CARAMEL SZUPERKONCERT 2011

Hirdetés


Hirdetés

December 29.-én a SYMA Rendezvényközpontban tartja Molnár Ferenc ‘Caramel’ azt a nagyszabású szuperkoncertet, ami minden eddiginél fergetegesebb látványvilágot és hangtechnikát mutat majd be, ehhez pedig egy utánozhatatlan előadó személyisége és hangja párosul majd.
 
2005-ben Caramel a Megasztárban meghódította a közönséget. Egy egész ország zárta szívébe az egyedi hangszínnel megáldott énekest, aki letisztult, érzelmekkel gazdagított előadásmódjával a szakma elismerését is hamar megnyerte, akárcsak a tehetségkutatót. Több év telt el azóta, hogy a törökszentmiklósi fiú elhatározta, hogy megmutatja magát a világnak és a Megasztár zsűrijének, a hosszú út pedig, amit azóta bejárt, méltán igazolja sokoldalú zeneiségét és erős jelenlétét a mai hazai könnyűzenében. A mostani szuperkoncert az elmúlt esztendők összefoglalása, és egyben egy új alkotói korszak debütálásának helyszíne is, hiszen itt lesznek hallhatóak először A ‘Vízió’ nevet viselő friss album dalai. Caramel nagy kihívásként éli meg ezt az estét, így a felkészülés végstádiumában, a Divatikon stábja megpróbálta néhány percre elszakítani Őt a zenéléstől és a próbáktól, hogy egy telefonos interjú keretei között mesélhessen nekünk és rajongóinak a koncertről és az új dalokról.
 
December 29.-én lesz az a szuperkoncert, amiről már számos fórumon lehetett Olvasni. Minden eddiginél grandiózusabb színpadi show-ra számíthatnak a rajongók. Nyilván egy ilyen tervet hosszabb felkészülés előz meg. Mikor kezdődött pontosan ez a felkészülés, és ebben milyen stratégiákat követtél?
 
Ez egy olyan koncert, ami valóban hosszabb időt vesz igénybe felkészülésben, sőt talán sokkal korábban elkezdődött ez a folyamat, már a Megasztár idején, hiszen az elmúlt esztendők történései, minden egyes koncert az elmúlt 6-7 évben azt a célt szolgálta, hogy egyszer lehetőségem legyen egy ilyen produkcióra, és talán most értem meg igazán arra, hogy egy igazi nagykoncertet hozzunk össze. Az effektív munka, ami ezt a koncertet ténylegesen megelőzte, akkor kezdődött, amikor ez év közepén elkezdtünk készíteni egy új lemezt ‘Vízió’ címmel, ami gyakorlatilag ezen a bizonyos koncerten fog debütálni, legalábbis a dalok
egy része. Tehát a zenekarral hónapok óta folyamatosan dolgozunk, készülünk, ami azt jelenti, hogy nem csak a zenekarnak kell kész lennie, hanem mindenegyes részletnek. A koncert minden pillanata előre meg van szerkesztve, tervezve; a hang, a
fény, a színpad képe. Ezek alkotnak egy nagy egészet, és talán nyugodtan mondhatom, hogy ez eddigi életem egyik legfontosabb állomása.
 
Akkor ezek szerint ez a koncert az elmúlt évek összegzése, illetve egy új korszak kezdete is, mivel az új albumod is december elején kerül a boltok polcaira. Pontosítanál, hogy mikortól is?
 
Igen. A ‘Vízió’ című album pontosan a koncert napján (dec.29) fog hivatalosan megjelenni, és ott, akik a koncertre jegyet váltottak, ha minden jól megy, már kézbe is vehetik, illetve, mint ahogy már beszéltünk róla a dalok egy részét élőben is hallhatják majd.
 
Sok pletykát lehetett hallani arról, hogy az új lemez milyen tematikájú lesz. Esetleg hasonló hangzásvilággal bír majd, mint a ‘Lélekdonor’, de azt is olvastam már, hogy leginkább a Hit témáját erősíted a szerzeményeidben. Mesélnél nekünk erről?
 
Igazából az Én életemet gyerekkorom óta kiséri a gondviselés. Ahhoz, hogy Törökszentmiklósról, a szegénység után 2011-re mindezt elérjem, ahhoz nem kevés hit kellett. A Jó Istennek hálás vagyok, hogy megkaptam tőle ezt a sorsot, hogy a tőle kapott tehetséget így tudom kamatoztatni. Sokat kellett érte dolgozni, de most látom, hogy megérte, és mindenkit arra bíztatok, hogy higgyen Önmagában, és azokban a dolgokban, amiket eltervezett. Hangzásában a lemez kicsit más, mint a ‘Lélekdonor’. A ‘Vízióban’ kicsit belekóstoltam a rockos hangzásba is, ami eddig nem volt rám jellemző, persze ne kőkemény rockra gondoljunk, de azért mégis valami új dolog számomra.
 
Kikkel dolgoztál együtt az új lemezen?
 
Amellett, hogy dalszerzőként és dalszövegíróként funkcionáltam továbbra is, Kardos Norbi zenésztársam, aki a billentyűsöm sok-sok éve, Szabó Marci gitárosom és a lemez masteringjének felelőse, egy nagyon kedves rapper barátom Norba, és Szakos Krisztián voltak a segítőim a lemezen.
 
Kanyarodjunk kicsit még vissza a koncertre. Többen próbálták kitalálni, hogy kik lesznek a meglepetés vendégek. Nem bíztatnálak arra, hogy rontsuk el a meglepetést, de annyit el szabadna árulnod, hogy a vendégművészek személye teljes meglepetésként foghatni, vagy azért köthetőek a pályafutásodhoz?
 
Ami eddig kiszivárgott ebből az Trokán Nóri, mert a mi ismeretségünk ugye a Nagy Duett című műsorra vezethető vissza. Az ottani győzelmünk hozta magával tulajdonképpen az Ő meghívását is. A többi duett partnerről pedig elmondható, hogy akik ismerik az eddigi pályafutásom, azokat nem fogja olyan nagy meglepetés érni.
 
Elérkeztünk az utolsó kérdéshez. Arra lennék kíváncsi, hogy az elmúlt évek során, mióta győztél a Megasztárban és elkezdtél koncertezni, hogyan látod a hazai “koncert-kultúrát“? Ugyanis nagyon sok előadótól lehet hallani, hogy nagyon szeretne hozzád hasonlóan szuperkoncertet adni egyszer, de még nem volt rá lehetősége. Mi a legfontosabb momentum, ami ahhoz kell, hogy egy előadó koncerttermeket tölthessen meg?
 
Ennek egy igen logikus magyarázata van. Nagyon sok előadó ott bukhat talán el, hogy nem várja meg a megfelelő pillanatot, azt, amikor olyan rajongói bázist alakít ki maga körül, amivel elérheti, hogy nagyobb termek is teltházzal üzemeljenek. Én is gondolkodtam már két éve is, hogy szívesen megpróbálnám, de nem éreztem késznek magamat eddig a pillanatig. A közönséggel kialakított kapcsolat az, ami hoz magával mindent: a kellő anyagi forrást ahhoz, hogy egy nyugati színvonalú show-t mutathassunk be, igényes hangszereléssel, élőzenével. Csupán ennyi a titka, de az biztos, hogy egy szuperkoncertig hosszú út vezet és nagyon sok munka.

Írta: Farkas Clarissa 2011.12.13.
Mondd el a véleményed

Vastag Csaba közönségtalálkozóján jártunk

Adele jött, hódított, és visszavonul?