel évente csupán két-három koncertjük volt, többre nem volt lehetőség. Imre Gábor dobolt jazz triókban, funk csapatban, és mindenhol Pécsett… tud majdnem minden jazz standard-et, és ezért tud mindig olyan hatalmas szólókat nyomni.

Milyen zenét játszotok?

Ez a saját koktélunk, mi úgy hívjuk: ez egy “piszkos rhythm and blues“. Benne van soul, van erős gitár, van blues, van pop, van izzadás… Ilyet, ilyesmit próbálunk “kreálni” minden a kedvenc zenénkből.

Kikből áll – úgy általánosságban, ha lehet ilyet mondani – a rajongói körötök?

Amikor tegnapelőtt Pécsett játszottunk a Széchenyi téren, rengeteg fiatal jött el, hogy a zenénkre velünk együtt tomboljon, táncoljon  és bulizzon, de messzebb is voltak ott idősebb emberek is, akik állva, vagy éppen  ülve hallgattak bennünket. Szerintem mindenki tudja szeretni ezt a mi hatalmas, de őszinte zenénket. Ott vagyunk, hangszerekkel, hanggal, és  ennyi, de tudunk csinálni egy showt.

Mire számíthatnak ma, 2015.09.23-án a Budapest Parkba ellátogató rajongóitok?
Hozzuk a büdös testünket Baranyából, és erősen fogunk nyomni. Ez lesz a legnagyobb színpad a zenekar életében eddig, és egy hatalmas koncertet akarunk adni.
Mit lehet tudni a hosszabb távú terveitekről?
Októberben vissza fogunk menni a studióba, és felveszünk egy nagylemezt az ügyes producerrel, Schram Dáviddal. Aztán, játszunk, játszunk, játszunk…Belföldön és külföldön egyaránt. Eleget fogjátok hallani a nevünket!

Így legyen! Köszönöm szépen az interjút!

Széles L. Gábor
2015.09.23

Mondd el a véleményed

Szokatlanul békés tüntetés

Tények ajánló 2015.09.23. szerda