A BIG Filmfesztivál különdíjasa a Dolls

Hirdetés

A BIG Filmfesztivál zsűrije különdíjjal jutalmazta a TIM Production kísérleti kisfilmjét, a Dollst. Tőzsér István Martin ifjú rendező, a TIM Production megálmodója nagyon örül a sikernek – „A díj újabb megerősítést adott, hogy tovább dolgozzunk.” Villáminterjú.

  • A Dolls című kisfilmet egy áruházban álmodtad meg egy szám hallatára. Eszedbe jutnak még az emlékek, ha vásárolni indulsz?

 

Hirdetés

– A Dolls már nem feltétlenül jut az eszembe, ha vásárolni vagy nézelődni megyek. Viszont sokszor úgy élem meg ezeket a pillanatokat, mintha egy videóklippben lennék – pontosabban, mintha a körülöttem lévő világ lenne maga a film – és így sokszor van, hogy hasonló képek villannak fel, mint a Dolls előtt.

 

  • És vannak új vízióid? Honnan merítesz ihletet mostanában?

 

– Mióta az ELTE-n tanulok, nagyon sok új ablak nyílt meg előttem, amelyek mögött igazán inspiráló mélységek rejlenek. Azt gondolom, ezekből sokat lehet töltekezni és újabb rétegeket meríteni. Mostanában azzal küzdök, hogy annyi lehetőség és út tárult elém az egyetemen, hogy nem tudom, melyiken induljak el, hova menjek, melyik útra, melyik ablakon nézzek ki… Most egy érdekes, szemlélődő állapotban vagyok, amelyhez egy folyamatos rácsodálkozás társul.

Hirdetés

  • Kisfilmjeidet áthatja a teátrumok atmoszférája. Mi volt az utolsó nagyobb színházas munkád, és tervezel-e a jövőben ezzel foglalkozni?

 

– Nagyon szeretem a film és a színház világát vegyíteni, mert a kettő elegyéből izgalmas újítások és alkotások születhetnek. Lassan egy éve lesz, hogy elkészítettem a Musicalek éjszakája című előadást, amelyről azt gondolom, hogy tetszett a közönségnek – és ez az egyik legnagyobb visszajelzés, amely újabb előadásokra inspirál. Ezért ha lehetőségem adódik, hogy újabb zenés előadást rendezzek, akkor biztosan élni fogok vele. Az sem titok, hogy szeretném az alternatív és a kísérleti színház mélységeibe is belevetni magam.

  • Gyakran hangsúlyozod a közösséget, hogy másokkal együtt, egymást segítve, közösen fejlődve szeretsz dolgozni. Érkeznek hozzád megkeresések vagy te választod ki, kivel szeretnél dolgozni?

 

– Eddig általában én választottam ki, hogy kikkel szeretnék együttműködni, de az utóbbi időben arra is volt példa, hogy megkerestek. A váratlan egymásra találásoknak mindig örülök, mert nagyon szívesen dolgozom együtt kreatív, nyitott, kitartó és inspiráló személyekkel. Szerencsére, aki szerette volna, a Facebook oldalamon vagy a TIM Production weboldalán keresztül felvette velem a kapcsolatot. Mindig várom azokat, akik szívesen megtapasztalnának egy forgatást, egy színházi vagy stúdiós munkát. Sokszor kezdőkkel a legnagyobb élmény együtt dolgozni. Itt helyben, Budapesten is szeretném megtalálni azokat a társakat, akikből összeállhat egy keménymag. Illetve tervezem, hogy egy hasonló színistúdiót hozzak létre, mint amilyet vidéken vezettem.

  • Úgy látszik, sikerekkel jár ez a fajta hozzáállás a közös munkában. Meglepetésként ért-e a BIG Filmfesztivál különdíja?

 

– Egyáltalán nem számítottam rá. Olyannyira nem, hogy nem is akartam megvárni a díjátadó végét – csak az egyik kedves barátom kérte, hogy maradjak ott vele. Váratlanul ért, de nagyon örültem neki. A csapatom nevében is mondhatom, hogy a díj újabb megerősítést adott, hogy tovább dolgozzunk.

A Dolls az alábbi linken tekinthető meg:

 

Cikkíró:

Napsugár Anna

siket fotóriporter

Fotó:

Dolls fotók Tőzsér István Martin engedélyével

Tőzsér István Martinról Fotó: Bánkövi Dorottya

 

Mondd el a véleményed

Kálmán Imre Teátrum sajtótájékoztatója

A víg özvegy premier party fotógaléria