Cseresznyefesztivál Szomolya 2024 – időpont, infok, fellépők, programok

Hirdetés

Szomolya, a gyönyörű Bükkalja szívében fekvő kis település, idén is megrendezi a már hagyománnyá vált Cseresznye Fesztivált. Az esemény évről évre több látogatót vonz, köszönhetően a színes programoknak és a finom helyi cseresznyéknek.

Programok

Az idei fesztivál is számos izgalmas programot kínál minden korosztálynak:

  • Cseresznye szedés: Vegyen részt a helyi gazdák vezetésével zajló cseresznyeszedésen, és kóstolja meg a frissen szedett gyümölcsöt.
  • Helyi termékek vására: Kóstolja meg és vásárolja meg a helyi termelők cseresznyealapú finomságait, kézműves termékeit.
  • Kulturális programok: Néptáncbemutatók, helyi zenekarok fellépései, valamint színes gyermekprogramok várják a látogatókat.
  • Gasztronómiai élmények: Kóstolja meg a cseresznyés ételeket, süteményeket és italokat a helyi vendéglátók standjainál.
  • Versenyek és játékok: Cseresznyemag köpködő verseny, cseresznyeevő verseny és sok más szórakoztató program minden korosztálynak.

Helyszín

A fesztivál helyszíne Szomolya főtere és a környező utcák, ahol a helyi lakosok és vendéglátók szeretettel várják a látogatókat.

Hirdetés

Jegyinformáció

A belépés a fesztiválra ingyenes, azonban egyes programok, mint a cseresznyeszedés, előzetes regisztrációhoz és jelképes díjhoz kötöttek.

Hogyan juthat el Szomolyára?

Szomolya könnyen megközelíthető autóval és tömegközlekedéssel is. A legközelebbi nagyváros, Eger, mindössze 20 kilométerre található, ahonnan rendszeres buszjáratok indulnak a fesztivál ideje alatt.

Hirdetés

Ez a cikk Cseresznyefesztivál Szomolya 2024 – időpont, infok, fellépők, programok először a Retromuzsika.hu. oldalunkon jelent meg.

Mondd el a véleményed

Novemberben Budapesten koncertezik a Lucifer 

Víz Zene Virág Fesztivál Tata 2024 – időpont, program, fellépők, infok