Csináljunk szépítkező sarkot a szobánkba! Trendek, praktikák a sminkelés és a ruhák szerelmeseinek

A legtöbb nő szinte kislánykora vágyik arra, hogy legyen egy igazi, saját, „csajos” zuga fésülködőasztallal és egy nagy tükörrel. Egy hely, ahol nyugodtan készülhet az estére, sminkelhet és öltözködhet. Aztán ez valahogy gyakran elfelejtődik, mert túl bonyolultnak tartjuk a kialakítását. Pedig az a helyzet, hogy néhány ötletes megoldással valódi királynői, készülődős sarkot varázsolhatunk magunknak.

Első lépés: a fésülködőasztal és a tükör beszerzése

A két fő elem természetesen a sminkek és kencék tárolására hivatott asztalka kiválasztása, valamint az öltözködéshez szükséges tükör. Mindkettőből többféle stílust találhatunk már a piacon. A kínálat igen sokrétű. Többek közt modern, neobarokk vagy art deco jellegű darabokat is választhatunk, ha ezekről a bútorokról esik szó. Viszont a fésülködőasztalok kiválasztásakor a stílus mellett az asztal tárolókapacitására is kell figyelnünk. Akinek sok sminkeszköze van, annak jobb választás lehet például egy többfiókos fésülködőasztal.

Ugyanakkor ne feledjük el, hogy ez csak az alapja az egész miliőnek. A másik alapbútor a már említett tükör. Ebből a legpraktikusabb az egész alakos, amelyet egyfajta válaszfalként is használhatunk. Segítségével elhatárolhatjuk a szépítkezéshez használt teret a többitől, megteremtve vele azt a kényelmes intim környezetet, ami egy készülődés során mindig fontos szempont. Viszont ha nem szeretnénk álló típusút választani, akkor nézelődhetünk a felakasztható tükrök között is.

Dobozok, tartók és más kiegészítők

Ha nincs elég helyünk, toldjuk meg néhány csinos bútorhoz illő dobozzal. Ezek akár mintás, tetővel rendelkező kartondobozok is lehetnek. Továbbá ha igazán komfortossá és stílusossá szeretnénk tenni a készülődős sarkunkat, akkor érdemes beszerezni egy fogast is, amire a különféle sálainkat és más kiegészítőinket akaszthatjuk. Ez nem csupán praktikus, hanem hangulatos díszítőelemként is megállja majd a helyét.

A fotó forrása:
Pixel-Shot / Shutterstock.com

Mondd el a véleményed

Komplex kvízkérdések VILLÁMKVÍZ 81. rész

Kiralik Ask 65. rész magyar felirattal videa – nézd meg online!