Dal született Örkényről

Hirdetés

Patak Gábor Gaba sokak számára ismert, hiszen ő álmodta meg az Emberi Hang díjat, ami szeretet, a béke, a humanizmus és a tolerancia egységét hivatott képviselni. A napokban debütált egy dallal, ennek kapcsán kerestem meg.

Hogyan készült ez a bizonyos sláger?

Hirdetés

Tavasszal kerestem meg Gyémánt Ferenc Artisjus díjas zeneszerzőt és szövegírót, hogy szeretnék egy dalt Örkényről. Ő alaposan kifaggatott a város múltjával kapcsolatban és hamarosan meg is írta a szöveget és a dallamot is.

Miért pont e városról akartál énekelni?

Két évvel ezelőtt költöztünk ide. Azért szerettünk bele ebbe a kisvárosba, mert az emberek itt kedvesek, ha a szomszéd egy napig nem lát, már telefonál, hogy minden rendben van-e. Kilenc hónapja pedig az Örkényi Szabadidő Központ igazgatója vagyok, és a település múltjában elmélyedve, kultúráját megismerve gondoltam, lehetne egy ilyen kezdeményezés.

Úgy tudom Gáti Pál stúdiójában készült a felvétel.

Bizony. Pali egy kitűnő, elismert művész, aki harminc éve van a pályán. Minden egyes hamis hangot meghall. Mivel régóta ismerem, egyértelmű volt a választás, hogy őt keressem meg.

Könnyű helyzetben voltál akkor. Mindkét művész elismert a szakmában évtizedek óta.

Milyen volt velük dolgozni?

Bevallom őszintén, hogy féltem. Hatalmas tudású mindkét művész. Meg akartam nekik felelni és persze a közönségnek is.

Hogyan sikerült a debütálás?

Szerintem a település nagy része örömmel fogadta, de az mindenhol előfordul, hogy némelyek számára nem fog tetszeni. A művészet ilyen, nem tudunk megfelelni mindenkinek és nem is ez a lényeg.

Mi akkor a lényeg?

A lényeg az, hogy eljusson ahhoz a közönséghez, akik értik a szövegét, ami a szeretetről, az összetartozásról szól és arról, hogy milyen jó Örkényben élni.

A városon kivéli, visszhangról mit tudsz mondani?

Sokan nem tudták, hogy énekelek. A Kongresszusi Központban, a Fészek Művészklubban is álltam már színpadon. De visszatérve a kérdésedre, az volt a legszebb, hogy a közösségi oldalamon igazi hírességek is gratuláltak.

Mondanál néhány példát kik ők?

Persze, örömmel. A Kossuth díjas Galambos Erzsi, A Neoton egykori énekesnői Fábián Éva és Pál Éva. Utóbbi azt is elmondta, hogy élete első fellépése ebben, az akkor még faluban volt. De Rák Kati, Kiszel Tünde, a sanzonok királynője Horváth Gyöngyi is gratulált.

Azért nem mindennapi névsort említettél itt.

Valóban így van és büszke is vagyok rá, hogy ismerőseimnek, barátaimnak mondhatom néhányukat. Egyébként a legfontosabb számomra, hogy az Örkényiek szeressék.

Szerinted szeretik?

Többségük igen, mert látják benne a tisztaságot, az önzetlenséget és a szeretetet. amire nagyon nagy szüksége van a világnak.

A dal klipje fogadják a kedves Divatikon.hu olvasói szeretettel:

 

 

Szeretettel :

Napsugár Anna

cikkkészító

Mondd el a véleményed
Kovács Nóra

Karácsonyi triplaalbum Kovács Nóritól

Kosztolányi Dezső 5 legszebb verse