Cukrászműhelyben nosztalgiázott Görög Zita és Nacsa Olivér

Hirdetés

 

Különleges osztálytalálkozón vettek részt a sztárok

 

Hirdetés

Közel húsz évvel ezelőtt közös iskolapadot koptatott Görög Zita és Nacsa Olivér, akik nem mindennapi helyszínen emlékeztek vissza tinédzserkori csínytevéseikre. A két híresség egykori közös osztálytársuk, Hlatky-Schlichter Hubert éttermébe látogatott, hogy a nosztalgiázás közepette egy-egy tányérdesszert­* készítésének fortélyait is ellessék.

 

elokeszuletek1

Gimnáziumi hangulat költözött a KIOSK-ba, ahol évek után először találkozott hármasban a népszerű fővárosi találkozóhely tulajdonosa, Hlatky-Schlichter Hubert, valamint Görög Zita és Nacsa Olivér. A rögtönzött osztálytalálkozón azonban a fiatalkori történetek mellett a cukrászmesterség is helyet kapott.

 

Ki hinné, hogy Zita egykor nehezen illeszkedett be a csapatba, ráadásul nem először vett leckéket Huberttől, hiszen kamaszként ő tanította lovagolni. A konyhában otthonosan mozog, de ha cukrászkodásról van szó akadnak nehézségei.

 

„Hetente legalább háromszor meleg étel kerül az asztalra, gyakran főzök, de a sütést és az azzal járó pepecselést is szeretem, bár sajnos a bonyolultabb édességek nem az erősségeim. Nagyon élveztem, hogy most elleshettem egy-két praktikát. A fiúkkal pedig külön élmény volt, mindig nagyon jókat tudunk együtt nevetni. Huberttel máig rendszeresen találkozunk, nem csak tőle tanultam először lovagolni, de egy barátnőnkkel ők ketten fogadtak be, amikor kezdetben mindenki csúfolt az osztályban a kissé palócos nyelvjárásom miatt” – mondta Zita, aki anno egy Nógrád megyéből költözött a fővárosba. „Olivér már akkoriban is ontotta a poénokat. Minden szünetben a tanárainkat és az ismert közéleti személyiségeket parodizálta” – tette hozzá a csinos modell-műsorvezető.

 

Olivértől sem áll távol a gasztronómia, a közös program alkalmával pedig azt is elárulta: kamaszként még Zita ágyában is megfordult.

 

„Rajongok a gasztronómiáért, általában az utazásaim is eköré szerveződnek. Régóta tervezem, hogy beiratkozom egy főzőiskolába, mert eddig csak inkább fogyasztói oldalról csodáltam ezt a művészetet. Most azonban volt lehetőségem a KIOSK kulisszái mögött közelebbről belepillantani a fortélyokba” – mondta Olivér, aki a cukrászkodás közben régi közös élményeikről is mesélt. „A gólyatáborból kis híján hazaküldtek minket Zitával, mert beosontam a női szekcióba, és a tanárnő elől végül kénytelen voltam Zita ágyában elrejtőzni. Nagyon jó közösség volt a miénk, Zita tele volt színészi ambíciókkal, Hubert pedig már akkor is egy jelenség volt”.

 

Hlatky-Schlichter Hubert örömmel látta vendégül egykori gimnazista társait. „Olyan mintha semmit nem változunk volna azóta. Egy kísérleti jelleggel indult művészosztály voltunk, bár közösen csak két évig tanultunk együtt – Zita a modellkedés miatt esti tagozatra váltott, én pedig Esztergomban folytattam a gimnáziumot. Rengeteg közös élményünk van, különösen Zitával, például neki köszönhetem életem egyetlen puskázós lebukását” – nosztalgiázott Hubert. „Mindig jó őket újra látni, örülök, hogy ezúttal adhattam nekik egy kis ízelítőt a hétköznapjaimból és a tányérdesszertek elkészítésének fortélyaiba kalauzolhattam őket”.

 

 

 

­*tányérdesszert: A cukrászgasztronómia legelőkelőbb képviselője, amely túlmutat a hétköznapi édesség vagy desszert fogalmán. A tányérdesszertek általában 100-120 gramm súlyú adagok, az összetevőket közvetlenül a 26-28 cm átmérőjű tányérra adagolják. Általában egy fő összetevő, a díszítőelem és az öntet látványos, sokszor különleges ízvilággal rendelkező kombinációja.

 

 

A KIOSK-ról:

A KIOSK 2013 óta a fővárosi urbánus élet meghatározó vendéglátóhelye. Népszerű találkozóhely, amely a nagyvárosi elidegenedésben családias környezetet biztosít vendégeinek. A KIOSK-ban minden napszakban más hangulat fogadja az érdeklődőket, legyen szó akár üzleti ebédről, baráti vacsoráról, vagy tematikus zenés estéről. Étlapján a nemzetközi ízek mellett modern köntösbe öltöztetett hagyományos magyaros ételek is kóstolhatók, amelyeket a „sharing” koncepció keretein belül akár meg is oszthatnak egymással a vendégek. A KIOSK házi cukrászüzemében ismert hazai desszerteket, nemzetközi kínálatban szereplő süteményeket és házi fagylaltokat is készítenek, a Bárban közel harminc egyedülálló koktél valamint számos házi készítésű alkoholmentes ital közül lehet válogatni.

 

Mondd el a véleményed

Újabb komoly játékos a szíriai sakkjátszmában

˝Süss fel nap!˝ – 18 éves korig lehet jelentkezni!