Bennem ég – új klippel jelentkezik Azapeet

Hirdetés
A Peet Project zenekar alapítója, frontembere, Ferencz Péter azapeet néven szólóprojektbe kezdett. Ennek a projektnek az első alkotása a Bennem Ég. Peet-tel ennek apropóján beszélgettünk.

Hogyan született a dal? Milyen volt az alkotói folyamat?

 

A dal szinte kiszakadt belőlem. Egy korábbi dalötletemen elindulva egy szép napon “leragasztottam a fenekem” a stúdióban és pár óra alatt össze is állt. Mindenképpen gitáros, picit rockos beütésű dalt szerettem volna írni, így a stúdiózás során szinte végig gitár volt a kezemben. A hegedű is előkerült természetesen. A refrén szöveg egy részét is megírtam aznap: “Ez az a tűz, mi nem az enyém, de bennem ég.” Ezzel együtt küldtem el Kerekes Ernőnek, aki a szöveg többi részét írta meg e köré, fantasztikus munkát végzett.

 

Hirdetés
Honnan inspirálódtál?

 

Még 2018 őszén történt, hogy levonultam az Őrségbe, a határ mellé, mindentől távol, egyedül, a természetbe, egy teljes hónapra. Az életem egy nagyon nehéz korszakának teljes lezárása és elengedése volt ez. A stúdiófelszerelésemet magammal vittem, hogy az eközben születő dalötleteket rögtön rögzíteni tudjam. Ott született rengeteg nótakezdemény, aminek eredménye ez a dal is, és az egész “azapeet” szólóprojektem.

 

Kinek és milyen gondolatokkal ajánlod a dalt és a klippet?

 

Az ember életében sokszor előfordul, hogy “elfogy az üzemanyag”, nem visz már tovább a lendület, nincs meg az a lángolás, ami egy adott dolgot addig működtetett. De valahogy mégis újra előtörnek olyan érzések, amik továbbvisznek, éltetnek, és talán nehezen valljuk be magunknak, de érezzük: ez nem tőlünk jön, és nem is emberi impulzus. Jómagam, Istenhívőként, ilyenkor mindig tudom, kinek kell hálát adjak azért, hogy az a bizonyos tűz, mindig, a tökéletes időben újra és újra lángra kap.

 

Milyen volt a forgatás? Hol forgattátok a klippet?

 

Rendkívül izgalmas nap volt ez lakhelyemen, Gárdonyban és Agárdon, a Velencei-tó partján. Némi stúdiós anyagon kívül a klip jó részét kültéren szerettük volna forgatni, és ez egy darabig működött is. Egy-két füstös jelenetet még fel tudtunk venni a parkerdőben, de mire a tűzzsonglőr – Szepessy Bálint – megérkezett, természetesen hatalmas szél és eső támadt. Szerencsére gyorsan találtunk egy elhagyatott, félbehagyott épületet, ahol mégis meg tudtuk valósítani a tűzzsonglőrös jeleneteket, behúzódva a viharos szél és eső elől.

 

Milyen visszajelzéseket kaptál a dallal és a klippel kapcsolatban? Milyen a fogadtatása?

 

Még nem kaptam negatív kommentet. Ez hatalmas büszkeség nekem, rendkívül hálás vagyok a pozitív hozzáállásért. Ez számomra azt jelenti, hogy sokan tudnak azonosulni a dal üzenetével és jó interpretációnak tartják a zenét és klipet. Azapeet elindult, és innentől folyamatos dalokra, videóklipekre lehet tőlem számítani. A következő premier Húsvétkor érkezik.
Mondd el a véleményed

Ilyen maradok – Bakos újdonsága (klippremier)

Sári Évi csodálatos alakjában rengeteg munka és odafigyelés lakozik