Boldogabbá teszi a kutya életünket

Hirdetés

 

Szabó Zsófi és Ganxsta Zolee élete sem lenne teljes kutyájuk nélkül

 

Hirdetés

Az emberek 98 százaléka azért tart kutyát, mert az boldogabbá teszi az egész család életét, a házőrzés csak másodlagos a kutyatartók véleménye szerint – derül ki a FRISKIES és a Kedvencem.hu közös felméréséből, amelyet kutyatulajdonosok között végeztek. Nincs ez máshogy Szabó Zsófi és Ganxsta Zolee életében sem, akik hétvégén egy kutyás futáson beszéltek arról, hogy a mindennapjaik sokkal üresebbek lennének kedvenceik nélkül.


A kutyatartási szokásokról és a gazdik és kutyáik kapcsolatáról kérdezte a gazdikat a FRISKIES és a Kedvencem.hu egy országos felmérés keretében. A kérdések összeállítói arra voltak kíváncsiak, hogy milyen szerepet töltenek be a kedvencek a család életében. A kutatásból kiderült, hogy a megkérdezettek szinte mindegyike azért tart kutyát, mert az boldogabbá teszi életüket (98%), a válaszadók 67,5 százaléka a családi programokba is rendszeresen bevonja kedvencét, és csak 4,1 százalék nyilatkozott úgy, hogy a kutyusa a család programjaiban soha nem vesz részt.

„Gyémánt egy angol törpeagár és nagyon szeret futni, óriási a mozgásigénye, ezért mindig vele szervezem a szabadtéri programjaimat. Teljesen része a mindennapjaimnak és sokkal boldogabb vagyok tőle, már nem tudom nélküle elképzelni az életet” – mesélte Zsófi a FRISKIES Családi Futamon, ahol a családok és egyéni versenyzők kutyusaikkal álltak rajthoz, hogy egy futóversenyen mérjék össze tehetségüket. Zsófi bokasérülése miatt ezúttal csak nézőként vett részt az eseményen, de megígérte, hogy legközelebb elindul a versenyen Gyémánttal együtt.

Hirdetés

A kutatásból egyébként kiderült, hogy a gazdik arról sem feledkeznek meg, hogy jutalmazzák kedvenceiket. Mindenki más módszert részesít előnyben, de a legtöbben azt az elvet vallják, hogy a kutyus szívéhez is a hasán keresztül vezet az út, így a megkérdezettek több mint fele jutalomfalatot ad kutyájának, ha kedveskedni szeretne. Szabó Zsófi sincs ezzel másképp, Gyémánt szinte minden nap kap egy kis jutalomfalatot, ezzel is jelezve, hogy gazdája mennyire szereti. Ganxsta Zolee is meg szokta jutalmazni két argentin dogját, Leónt és Donnát, bár náluk egy-két jutalomfalatka erre nem elég, általában nagyobb adag étellel kell nekik kedveskedni.

A kutyatartási felmérés arra is kitért, hogy a gazdik és kedvenceik mennyi időt töltenek együtt és mennyi lenne optimális. Eszerint a megkérdezettek 30,7 százaléka csak napi egy, 45 százalékuk pedig napi 2-4 órát van kedvencével. Négy óránál többet csak a megkérdezettek alig egynegyede tud kutyusára szánni. Pedig csaknem kétharmaduk ha tehetné, szinte minden programját a kutyájával szervezné a kérdőívre adott válaszok szerint. Ganxsta Zolee is próbál a lehető legtöbb időt Leónnal és Donnával lenni, aminek kislánya, Zoé is örül, a FRISKIES Családi futamra is négyesben érkeztek, sőt, a futáson is elindultak, még ha sokáig nem is jutottak, mert végül a közös séta mellett döntöttek.

A rendezvényen – amelyen több száz versenyző vett részt – arra bíztatták a családokat, hogy töltsenek minél több időt a szabadban kedvenceikkel. Így tett Katus Attila testvére, Tamás is, aki két fiával és közös kutyusukkal indult a versenyen és gyerek kategóriában harmadik helyezést értek el.

 

Mondd el a véleményed

A Szex és New York sztárjainak is bejön a Wasabi Kht.

Gravitáció JÁTÉK!