Dalpremier: Fedora feat Dj Mango, Busa Pista – Védd meg!

Lukács Dóra Fedora Busa Pista Dj Mango
Hirdetés


Védd meg címmel vadonatúj dallal jelentkezett a Fedora, dj mango és Busa Pista.A dal zenei alapja  dj mango nevéhez fűződik. mango a kilencvenes évek közepe óta a magyar zene egyik központi figurája; ha csak mondjuk a Gimmeshot bulikat csinálta volna, már azzal is mindörökre beírta volna a hazai hiphop történelemkönyvébe. A  szöveg miatt picit sötét hangulatú zene, hiszen az alkotótrió tagjai ezúttal az állatvédelemre, bolygónk megóvására próbálják felhívni a figyelmet, Busa Pistával közösen.  Busa Pista,az Irie Maffia,és a Zuboly egyik frontembere, 3 szólólemezzel a háta mögött,   számtalan hazai zenekarral együtt dolgozott már. Mindhármuknak szívügye  a környezet-és állatvédelem témája. Mint mondják, dalukkal szeretnék felhívni az emberek figyelmét arra, hogy védjék meg a Földet és annak minden élőlényét. Fedorát a hazai basszus-színtér egyetlen női MC-jeként régóta hallhatjuk az itthoni és a külföldi megmozdulásokon, a közeg valahány meghatározó dj-jével kooperál. Az MC-zésen túl vokalistaként közreműködött például a Hippikiller, Pilvaker, Chriss Ronson, Belga, Chris.SU , Mindscape (Eatbrain), Savages y Suefo vagy Cloud 9+ dalokban is. Hazánk egyetlen országos hírnévre szert tett MC-je a ‘Let Go’ EP után elkészítette ‘Moonshine’ c. albumát, amelyen több producerrel is együtt dolgozott, köztük Dj Titusszal (Carbonfools, Belga) és Chris.Su-val is, aki a közös megjelenések mellett először írt önálló dalokat az énekesnő-mc-nek. Fedorát főleg bass music-dob basszus-bulikban láthatjuk, de egy ideje már saját dalokat is játszik live-act-jében. A dal megjelenésének apropóján Fedoraval beszélgettünk.Fedora – Busa Pista – dj mango  Védd meg dalpremier a Divatikonon!

 

 

Hirdetés

Honnan jött az ötlet, hogy egy ilyen környezetvédelmi dalt készítsetek?

 

Fedora: Mindhármunknak fontos téma a környezetvédelem. Nekem, jógaoktatóként ez egyenlő a mindennapos, tudatos odafigyeléssel. Ez már életmód,  amibe nem csak a jógás alapelvek tartoznak bele. Az apró változtatások a napi rutinunkban is rengeteget számítanak. Igyekszem róla minél többet beszélni. Kevesen teszik, pedig fontos lenne. 

 

Milyen volt a közös munka Busa Pistával és Dj Mangóval?

 

Fedora:Mindkettőjüket régóta ismerem, Pistával volt már közös dalunk korábban is.  Az ötletelés is egy csoda volt,  értjük egymást, gyorsan ment a  közös munka. Régóta szerettünk volna készíteni egy friss dalt, így hárman, ennek most jött el az ideje.

 

Mit kell tudni a dal első 11 másodpercéről ?

 

Fedora: Mango találta, természetesen. Mindig nagyokat nevetek rajta, pontosan tudja , hogy mi illik az adott zenébe. ‘Szeretem a fülét’, ő másképp hallja a hip-hop-ot, mint mások. Ez egy régi reklámnak, vagy reklám paródiának a részlete. A túlfogyasztó, félelmekkel és régi, rossz hitrendszerekkel teli társadalomra reflektál.

 

Mondd el a véleményed

Sztárok gyűjtöttek Szilágyi István özvegyének

Őszi Tesco baba magazin

Legújabb Penny market akciók – akciós újság letöltése: Már elérhető az október 1-től érvényes akciók!