Múlt héten már kellően kivirágoztak a bodzabokrok, így elindultunk bodzavirágot gyűjteni a szörphöz. Valahogy idén jóval többet sikerült szedni, ezért két 5 literes befőttesüveget is teleraktam a virágokkal. Leöntöttem vízzel és így hagytam egy napig ázni.
Másnap az alábbi recept szerint készítettem a szörpöt:
Hozzávalók literenként:
2 citrom kifacsart leve
10 gramm citromsav
60 dkg cukor
Először sűrű szűrőn át egy nagy fazékba öntöttem a bodzás vizet. Ezt, a hozzávalókkal együtt felforraltam és kevergettem, hogy a cukor felolvadjon benne. Forrón, meleg üvegekbe szűrtem és pokróc alatt, száraz dunsztban lassan kihűltek.
Üvegek fertőtlenítése: forró, mosószeres vízben elmostam őket, utána forró ecetes vízben öblítem el, végül sütőben A teljes cikkért KLIKK!
Forrás – bővebb: Be Creative