Díszbemutatón jártunk: Mindörökké rock

Hirdetés

 
Tegnap este szerencsém volt másodmagammal részt venni a Mindörökké rock (Rock of Ages) című film díszbemutatóján az Aréna Plázában. Kicsit korán érkeztünk, de a hangulat már akkor megalapozott volt: nagy plakátok, ’80-as évek feelingjében felállított gitáros díszletek, egy kisebb színpad, ahol a legutóbbi Megasztár néhány ifjú tehetsége (Radics Gigi, Szakos Andrea, Talán Attila, Benji) szolgáltatott talpalávalót a vetítés előtt, főleg rockos stílusban. Megjelent többek között Dukai Regina, Völgyesi Gabi, Csipa a Hoolingans együttesből.

A rendezvény minden résztvevője kapott egy ikonikus, csillag alakú napszemüveget, ami a filmben is megjelenik, és egy-egy kitűzőt, melyek a film bizonyos jeleneteire, helyszíneire utalnak.
Természetesen egy állófogadáshoz mérten étel-ital bőven akadt, mindenki jókedvűen társalgott, forgott és élvezte a felhozatalt. A Megasztáros énekesek előadása után mindenki átvonult, akarom mondani felvonult a mozitermekhez, és hamarosan kezdetét vette a száguldás.

A filmet ajánlom mindenkinek, aki egy musical-jellegű, szórakoztató, pörgős, színkavalkádban gazdag, féktelen őrületnek szeretne részese lenni. A film előtt semmi reklám, ami kellemes meglepetés volt, ezzel együtt viszont az előzetesek is kimaradtak. A Mindörökké rock egy látvány- és minden egyéb- orgia, melyben egész Hollywood egy nagy színpaddá válik. A történet középpontjában egy lány (aki vidékről felkerekedik a nagyvárosba, hogy ott híres énekesnővé váljon) és egy fiú (Los Angeles egyik felkapott kocsmájában pultosként dolgozik, de zenei karrierről álmodozik) áll. Kettejük szerelme kerül előtérbe, melyet remek, dallamos zenei betétekből látunk kibontakozni. Viszont a néhol lassabb, lágyabb, már-már nyálasabb dalrészletek visszafogják a pörgést, de szerencsére minden ilyen zeneszám a végén izgalmassá válik, köszönhető ez a látványos, több helyszínen felvett jelenetek gyors váltakozásának.
Szerencsére a rock áll a zenei műfaj főszerepében (olyan előadók dalaival, mint Def Leppard és a Twisted Sisters), melynek legnagyobb élő képviselője Stacee Jaxx, a legenda, akiért nők milliói epekednek, és akinek nyomán ájultan esnek össze az aléltságtól. Tom Cruise minden nőt levesz a lábáról olyan fekete szemsminkkel, olyan átható, kábulatba ejtő tekintettel, mintha maga Drakula
Hirdetés
próbálná elcsábítani következő „vérbankját”. A Bourbon kocsma színpadán Stacee miatt, az utcákon viszont egy újonnan megválasztott polgármester gyönyörű felesége miatt szabadul el a pokol. Míg előbbi szétzúzza megjelenésével a szórakozóhelyet, utóbbi tömeget gyűjt maga és politikai programja mellé, mellyel képmutató módon, bosszúszomjasan akar minden szemérmetlenül mocskos helyet eltörölni, kezdve Stacee-vel és a Bourbon-nel. Ez a csata egy tipikus amerikai kép fennmaradásáról szól, amit, ha megszüntetnek, nem marad más, csak egy besavanyodott, de valójában  korrupt politikai ellenőrzés.
Ugyan a film főszereplői új arcok a filmvilágban (Julianne Hough és Diegon Boneta), Adam Shankman rendező (Szeretném, ha szeretnél; Több a sokknál; Hajlakk) igazi sztárparádéval dobta fel az amúgy sem mindennapi mozgóképet: Russell Brand, Alec Baldwin, Catherine Zeta-Jones, Bryan Cranston, Paul Giamatti, Mary J. Blige és a többiek alakításával, valamint a rengeteg új és klasszikus dallammal együtt a végeredmény egy emlékezetes rock-musical lett.

Hirdetés

Írta: Bártfai Balázs, 2012.06.19.
Mondd el a véleményed

MÁZS városában folytatódik Vastag Csabi turnéja

Szakítottak!