A Dal 2017 – ők kerültek be a 30 közé

Hirdetés

A Dal 2017 – december 8-án, csütörtökön jött a nagy bejelentés.

A Dunán látható A Dal  c. produkció nem egy megszokott tehetségkutató műsor: a jövőre hatodik alkalommal képernyőre kerülő dalválasztó show legfontosabb célja, hogy új, igényes és minőségi magyar dalok szülessenek, amelyek közül a szakmai zsűri és a nézők közösen választják ki az egész országot képviselő művet.

Ezért a Duna TV január 14-től látható versenyére csak olyan előadó és együttes nevezhetett, akinek korábban már jelent meg zenei albuma vagy van országosan játszott rádió- illetve televízió-felvétele, és rendelkezik lemezkiadóval és/vagy hivatásos zenei menedzserrel kötött szerződéssel.

Hirdetés

A műsorban több különdíj is átadásra kerül: „A Dal 2017 Legjobb Dalszövege” és a „A Dal 2017 Felfedezettje” elismerések mellett az online Akusztik Dalverseny nyertese a Petőfi Akusztik koncertlehetőségen kívül felléphet a 2017-es VOLT Fesztivál Petőfi Zenei Díjátadó színpadán is, A Dal nyertese pedig Magyarországot képviselheti a 62. Eurovíziós Dalfesztiválon 2017 májusában. 

A Dal 2017-es évada január 14-én indul három élő válogatóval, amit a két elődöntő követ, és a február 18-i döntőben derül ki, hogy melyik lesz Magyarország dala, amit egy ország dúdol majd.

A Dal 2017 műsorvezetői Tatár Csilla és Harsányi Levente lesznek.

Az idei zsűri tagjai között szerepel: 

Zsédenyi Adrienn Zséda, Fonogram- és EMeRTon-díjas magyar énekesnő. 

Both Miklós, Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, a Napra együttes énekese, gitárosa és zeneszerzője. 

Frenreisz Károly, az LGT és a Skorpió zenekarok alapító tagja, a magyar rockzene élő legendája.

Molnár Ferenc Caramel, Fonogram-díjas énekes

Ők kerültek be a legjobb 30 közé.

Mondd el a véleményed
Fluor Tomi elárulta, mikor veszi le a baseballsapkát

Fluor Tomi elárulta, mikor veszi le a baseballsapkát

Caramel első interjúja a Dal 2017 zsűritagjaként!