Cozombolis: A jótékonysági akció „csak” egy plusz adalék.

Hirdetés


Jótékonysági célra ajánlja fel legújabb számának bevételét Cozombolis. A roppant őszinte előadóval arról beszélgettünk, hogy miért pont egy ilyen pozitív beállítottságú dalt ajánlott fel a nemes projecthez.

Hirdetés

 

Hirdetés

 

A Boldog nap egy igazán pozitív kicsengésű nóta, miért pont egy ilyen számot adtok projecthez?
Szokás szerint elkezdtünk gondolkodni a következő klipnótán, ez a dolog fél évente fordul elő nálunk. Ilyenkor összeülünk, meghallgatjuk a demófelvételeket, és kiválasztunk egy dalt. Ezúttal a Boldog napra esett a választás, így hát elkezdtünk vele dolgozni, és menet közben ugrott be, hogy mivel ilyen pozitív a szövege, talán alkalmas lehetne egy jótékonysági akció támogatására. Tehát a dal volt előbb, ezt mindenképp megcsináltuk  volna, a jótékonysági akció „csak” egy plusz adalék hozzá amivel reméljük tudunk valamennyit segíteni.


A dalhoz készült klip egy egyszerű, letisztult képi világgal rendelkezik. Ez volt a terv? Semmi „csicsa”?!

Egyrészt a dal maga is ilyen : egyszerű, aranyos, semmi extra. Ehhez ilyen képi világ passzolt – másrészt pedig nem is lett volna több pénzünk valami komolyabb  klipre. Egy szolnoki  barátommal ketten csináljuk a dolgokat: nincs kiadó, management, médiatámogatás, semmi extra, csak amit mi ketten össze tudunk hozni. A mi klipünk nyilván nem versenyezhet olyan produkciókkal amiknek nagyságrendekkel nagyobb a költségvetése. Koncerteken szerencsére abszolút versenyképesek vagyunk: az nem pénzkérdés hogy a színpadon ki milyen jó.

 

Nem megszokott, hogy valaki az új dala forgalmazásából származó bevételt ajánlja fel. Honnan jött az ötlet?
A dal szövege adta azt az ötletet, hogy alkalmas lehet jótékony célra : miután ez beugrott, már csak a részleteket kellett kitalálni. Nyilván ezer helyre fel lehetett volna ajánlani ezt a pénzt : mi végül is a gyermekek étkeztetése mellett döntöttünk, de ezen kívül sajnos még nagyon sok „lehetőség” lett volna segíteni. Egyébként nem is értem miért nem  megszokott : igazán nem nagy dolog és ha valamin hát azon érdemes kicsit dolgozni hogy gyerekeknek, vagy más rászorulóknak segítsünk, nem? Nagyon jó lenne ha másoknak is eszébe jutna. Ha csak ennyit elérünk már bőven megérte.

A Gyermekétkeztetési Alapítvánnyal közösen szeretnétek véghezvinni ezt az összefogást, mi a cél? Mi az álom?

Nekik ajánlottuk fel a dal forgalmazásából származó bevételt, ez is egy támogatandó terület a sok közül. A lényeg ugye, hogy aki letölti a dalt a hivatalos oldalról, az a letöltés árával  gyermekek étkeztetéséhez járul hozzá, ezt az összeget az Alapítványnak juttatjuk egy hivatalos együttműködés keretén belül. Szóval egyrészt cél hogy pénz gyűjtsünk, de legalább ilyen fontos, hogy felhívjuk a figyelmet erre a témára: sokkal nagyobb társadalmi szolidaritásra lenne szükség manapság, a magunk módján igyekszünk kicsit erre is figyelni.


Természetesen a jövőben mi is beszámolunk nektek a project eredményeiről, megmozdulásairól. Addig is mindenképpen hallgasd meg Cozi legújabb dalát, és járulj hozzá a kampányhoz!

 

{youtube width=”560″ height=”349″}A1UL6F7-FO8{/youtube}

 


Írta: Hatos Nikolett. 2012.07.05
Mondd el a véleményed

Rekordszámú látogatót vonzott a Csík Zenekar

Farkas-Jenser Balázs: Élet a Megasztár után!