Casanova a koreográfia tükrében – Interjú Király Béla koreográfussal

Hirdetés

Augusztus 20-a, Velence. Újra lázas készülődés a színfalak mögött az esti Casanova Night Musical előtt. Most azonban teljesen más szemszögből közelítem meg az egész produkciót. Úgy gondolom, hogy a koreográfia megér mindenképpen egy misét. Hiszen egy musical legfontosabb eleme az ének mellett a tánc. 🙂 S hogy szakszerűen és „szépen, ahogy csillag megy az égen” módra közelíthessük meg ezt a témát, a show koreográfusát, Király Bélát hívtam segítségül.

DSC_1839

Milyen érzések kavarogtak benned, amikor felkértek a Casanova Night Musical koreográfusának?

Hirdetés

Béla: Nagy megtiszteltetés volt számomra, így nagy izgalommal vártam a próbákat. Igazi kihívásnak éreztem és rettentő hálás vagyok az Esztrád Vizi Színháznak, Hamza Zoltánnak és Bezzegh Zoltánnak, hogy rám esett a választásuk.

Hogyan kezdtél neki a feladatnak?

Béla: Minden munkám előtt rengeteget hallgatom a zenéket otthon, út közben, mindenhol. Ilyenkor teljesen beszippant a zene és a vizuális kép, amit gondolok. Elég vicces lehetek ekkor kívülről. Egy idő után kialakul egy elképzelés, amit szeretnék, aztán összerakom a számokat. Itt minden részben fontos az erotika és a sexus, így ezeket minden alkalommal meg kellett jeleníteni. Ennek ellenére igyekeztem a daloknak külön formaelvet adni. Nálam nagyon fontos a színpadkép, hiszen musicalről beszélünk, ahol ettől lehet igazán jó egy bizonyos szám.

Casanova egy tudós ember volt… Innen eljutott addig, hogy a napi élvezeteket keresse. A tánccal, a mozgással hogyan tudtad segíteni a művészeket, hogy hitelesen tudják ezt az utat, átformálódást megjeleníteni a mozdulatokban?

Béla: Mindig rettentően figyelek arra, hogy a színészek, énekesek olyan mozgást kapjanak, ami jól áll nekik. Ez melós, de nagyon fontos, mert különben a testük ledobja a mozdulatot és hiteltelen lesz.

Hirdetés
DSC_1789

A Casanova másodszori megtekintése elmondhatom, hogy a mozdulatok nagyon ütősek lettek, a színpadi látvány valóban varázslatos. Az tánc formanyelve egyedi, jól átgondolt és stílusos. Az emelések pedig még látványosabbá teszik a műsort. Király Béla külföldi színvonalú koreográfiát alkotott, amellyel letette védjegyét a musicalbe! Már most várom, hogy újra láthassam ezt az előadást és ismételten csak azt írhatom, hogy mindenkinek ajánlom ezt a könnyed, humoros, szexi és pikáns night musicalt. Remélem kőszínházban is alkalmunk lesz megcsodálni, így egy teljesen új keretet, „köntöst” kaphatna a Casanova.

A koreográfus jelenlegi munkája a Barbara musical, amelyre már elkezdődtek a próbák. Személyesen is megismerheted egy workshop alkalmával, amire szeretettel vár minden érdeklődőt szeptember 7-én! Ne hagyd ki a remek lehetőséget!

A workshopról: https://www.facebook.com/events/783792744992209/?fref=ts
És végül, de nem utolsó sorban egy kedvcsináló videó 🙂 : https://www.youtube.com/watch?v=CX99CpYS3wc&feature=youtu.be

Mondd el a véleményed

5 szexmítosz, melyet a tudomány cáfol

Augusztusi kihívás | Tokió + tutorial